Új hozzászólás Aktív témák
-
fefe1968
csendes tag
A minőséget csak Canon alapanyagon tudtam eddig megjeleníteni, számos egyéb papírt kipróbáltam, de nem lesz ugyan olyan a minőség. Már eleve ott kezdődik, hogy a PRO-hoz hasonlóan fényes, sima felületű fotópapírt nem láttam még más gyártótól. Bármi másra nyomtatsz ezek után, az már eleve mattabb lesz. A színhűség pedig csak tovább ront a dolgon. Amúgy mindenféle Canon kellékanyagra itt lehet ráérdeklődni: [link]. Tapasztalatom szerint semmi sincs raktáron jelenleg, de semmi nem lehetetlen megrendelésre. Akár 5m-es lepedőben is van fotópapír pl. ...
-
Jazz
veterán
válasz fefe1968 #1201 üzenetére
Akkor most mi tévő legyek.
- Nekem 13x18-as (ilyen nincs is CanonPhotoPaperPro-ban), meg A4-es fotópapírok kellenének (ez meg 230Ft/db lenne CanonPro)
- Ezt néztem ki: Epson Premium Glossy Photo 13*18, 29Ft/db, itt: [link]
De A4-es ebből már megint irreálisan drága 230Ft/db (Pont ugyan annyi mint Canon Pro)
(vagy használjam azt amit németben vettem 5700dpi-s nagyfelb. papír, 200db 5 euroért (előző hsz.-ben rosszul írtam), de az csak 100g--os)
Hasznos link amit adtál köszi. Amúgy ugye amiket itt felsoroltunk ezek mind szegély nélküliek ugye? (csak mert a linkeden lévő listában votl hogy külön kiemelték:pl.''Canon Fényes fotópapír PRO 10x15-ös méret (szegély nélküli), 20 lap - 245 g/m2''
>>Mi a vélemény? Úgy néz ki 13x18-as megoldódott (foggalmam nincs milyen a minősége, gyári adat 2800dpi-t hazudik rá, na most az osztva kettővel, hát nem tudom elég-e az...
>>A4-es meg teljesen megoldatlan.....
[Szerkesztve]free your mind
-
teo8028
csendes tag
Hali. Ha legalább annyira vállalkozó kedvű vagy, mint én, akkor ajánlom az ebay-ről ezt a papírt. Szatin felületű (nem fényes!), nekem nagyon tetszik.
http://href.hu/x/2rmh
De az eladó kínálatában elég sok féle papír van, ha ez nem tetszene. Ki lehet hozni 15-18 Ft-ra darabját mindennel együtt. Már vettem tőle 2x összesen 900 db-ot.
Ciki, de angolul nem ért a nő -
Kozy007
csendes tag
Sziasztok! Kellene nekem 1 nagy segítség! Canon ip4000-es nyomtatóm van! A hibajelenség a következő: nem nyomtat ki minden színt! 10x-es fokozott tisztítás után a próba nyomtatáson a tesztcsíkokból hiányzik a 6c másodikja (asszem világoskék) és a 6m másodikja (az meg halvány rózsaszín). A kék, magenta,sárga, azok megvannak! Szerintetek mi lehet a gond? Már újra telepítés is volt! Patron? Nyomtatófej? Szervíz? Kuka? De még csak halványan sem látszik, totál kihagyja! Csináltam egy nyomtatófej igazítást is, és ott sem volt ez a két szín Ha valaki tud segítsen légyszi! Köszi:Zoli
-
kaliber
aktív tag
válasz Kozy007 #1206 üzenetére
Sajna a nyomtatófej fúvókái eldugultak, próbáld meg kitisztítani a fejet desztvízzel vagy fejtisztító folyadékkal, ha ezek nem segítenek akkor fejcsere, csak a fej olyan drága kb: 15-20 ezer ft, hogy megfontolandó egy új nyomtató vásárlása
Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)
-
taxi
aktív tag
Segítsetek légyszíves.canon ip 5200-ban utámgyártott patront használok(eddíg ment minden símán),de most azt írja,hogy tintatartály hiba,cseréljem ki azt a patront,amelyik nem világít.
Azt a tanácsot kaptam hogy reseteljem a nyomtatót,de nem tudom hogy kell.Találtam angol nyelvű vmit,de nem vágom,csak a szuahélitEsetleg vki lefordítaná,és belinkelné?Előre is köszönöm.Hakuna matata
-
kaliber
aktív tag
-
KTU
addikt
Sziasztok!
látom itt pörög a fotónyomtatós téma
Lenne eladó HP prémium fotó papírom fényes 240g/m2 10x15cm 50db/csomag
érdekel valakit?
Ha igen kérem privit is írjon.
Thx"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
taxi
aktív tag
Ugyan reset leírást nem találtam magyarul de végül megoldódott a probléma(igazad volt kaliber) az egyik festéktartály chip cseréjével.Valószínüleg megsérülhetett átrakás közben.-Mégegyszer köszönöm a segítséget.
[Szerkesztve]Hakuna matata
-
pap
senior tag
-
Latrina
csendes tag
Sziasztok, nekem egy olyan problémám van,hogy kb 1 éve van ip 4200am és az utóbbi időben ha cdre vagy dvdre nyomtatok, akkor kicsit elcsúszik a nyomtatás be szkenneltem egy lemezt amit kinyomtattam,hogy lássátok mire gondolok [link]
Már próbáltam fej igazítást meg minden féle csodát de nem sikerült helyrehozni. A saját canon programmal nyomtattam.
Ha valakinek van valami tippje pls írja meg, mindent kipróbálok! -
G.F.
aktív tag
-
Diego2002
tag
Hali!
Nekem Pixma MP530-asom van, ami egy multifunkciós gép, szkenner meg tul. képpen egy 4200-as együtt. Szeretném a nyomtatófejet beállítani. Kinyomtatom a mintát, majd megadom neki a megfelelő számokat, de az eredmény rossz, csíkos a kép. Valaki aki tudja, hogy pontosan mit kell nézni ezeknél a mintáknál, megnézné a belinkelt nyomatot, és megmondaná, hogy mely számok lennének jók? Ha ezután sem lesz jó a nyomtatás, akkor vissza viszem megint (mert már 1x megtettem), akkor is csak tán tisztították, meg igazították a fejet, de nem lett jobb. Itt a link:
[link]
Köszi előre is.....::Diego::..
-
fefe1968
csendes tag
válasz Diego2002 #1221 üzenetére
Szép nagy file...
Elöljáróban: Szerintem valami dugulás v. fejhiba azért van, mert a ''D'' és ''I'' sorok hibásak alapvetően. A többi között is néhányból alapvetően hiányzik az a sor amely egyöntetű szín mező lenne, tehát a legkevésbé csíkos, ''összefüggő'' színkép.
A legjobb szerintem:
A 0
B -2
C -2
D 1
E 1
F -1
G 0
H 1
I -1
J -1
Érdekesebb lenne látni nem ezt a fejbeállító képet, hanem a próbanyomatot. Ha az csíkos ezek után is, akkor beszáradt a fej. Szerintem... -
Diego2002
tag
válasz fefe1968 #1222 üzenetére
Először is köszi, hogy megnéztétek.
Akkor itt a próbanyomat: [link]
Többszöri (4 db) Deep Cleaning után csináltam. Amúgy kb. ilyen fejbeállítást csináltam én is, amit írtál fefe, és azzal is gáz. Amúgy ez gyári patron, nem is volt benne még másmilyen.
Mint mondtam, most jött vissza szervízből, ezért is gondolná az ember, hogy nem így kéne, hogy működjön. Még garis, úgy őszig...::Diego::..
-
fefe1968
csendes tag
válasz Diego2002 #1224 üzenetére
Ezzel minden rendben.
Zavarban vagyok, nem értem és nem értek hozzá. A nyomid típusát sem ismerem, de a fejbeállítási kép nekem a S800-as szériák beállítási képére emlékeztet. A 4200-es az automata beállítású és nem ilyen ábrát nyomtat. Ettől függetlenül szerintem valami nem OK a nyomival. Talán egy tőlem okosabb megnyilatkozik majd. Én erőltetném a szervízt. A fejbeállító nyomatnak szerintem kell egykomponensű képet produkálnia. Amikor anno az S820-am olyan nyomtatott, mint amit belinkeltél, akkor utángyártott patron volt benne és bedöglött fej. Kuka lett. Ennyi. -
afterburner_
őstag
sziasztok nekem is akadt egy kis gondom a nyomtatoval megpedig az hogy ugy vettem eszre hogy toltogettem az utangyartott/eredeti patronokat, és volt hogy elkezdett csikozni valamelyik szin, de nem vizszintesen..hanem idétlenül, nyomtat szepen és utana elfogya tinta, eddig ugye volt egy egy tartalek patronom kicsereltem utana megjavult a nyomtatas, de most mindket patronnal, (pirosnal) azt jatsza hogy nyomtat a lap feleig utana nincs piros a lapon..levegős lenne a fej, vagy pedig rakjak valamit a patron szivacs alá hátha jobban atengedi a tintát?
>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
-
afterburner_
őstag
válasz afterburner_ #1226 üzenetére
na kozben mar alakulgatott picit , kiprobaltam ugy feltolteni a aptront hogy ala raktam egy talat es csordultig engedtem hogy jol atjarja a szivacsot a festék, meg megprobalom még tisztogatni...
-
afterburner_
őstag
meg mindig a piros szinnel szenvedek...sztetek mit csinaljak?olyan mintha elfogyna a tinta...10 centi utan nincs piros a lapon, nem folyik at a tinta a fejhez ?
remelen nem doglott meg a fej.>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
-
bufi01
tag
válasz afterburner_ #1228 üzenetére
miért nem veszel egy utángyártottat és probálsz avval nyomtatni ,hátha megoldja a gondod .nekem a sárga játszotta ezt ha volt kedve nyomott festéket ha nem volt nem nyomott nyomtam többsör tisztítást de nem lett jobb raktam bele új festéket és azota tökéletes...
üdv bufi -
Crazyman33
senior tag
Hello!
Ezért nem akartam új topickot nyítni. Talán valaki segít. A következő a problémám, a CANON S500-as nyomtatómban (patront cseréltem, mind a négyet) Azóta a citromsárga - liba kaki zöld, a piros pedig narancs sárga. Több éve ugyan azt patron márkát használom, eddig nem volt baj. Vagy lehet az a baj hogy 5 éves, ennyit bírt a fejJAmit már próbáltam: driver csere, kézi - gépi fejtisztitá. Nincsenek összekeverve a színe!Forza Racing Hungary--- http://forzamotorsport.hu--- Köridő, és sok Online verseny Forza rajongóknak.
-
Calibos
addikt
Egy kérdés ''egy a témában lakikus embertől'' hogy a 4300 jobb mint a 4200
-
kaliber
aktív tag
válasz Crazyman33 #1231 üzenetére
Nekem akkor csinált ilyet a 4300-as amikor utántöltöttem a magentát és nem volt megfelelő vákum a patronban és a két mellette levő patron felszívta a festéket, a nyomaton minden egy kicsit piros színben játszott.
Vagy esetleg rossz minőségü a tinta a patronkban amit kicseréltél (mivel, hogy patron csere után jelentkezett a hiba)
Milyen márkáju patronokat használsz?Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)
-
afterburner_
őstag
válasz Crazyman33 #1231 üzenetére
en is jartam mar így hogy összekeveredett a fejben, illetve patronokban masik tinta, nekem az attol lett hogy tul lett toltve a patron (a szivacs nagy megszivta magát (töltéskor nem zartam le legmentesen az aljan levő kifolyo nyilast), illetve nem zartam le rendesen (csak celluxxal a furatot) és ilyenkor elkezd atfolyni a patronon a festék majd a fej aljan összefolyik és ott visszajon ,majd elkezd keveredni.
en nekem legutobb sajnos nem mukodott a piros szin kb csak 10 centit nyomtatott a lapra utana semmi, 1 liter desztilaltvizet nyomtam apránként ra a fejre . Teo kollega utasitasara forro desztilaltvizbe raktam a fejet es nedvszivo papirral (szilvia papirtorlo )elkezdtem visszaszivatni felso festékfelszivó kupakokon keresztul vissza a tintát, mikor már nem jott festék rajta akkor pedig a fejet szinten arra a puha torlopapirra raktam es felulrol nyomtam a forro vizet fecskendokbol azokra a kupakokra.>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
-
Crazyman33
senior tag
Köszi a tippeket! Mindig kettő garnitura patront rendelek, így kicseréltem hogy kizárjam a rossz patron esetét. A probléma nem szünt meg. A patronokat nem töltetem, utángyártott. Így nem tudom se túl tölteni, se rosszul leragasztani.Arra gondoltam mivel hogy a pirosból narancs lesz, nem kap a magnetta patronból. A teszt oldalon viszont gyönyörű rózsaszínt produkál. Nem szeretem a dobjuk ki vegyünk helyette újat stílust, de ha fejcserés kénytelen leszek. Ettől függetlenül holnap szervízbe viszem, kiváncsi vagyok mit mondanak?Ja és még ott van a desztilált vízes táma is, mint utolsó probálkozás.
Forza Racing Hungary--- http://forzamotorsport.hu--- Köridő, és sok Online verseny Forza rajongóknak.
-
afterburner_
őstag
haliho sracok ha kell valakinek ink-mate tinta 0.5 L , 0.250 L-es kiszerelesben az irjon mert rendelnek 1 litert de az nekem sok lenne
-
kaliber
aktív tag
válasz afterburner_ #1238 üzenetére
Melyik színböl akarsz rendelni?
-
kaliber
aktív tag
válasz afterburner_ #1240 üzenetére
Igazából nekem elég lenne szinenként 0.25 l, ha jól számolom az 10k
-
Cefet
aktív tag
Hali Mindenkinek!
A segítségeteket szeretném kérni... Egy ismerősöm egy multifunkciós nyomtatót akar venni. Nekem Canon printerem van (IP3000) és nagyon szuper. Tudnátok ajánlani olyan Canon multi gépet, ami az IP3000-es minőségét tudja (vagy jobb) és hasonlóan olcsóak hozzá a patronok?
Előre is köszi a segítséget.
Üdv.: CefetLegyen béke! Menjenek az amerikai katonák haza, azonnal!
-
Memphysto
tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak ezt a nyomtatót, csak lenne néhány kérdésem!
Olvastam hogy nagyon eszi a patronokat! ez igaz, mennyire költséges a fenntartása?
A másik kérdésem meg az lenne hogy a chip eltávolítása mennyire nehéz, és mennyit bít ki 1 chip, hány levételt felhelyezést? -
afterburner_
őstag
válasz Memphysto #1243 üzenetére
a patron evésrol...hat sztem olyan nagyon nem eszi a tintátbar ennel is igaz ha rafekszik az ember es fotokat nyomtat, akkor bizony berantja hamar a tartály tartalmát, sztem gazdaságos a fenntartása, én mondjuk patront nem veszek csak tintát töltök után, sokat nyomtatok vele nem lenne gazdaságos a fenntartása ha csak a ptronokat rakosgatnek bele, ha utangyartottakat akkor sem. a chip cserélgetes sztem örökös ha nem valami éles szerszámmal veszed ki ami megkarcolja a nyaklapot stb...
-
Memphysto
tag
válasz afterburner_ #1244 üzenetére
Kösz!
És a tinta utántöltés hogy zajlik.Csak meg kell fúrni a tartályt és befecskendezni ahogy a régebbiekben -
kaliber
aktív tag
válasz Memphysto #1245 üzenetére
Nem kell megfúrni!
A patron tetején van a töltőnyílás (a fólia alatt) ebben van egy golyó ezt kell kiszedni (belehajtasz egy facsavart vagy az Ink-Mate ut. készletben levő célszerszámot) és itt feltudod tölteni, de a legelső lépés a patron alján levő nyílást bekell ragasztani jó minőségü szigetelőszalaggal mert a tintát a vákum tartja bent a patronban.Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)
-
motocoder
aktív tag
Sziasztok!
Akinek van eladó üres CL-41,51 és a PG-40,50 patronja megvenném.
Csak Budapesti irjon. radicsio@freemail.hu -
CSorBA
őstag
válasz Memphysto #1243 üzenetére
A chip szerintem is végtelen sokat bír, én úgy csináltam, hogy hajtottam alá egy kis ragasztószallagot, és ilyen öntapadós matricaként tudom pár másodper alatt átragasztani, simán kézzel. Lassan 2éve van ip4200es nyomtatóm, és mióta kifogyott a hozzáadott gyári, azóta utángyártottat használok, és semmi baja.
-
xpknight
csendes tag
Sziasztok!
Elhatároztam magam hogy mostmár veszek egy normális nyomtató mert szükségem lesz rá mind fénykép mind iskolai anyaggyüjtés cséljából!
én egy Canon PIXMA IP4200 re gondoltam csak lenne pár kérdésem a géppel kapcsolatban mielött megvenném! szóval [link] nézegettem a patronokat hozzá szóval az létezik hogy az összes patront megtudom venni hozzá 3000ft körüli értékben! nah már most ha ez igaz akkor ezek a ForUse patronok mennyiben térnek el színben az éredetitől ( a 2500ft/db-s) szinben? kinek milyen tapasztalatai vannak a géppel kapcsolatban? előre is nagyon szépen köszönöm!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest