Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • aizen92

    addikt

    TL;DR

    Nos laptop őrültek. Van egy remek felfedezésem. Szóóóóóval.
    Touchpad tweak time!

    Ezzel a két kis progival elég jó funkciókkal lehet feltúrbozni az unalmas szoftveresen korlátolt és alultámogatott touchpadunkat.
    Bár ennek a lenovonak az eddigi legjobb a touchpaddrivere, de hiányoltam egy-két + funkciót.

    Kötelező programok:
    1. 2Fingerscrool
    2. X-mouse button

    Az elsővel touchpad costumizálás. Scrolling lapfülben a scrollozást tudjátok elég jól testre szabni ( nekem erre nem volt szükségem, mert a driverem elég jól optimalizált, de sokaknak segíthet a folyékonyabb használatban )

    És a 3. fül számomra a lényeg. "TAPPING".
    Itt be lehet állítani hogy ha 2-3 ujjal böksz a touchpadra, vagy 1+1, 2+1 ujjal böksz akkor milyen műveletet hívjon meg. ( 1"1 alatt azt értsd, hogy 1 ujj a touchpadon tartva, majd kattolsz egyet a második ujjal. Értelemszerűen 2+1-nél 2 ujj a touchpadon és 3.-kal kattolsz )
    Én azt csináltam, hogy a két ujjas érintésre meghívja a jobb klikket így nem kell lenyomni csak putty és meg is hívja a jobbegérgombot.

    2+1 ujjasra és 3 ujjasra beállítottam a Button 4 és button 5-ot. És itt jön a 2. második fázis. Ehhez kell a X-mouse button program. Ezt megnyitjuk és a button 4-5-ot szépen testre szabjuk. Vagy a middlebuttont.

    Én amikor meghívom a button 4-t akkor alt-tabot indítja és váltogatok az ablakok között. ( Hasonló mint a Macbook 4 ujjas felfele gesture ) .
    Vagy a 3 ujjas érintésre a vissza gombot hívom meg. De be lehet állítani, hogy programot indítson el, lenémitsa a készüléket, fényerőt állítson STB STB.
    Több layer-t be lehet állítani. szóval ha melózok akkor menüváltás és vissza gomb a layer 1 az X-mouseban.
    Ha multimédiát fogyasztok akkor layer 2= hangerő módosítások Pause/Play gombok meghívás. és ezt a végtelenségik folytathatod.....

    Egy alternatív lehetőség még, ha rossz a driver támogatás, le van maradva a gyártód egy-két funkcióval: Modded synaptictouchpaddrive
    Ezt csaj saját felelősségre. Szokásos telepítési mód. Gyári driver leszed, géprestart. Linkben lévőt feltesz, géprestart és utána örülsz a fejednek.

    Nem tudom kinek lesz ez hasznos, és sejtem sokan inkább vezetékes/vez.nélküli egeret használnak touchpad helyett.
    Én mostanában nem használok külső egeret, mert imádom ezt a touchpadot. Lenovo elég jól lemásolta a Macbook trackpadet, és mivel napi szinten használom mindkettőt( mac-lenovo), így van összehasonlítási alapom: csak a gesture támogatás a különbség a kettő között( Mac javára ofkorz).

    Így hát erre találtam ki ezt a megoldást.. Remélem sikerült valakinek felkelteni a figyelmét és segíteni felturbozni a touchpadját.

    :R

    [ Szerkesztve ]

    "The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

Új hozzászólás Aktív témák