Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Poplacsek

    senior tag

    Sziasztok!

    Van egy Palit Geforce 750Ti KalmX kártyám. Tegnap előtt frissítette magát a Win7 x64-ben a Gforce Experience, feltette a 353.06-os drivert. Már menet közben nem tudta a drivert telepíteni e kártyához, de újraindítás után végül újrafuttattam és rendben befrissült.
    Másnap reggeltől viszont nem működött, a BIOS boot leállt d6-os hiba kóddal (alaplap: Asrock P67 Fatal1ty Pro: nem látja a VGA kártyát) se kép se hang. Százszor újra próbáltam, lehúztam minden perifériát de semmi.
    Elvittem a 750Ti-t egy szervízbe csak, hogy dugják be egy tesztgépbe és boot közben nézzük meg ad-e képet. Na kérem rendben működött.
    Innentől arra gondoltam alaplap, vagy tápegység hiba. Már majdnem megrendeltem az új alaplapot procival, de jött még egy gondolat, elmentem vettem egy olcsó "teszt" VGA-t (Geforce 210-SL-TC1GD3-L) és egy "teszt" tápegységet (jó lesz az a jövőben is alapon.) Na ezzel a VGA-val hiba nélkül indul, minden jó. Nagy mák, hogy tegnap este nem rendeltem meg az új cuccokat... A 750Ti pedig az új táppal is ugyanúgy d6 errort ad az Asrockban..

    Na de a kérdés: Hogy lehet, hogy fél éve hibátlanul működik egy kártya, aztán pont szoftver frissítést követően meghal? Vagyis nem is halt meg, mert a szervízben működött, láttam.. Én úgy gondoltam, hogy a frissítés a VGA BIOS-át nem buherálja, de akkor meg mi a magyarázat arra, hogy most csak az én gépemben nem működik és csak az én alaplapom nem ismeri fel? Meghibásodhat így egy VGA kártya? (egyébként garanciális, csak nem akarom visszaküldeni ha nem is rossz..)
    Arra gondoltam, hogy szüleim gépében megpróbálok majd egy VGA BIOS up- v. downgradet csinálni rajta (már ha azon lesz kép a műtéthez), csak ennek még nem jártam utánna, hogy egyáltalán lehetséges-e..

    Tapasztalt valaki hasonlót?

    Köszi! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák