Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz Rapid136 #28661 üzenetére

    De ez valahol művészet, nem? Ugyan művészetet is lehet tanulni oktatásban, de a végső produktum egy olyan termék amit bárki meg tud ítélni bármilyen szakirányú ismeret nélkül is. Ezért ha a közönségnek tetszik az amit csinálsz - legyen az csak egy gyenge iparos munka -, akkor szerintem nincs miről beszélni.
    A megrendelő meg vmi alapján meg kell hozza a döntését, ami általában egy tudatos választás szokott lenni portfolió/szimpátia/hírnév alapján (hagyjuk most a kevésbé tudatos döntéseket, ahol csak kényelemből voksolnak a szomszéd fia mellett, vagy mert láttak már kamerát az unokaöcsi kezében). Egy dilettánsnak talán nincs elsöprő portfoliója, vagy nem dilettáns. Ha meg a szinten aluli képei tetszenek az ő megrendelőinek, azzal sincs probléma. Az ő kínálatára is van kereslet ezek szerint. Ha nem lenne, akkor nem tudna működni.
    Rosszul gondolom, ha a piacra bíznám a rosta szerepét?
    Azokat a klienseket akik dilettánsokat bérelnek fel meg nem kell elsajnálni tőlük szerintem. "Ők nem a te klienseid." Akik sokallják az árát egy tehetséges fotósnak, ők bizonyára boldogak lesznek a tré képeikkel is.

Új hozzászólás Aktív témák