Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #73495296

    törölt tag

    válasz Stauffenberg #27101 üzenetére

    Feleségemnek volt egy 5-6 éve 20 ezerért vett Sony-ja, pár évig használta (majd átállt telefonra, azután DSLR-re). Én is használtam párszor, és tapasztalataim szerint legtöbbször amiatt múlta alul a telefonokat is, mert az automata mód, az intelligens automata még inkább, teljesen hülyeségeket csinált. Tehát nem azért mert nem volt a teljes zoom tartomanyban f/2.8, meg nem volt 1"-os szenzora, ilyen automatika mellett jobb paraméterekkel is bukta lett olna. Normális beállítási lehetőségek helyett meg volt egy rakás semmire sem jó "kreatív" funkció. Az én 2003-ban vásárolt akkor olcsó kompaktnak számító (de nem olcsó, akkor semmi sem volt még olcsó, ami digitális) HP-m is felülmúlta a legtöbb helyzetben.

    Az mondjuk felhasználási mód kérdése, hogy tudsz-e tojni a zoomba. Nekem évekig egy telefon volt nálam túrázáskor, mostanában rendezgetem az elmúlt sok év képeit, és rengeteg olyan emlék elevenedik fel, amit sokkal jobban megörökíthettem volna, amit akartam, ha lett volna egy zoomos fényképezögép nálam, akár a leggagyibb fajta is.

    Szerk.
    Megjegyzem, a 2006-os 40 ezres fényképezőgépet azért nem fair a sok évvel későbbi 40 ezressel összevetni, mert ugyan a szenzorok, a feldolgozás teljesítménye és a szoftver fejlődhetett, olcsósodhatott, de közben az lencse és az objektív mechanikája és az anyagminőség nem olcsósodott/fejlődött többet, mint amennyit az infláció elvitt. Az akkori 40 ezres kategória utóbbiakban ma inkább 100 ezres lehet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák