Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    válasz padi68 #14591 üzenetére

    az az igazság, ha ezt a tartományt le akarod fedni ugyanilyen képminőséggel, akkor az m4/3-ban sem lesz zsebrevágós, hanem nagy, és sok obis lesz, amit megint csak macera hurcolni, tatyi kell neki, stb... Akkor meg minek a variálás?
    Ha én lennék így, akkor vagy az elvárt minőségből adnék lejjebb, és vennék valami olcsó szappantartós utazózoom kompaktot (ilyen bridzseket mai fejjel már abszolút nem vennék, pedig régen én is azt akartam), vagy a nagy zoomtartományból engednék, és vennék egy olyan csúcskompaktot, amiben nagyobb szenzor van, fényerős, de 4-5x zoommal. Ha meg ragaszkodnék a cserélhető obihoz, akkor a Nikon 1 rendszert lesegetném.

    Bár ha tényleg rohangálós másodgépet keresnék, akkor én igazából egy olcsó, kicsi (használt) m4/3 vázat vennék, egy (használt) 20/1.7-es palacsintával (+ ha belefér még egy 45/1.8-at mellé).
    Vagy mi lenne, ha rápróbálnál a D5100 mellé egy 35/1.8-ra? Ez a legolcsóbb megoldás, egy relatív általánosan használható gyutáv, bár tájképezni kicsit macera vele, de nem kivitelezhetetlen. Én elég jól elvagyok vele, ha csak minimál fotóscuccot akarok vinni, akkor felrakom azt a vázra, a vázat a kezembe kapom, és megyek.

    [ Szerkesztve ]

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák