Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • C. s.

    addikt

    válasz Petrónius #27663 üzenetére

    Ártalmatlanok, pár hétig elkamatyolgatnak, aztán jövő ilyenkorig egyet sem látsz. :) Hadd bulizzanak! Inkább vedd észre, milyen szépek, hiába "csak" rovarok. (Ezt azzal együtt mondom, hogy alapból taszítanak a rovarok.) Nálunk is szoktak nyüzsögni, de a lakásba még sosem jöttek be.

    rii:

    Élni és élni hagyni.

    A környezetvédelemre sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetni! Teljesen megdöbbentett, amikor pár éve raklámozni kezdték a mosáshoz való illatgyöngyöt. Rá van írva a csomagolására, hogy "maradandóan károsíthatja a vízi élővilágot". Ennek ellenére nem törvénytelen szabadalmaztatni, legyártani, reklámozni, árusítani és használni. A lényeg, hogy sok ember annyira sötét, hogy nem is érdekli, a pénz meg csak gyűlik, hogy még több szemetet tudjanak piacra dobni.

    A másik probléma, hogy sok esetben a környezetbarát tisztítószereket drágábban lehet megvenni, mint a környezetgyilkosokat. Ez azt jelenti, hogy a környezetvédelem igyazából nem is létkérdés, hanem csak a tehetősek hobbija. :F Vagyis tévesen ezt sugallja. (Mostanában láttam már megfizethetőbbet, de a béna hypóval semmi sem veszi föl a versenyt. Persze, ha olyan beteg van a háznál, szükség lehet rá, de ez nagyon ritka.)

    És jó volna, ha az emberiség azt is megértené, hogy nem akkor tesz jót a kúszó-mászó kisgyerekével, ha naponta összehypózza a padlót (mint a szomszédom), hanem akkor, ha engedi rendesen kialakulni az immunrendszerét, ha hypó helyett port eszik pl. Bebizonyosodott, hogy azokban az országokban (vagy családoknál), ahol jobbak a higiéniai körülmények (sok vegyszer, kevés természetes piszok), kiemelkedően magas a veleszületett autoimmun betegek aránya.

    Ém sem szeretem üldözni az állatokat, nem bántom a növényeket sem. Vegetáriánus vagyok, szóval nem mind szerencsés, de a többség megússza. :)

    A hangya kerüli a sót! (A legolcsóbbat is.) Előfordul, hogy befúrja magát néhány a lakásba olykor, akkor azt a párat kilapítom körömmel, hogy roppanjon, és ne szenvedjen, aztán szépen sót szórók a járatuk köré, meg egy kicsivel tovább is, és figyelem, nehogy másfelől próbálkozzanak. Betömöm a járatba is. Ha sót érez, a közelébe sem merészkedik, nem esik bántódása.

    A szúnyog utálja a szegfűszeg illatát. Vehetsz eredeti illóolajat (nagyon drága) vagy egy kanál egész szegfűszeget szalvétába raksz, és klopfolóval (vagy kalapáccsal) megtöröd. Azért jó a szalvéta, mert a művelet közben távozó illóolaj azonnal jó helyre kerül. Egy kistányérra rakhatod a szalvétával együtt az összetört fűszert is. Kihajtogatni sem fontos. Ha kerti program van, a bőrödhöz is dörzsölheted, hogy jobban elkerüljenek a kis szörnyetegek. Hasonló hatású még a gerániumolaj is. Én még az ajtófélfát is bekenem ezekkel. :D

    Szerk.:

    "felesleges volt mondjuk megszólalnom"

    Nem volt, és soha sem lesz az! A természet nem tud megszólalni az emberek nyelvén, szükség van olyan emberekre, akik beszélnek az állatok, a növények és az egész természet helyett. :K

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák