Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • C. s.

    addikt

    válasz rii #18307 üzenetére

    Szia!

    A szegfűszeg illatát is utálják. Vagy eredeti illóolajat vegyél (ne illatolajat), olyat, ami nem szintetikus (nem olcsó sajnos, de sokáig elég) vagy 1-2 teáskanál egész szegfűszeget szalvétába rakni és megkalapálni. Hülyén hangzik, de működik! :D A szalvétát és a töretet is föl lehet használni, én benne szoktam hagyni. Az olajat pedig zsepire csöpögtetem (4-5 csöpp), azzal bekenem az ajtófélfát és az ajtót, aztán a zsepit kistányérra rakom és marad a szobában. Ha már bejutott a kis dög, ez nem űzi ki, de arra jó, hogy a többi ne vágyakozzon be. Erre a célra ajánlják még a gerániumolajat is, én vegyesen használom, így persze összesen 4-5 csöpp elég, mert erős az illatuk. Ha nem nagy a szoba és az ablak is csukva van, 2-3 csöpp is elég lehet, meg aztán ízlése válogatja. Ha együtt kell aludnom a betolakodóval, 1 csöpp egy tiszta zsepire, és pár ponton a bőrömhöz érintem, hogy ne legyen hozzám gusztusa. ;] Ezzel legyél óvatos, mert bőrirritációt okozhat, ha valaki érzékeny rá. Hivatalosan ilyesmi csak hígítva javasolt, és akkor is irritálhat. Persze a szúnyogcsípés is...

    Mostanában Medi Natural olajat szoktam venni, mert elvileg jó és a megfizethetőek közé tartozik. Tavaly nyár közepén-végén vettem szegfűszeget, 10 ml-es csöppentős üvegcsében van és 835 Ft volt. Még van benne. Az Aromaxról leszoktam, mert az ára az egekben, a tisztasága meg a másik irányban... Az igazi illóolaj színtelen (vagy ahhoz közelít, nem vagyok biztos benne). Fogalmam sincs, miből kutyulják. A hivatalosan is szuperjó minőségű és bio meg akármi illóolajokkal nincs tapasztalatom, mert számomra megfizethetetlen. Biztos jók.

    Figyelmeztetés: Légzőrendszeri allergiás megbetegedések, epilepszia, idegrendszeri probléma, magas vagy alacsony vérnyomás esetén fokozott figyelemmel és körültekintéssel járjon el! Ezt írják a mellékelt papíron. Vásárlás előtt okvetlenül tájékozódj a választott olaj hatásairól, mert belégzés útján is kifejti.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák