- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
DravenMoral
senior tag
válasz RetepNyaraB #85300 üzenetére
Imádom ezt a hozzáállást, köszönöm a segítőkészségedet az eredeti kérdező nevében is!
Sokan vehetnének példát rólad. -
DravenMoral
senior tag
válasz #38464487 #85299 üzenetére
Szia! Nem tudom az előzményeket, próbáltad esetleg a memóriák kivételével?
Egy modullal próbáld ki, alap memória sebességgel.
Ne rakj rá xmp profilt.
Utána ha nincs hiba, mehet bele a másik is, de ne rakj xmp profilt most sem bios-ban.
Ha nem tudod, hogy hol éred el ezeket a beállitásokat, akkor csak reseteld le a bios-t a clrmos/clrtc 2pines jumper-al, az alaplap alján találod meg, elkülönítve. Érintsd össze 10mp-ig valami fémmel.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DravenMoral #85302 üzenetére
Csináltam a biosba egy visszaállítást meg cseréltem a sata kábelt ami az ssd van kötve.
Lehetséges,hogy a sata kábel szarakodik ?
Most nem csinálta eddig a fagyást.
-
DravenMoral
senior tag
válasz #38464487 #85303 üzenetére
A sata kábel törése esetén csinálhat random fagyást windows alatt, de szigorúan csak képbefagyást, azaz nem kékhalál, és nem kikapcsolás.
Megragad a kép egy poziban, és akármit csinálsz, ugyan azt fogja mutatni kikapcsolásig.
Ha ezt csinálta neked eddig, akkor lehet az a probléma.
Próbáld meg visszatenni ugyan ezzel a bios beállítással a régi sata kábelt.Próbáld ki ezt a programot az ssd-n futtatni azzal a kábellal.
[link] -
törölt tag
válasz DravenMoral #85304 üzenetére
Igen képbefagyás csinált.
-
dudzsi
tag
válasz RetepNyaraB #85300 üzenetére
Szia! Köszi a felajánlást. Közbe szereztem ramokat. Azokkal elindult. Érdekes hogy mindkét ramom egyszerre halt meg.
-
dudzsi
tag
válasz DravenMoral #85297 üzenetére
Szia! Köszi a segítséget! Szereztem ramokat és azokkal megy! De érdekes hogy mindkét ram egyszerre halt meg.
-
hfrankee
senior tag
Sziasztok!
Valószínűleg láma kérdés, de mi a fasz van? Mi történt?
1151-es 370- 390-es chipsetes lapot vennék és alig van.
Ez miért van?
Üdv -
hyperst
tag
van pár darab [link] de kinek mi a jobb féle.
Elég bölcs vagyok, hogy tudjam, hogy nem tudok szart se. :)
-
addikt
Sziasztok!
gigabyte h410 S2H alaplapnak van valami korlátja dedikált vga szempontjából? Azon kívül hogy puritán alaplap, ha jól látom pci-e 3.0 x16-ot tud, tudna kezelni bármit nem és nem lenne teljesítmény vesztés, ha a vga is x16-os?[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Csorbi #85314 üzenetére
Csak azért kérdezem, mert az egyik tag a vga ajánlós topikban ezt írta az egyik kérdezőnek:
Bármilyen fejlesztés előtt lapot cserélj, mert a jelenlegi kb office futtatásra ha elég, az is csoda, hogy a jelenlegi VGA-d hibátlanul ment benne.
valamelyik B560-as chipkészletnél nézelődj. Ha marad a cpu-d nvidia vonalon a 3070-ig bármelyikkel elboldogul.Szerintem ez így ilyen formában nem igaz. De ha én nem vagyok képben, azt is elfogadom.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz DravenMoral #85316 üzenetére
Azt értem, hogy 10400f nem a mai legjobbak közé tartozik már, de azért bőven jó az még és még azt is megértem, hogy pl ramból így nem tud csak max 2666Mhz-set rakni. De etttől függetlenül simán be lehet rakni egy 6700xt-t, nem az alaplap fog a korlátja lenni, mert hiába vesz b560-at, ugyanezzel a rammal és procival ugyanazt a teljesítményt fogja kapni. Szóval ilyen alapon félkonfig cserét kellett volna írnia és nem csak alaplapot, mert azzal aztán kb semmit nem nyerne. Nem mindenkinek kell fancy lap, meg sok port, legjobb pci támogatás, stb. Nyílván így maradhat a konfigban kihasználatlan teljesítmény (Ha lowon játszik multit akkor több, ha max grafon singleplayert, akkor meg kevesebb). Vagy tévedek?
Kérdeztem tőle privátban, hogy miről beszél, és csak lehülyézett, semmit nem indokol meg, engem meg elbizonytalanított, hogy akkor lehet valami pci-e line tiltva van (amiről nem tudok) vagy valami a h410 chipseten, de akkor ilyenről szó nincs.
[ Szerkesztve ]
-
DravenMoral
senior tag
válasz Create. #85317 üzenetére
Mint írtam, nem is a procival van a gond, egy szóval nem írtam, hogy gyenge lenne. Az az illető, aki "lehülyézett" téged, ő is arra gondolt szerintem, meg én is, hogy az az alaplap a proci alá gyenge.
Nekem valamiért egy i7-es proci volt a fejemben, de ha i5 10400f, már az alá sem raktam volna olcsó 410-es lapot.
Persze, a kártyát nyugodtan rakja bele, annyi lesz összesen, hogy pcie 3.0 sebességgel fog menni, ami bőven elegendő az Rtx 30xx szériának is még.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Asus TUF B660 alaplap...
Biosban DC módban nem enged 60% alatti fordulatot beállítani, PWM módban mivel 3pines hűtőkről van szó maxon forognak. CPU/CPU OPT fan nem is állítható, tehát ide is csak 4pin jöhet szóba. Ez így elég gáz, plusz csak 3 ponton állítható, de a maximum fix.Valami ötlet hogy kéne beállítanom a hűtést, ahogy eddig akármelyik fapados Asrock, Gigabyte, MSI lapon tettem? 3rd party programot nem szeretnék futtatni, de ha muszáj, akkor FanControl és ennyi?
Eddig nem túl pozitív számomra ez az Asus lap.
-
tween
őstag
Sziasztok!
Adott egy i5 13400F és a leendő gép nagyméretű képek szerkesztésére lesz használva, meg persze játékra, de az nem releváns.
Azon agyalok, hogy vegyek DDR5-ös lapot, vagy elegendő egy DDR4-es lap?
Ár/érték arányban tudnátok ajánlani alaplapot?
Köszönöm! -
DravenMoral
senior tag
"nagyméretű képek szerkesztésére lesz használva, meg persze játékra"
képszerkesztésnél nagyobb előnye van a DDR5-nek, mint játékok alatt. (Még)
Biztosan DDR5-öt vennék a helyedben, a jövőtállóság miatt.
Most még gyerekcipőben jár a DDR5, viszont már így is max 2éven belül ki fog futni a DDR4-es széria teljesen.
A 13400f mellé pedig pláne.
Ha a későbbiekben akarsz a 14.-ik generációjára váltani, akkor csakis olyan lapba fogod tudni rakni.
Ha ajánlanék lapot ide, minimum ez lenne.
[link][ Szerkesztve ]
-
Henker2
addikt
Van egy GIGABYTE B760M GAMING DDR4 ver.1.0 lapom.
A jelenség, hogy a VGA nem adott képet tegnap este. Ma egy másik gépben leteszteltem a VGA-t és a tápot. Tökéletesen működnek.
Most egy másik kàrtyát viszek még haza. Ha ez sem fog képet adni, akkor valószínűleg lap hiba lesz gondolom.
Esetleg van valakinek ezzel a lappal tapasztalata? Mit lehetne még megnézni, hogy ne kelljen közel 30 napot várnom a gariztatással?
KöszönömXiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
aktív tag
De jó, hogy rátaláltam erre a helyre.
kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
Rottweiler89
senior tag
válasz Henker2 #85323 üzenetére
Én no signal-nál előbb a RAM-okkal kezdeném a kizárást...
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
pergabb
senior tag
Sziasztok!
Asus ROG STRIX Z790-A GAMING WIFI alaplap esetén nem találtam a pci sávokat, hogy összesen mennyi is van.
Első m.2 slotba megy egy ssd és a másodikba is, akkor a pci5.0 elsődleges gpu x16-ban fog menni?Köszi aki tud segíteni.
G
-
DravenMoral
senior tag
válasz pergabb #85327 üzenetére
Szia. Ki tudod választani bios-ban, hogy mi mennyi sávot kapjon.
De automatikusan fel fogja ismerni, és úgy állítja be.
Nekem egy B550-es lap automatán tudta azonnal, hogy a 2 ssd közül melyiknek kell 4.0 és melyiknek 3.0.
A kártyának pedig 3.0 szintén.
Ha rakok bele egy 3060ti-t, azonnal felismeri 4.0-nak.
Szóval nem kell aggódnod emiatt.
Tekintve, hogy Z790-es lap, tudni fog 2 - 4.0-ás ssd, és egy 5.0-ás x16-os sávot még a kártyának adni.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Henker2 #85323 üzenetére
Ezek a lga1700-as B s lapok nagyon gyenge eresztések sajnos ,főleg ha még ezeknek az alját is nézzük.
90-100k ahonnan indulnak az alap deszkák ,amikbe ki tud teljesedni rendesen egy mezei i5.
Legalja talán egy h770 tuf ,90k alatt landol - jobb vételnek tartom mint egy tuf b760-plus-t.
Következő megoldás pedig egy fapad Z s lap.[ Szerkesztve ]
-
pergabb
senior tag
válasz DravenMoral #85329 üzenetére
Köszi
csak hallottam róla, hogy az elsődleges m.2 hely valamit megcsapott nem tudom milyen deszkákon, innen jött a kérdés is. Viszont akkor mind a kettő ssd megy majd 4.0-án és a gpu-t sem csapja meg, halleluja
Sajnos rég elvesztettem a fonalat számítástechnikában, nekem az is kihívás lesz, hogy összerakjam a gépet egy olyan aio-val amit ezer helyen kell usb fejlécre, satára meg minden másra dugni, rémálom lesz az egész. -
mrzed
senior tag
válasz TechN7ne #85330 üzenetére
Azért ezt így kijelenteni nem tartom megalapozottnak.
Nekem a legolcsóbb, "legszutykabb" z790-es lapom van és mégis kihajtja rendesen a 13600KF-es procit. Ha meg valaki tuningolni akar, kihajtani az utolsó gigahertzeket a memóriából és a cpu-ból, annak tényleg rendesen a zsebbe kell nyúlni és 150-200-400K-t kifizetni egy alaplapért. -
TechN7ne
nagyúr
válasz Henker2 #85336 üzenetére
Visszaküldésnél ne a hibást jelöld be ,csak sima elállás (nem hibás) - ebben az esetben pár óra alatt kapsz egy jóváírás értesítést ,ellenkező esetben 2 hét vagy 30 napig ülnek rajta.
A lapod nem hibás hanem inkább ilyen ,finoman fogalmazva gagyi.
Volt már nálam olyan lap is ddr5 kivitelben.
[link]
[link]
[link]Ipari hulladékok ,
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Henker2 #85338 üzenetére
Én is átestem ezen ,egy mezei 12400 órajele is ingadozott egy Asus Rog B-s 80k s lapban.
-
nagyúr
válasz TechN7ne #85330 üzenetére
60e-ért a B660M Steel Legend szerintem vastagon megérős. A kotla lapoknál sokkal jobb, a 80-90e-es B-s lapok többségénél meg egyáltalán nem gyenguszabb semmiben...
90-100e között vannak bőven használható Z-s lapok újonnan.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
magickonfig
tag
Új gép vásárlása előtt állok 8 év után. Játékra , böngészésre kell főleg. Am5 lesz a befutú egy Ryzen 5 7500F. Ár értékben nagyon jókat olvasni róla és úgy is lesz egy extra CPU hűtő.
Kérdés melyik alaplapot vegyem, mert van választék bőven.
Elég nekem a m650-es matx, 4 slot Sata is , mert 1db m.2, 1db SSD, 1db HDD-m lesz. Nincs szükésgem se wifire se hangkártyára (van külső hangkártya). A lényeg hogy ne menjen tönkre 6-7 év hosszú használat után. Jó szellőző NZXT H5 Flow házban lesz extra ventikkel. Jha és ne Asus legyen
Van értelme 100k pl. [AORUS ELITE] alaplapot venni vagy elég a 60k-s is?
-
nagyúr
válasz Henker2 #85341 üzenetére
A fentebb írt B660M Steel Legend az DDR4-es.
És BIOS_FlashBack képes is, ami nem hátrány, szerintem.
Ilyen lapom van, 13600K-val.
Ha érdekel, priviben dobhatok pár paramétert.
Nyilván OC az nincsen.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz Csorbi #85326 üzenetére
B660-ban ment a 6600GT/9400GT is. Ezek tuti nem UEFI-s vBIOS-os VGA-k.
Persze, lehet csak malacom volt velük.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- GOODRAM DDR4 4GB 2400MHz (GR2400D464L17S/4G)
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs