- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
NorbixD
tag
Üdv.
Tavaly összeraktam magamnak főleg használt alkatrészekből a következő számtógépet: Asus X99 Strix ROG, Xeon 2620v3, Nvidia GT 710, 8 GB + 4 GB DDR4, Corsair RM650xEz a tegnapi napig kifogástalanul működött is.
Találtam a padláson egy régi 160 GB és egy 2,37 GB HDD-t. Molex <---> SATA tápkábellel és USB <---> IDE adatvezetékkel próbáltam erre a bekapcsolt állapotban levő számítógépre a kötni ezeket.
Az ubuntu a 160 gigásat probléma nélkül fel is ismerte. Ekkor kövekzettt a másik a régebbi 2,37 gigás. Sajnos felpörgött de csak kattogó hangokat adott ki magából. Ekkor óvatosan forgattam ütögettem, ki be dugtam a tápvezetékét de a hiba maradt, nem kelt életre.
Miután félreraktam a HDDt vettem észre hogy a gép lefagyott, nem mozog az egér nem reagál a billentyűzetre. Megnyomtam a reset gombot, emlékeim szerint ekkor még sikeresen újraindult viszont pár másodpercel ezután mielőtt még bejött POST képernyő úgy döntöttem hogy kikapcsolom a gépet és lekatintottam a hálózati vezeték piros főkapcsolóját (mindig áramtalanítom a gépet ha nem vagyok otthon).
Azóta nem tudom bekapcsolni a gépet. Az alaplapon levő RGB LEDek úgy világítanak mint ezelőtt, de hiába nyomogatom a bekapcsoló gombot semmi. Először a tápra gyanakodtam, kipróbáltam még két különböző tápegységgel. Kipróbáltam VGA, RAM, CPU, ventilátorok nélkül, teljesen csupaszon de semmi. Nem történik semmi ha megnyomom a bekapcsoló gombot (az alaplapon integrált gombra gondolok).
BIOS reset is megvolt, az elemet is kiszedtem még tegnap este.
A régi HDDvel tettem volna tönkre? Hiszen az csak az USBre csatlakozott...
Vagy lehet a BIOSt romlott el amikor a POSTolás kellős közepette elment neki az áram?[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sziasztok!
A320 chipsetes AM4 lapoknál ha az m.2 foglalatba sata SSD-t teszek, akkor az egy 5. sata port, vagy cserében elvész egy hagyományos sata port?
Az alaplapomnál furcsán külön van választva a 4. port, ebből gondolom, meg abból, hogy tudtommal az A320 chipset csak 4 sata-t tud. DE simán tévedhetek is.Kössz: Bici
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Photrik ^^
tag
Sziasztok!
Új konfig:
Gigabyte GA-B360M-D3H
Intel Core i3-8100
Crucial 8GB DDR4 2400MHz RAM
Gigabyte GTX1060 3GB
Cooler Master MasterWatt Lite 400WA probléma:
Ha a videókártyát behelyezem megfelelően (táp kábel és HDMI bedugva) és indítom, akkor 5 rövid hangjelzés fogad ami elvileg CPU hibát jelent. Ha a kártyát eltávolítom és az integrált GPU D-SUB kimenetére kötöm a monitort, akkor minden renben van. (1 rövid hangjelzés és bootol a Windows 10).Mi lehet a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz Photrik ^^ #61704 üzenetére
De már megvan a hiba nem? Hibakód és próba alapján is ugyanaz jött ki. Vagy nem?
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
varmi2
nagyúr
válasz Photrik ^^ #61708 üzenetére
Talán el van hajolva pár érintkező a cpu foglalatban. Pont ahoz a pcie-hez kapcsolódó érintkezők.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Photrik ^^
tag
A CPU foglalat rendben van. Nincs elhajlott tű.
-
iceman007
aktív tag
válasz Glaz-dozfhut #61672 üzenetére
Köszi! A Chassis fan fordulatszáma volt a megadott minimum érték alatt. A CPUnál viszont össze vissza ugrál a fordulatszám érték konkrétan 52-től 15300-ig. Ott szerintem nincs minden teljesen rendben Ránézésre pedig rendesen pörög és a CPU hőmérséklet sem mászik fel.
-
Rockland
tag
Heló. Valaki nemtud nekem egy ilyen eladó lapot valahol, ahonnan megtudnám venni?
GIGABYTE GA-970A-UD3P
vagy ha nagyon nincs sehol akkor valami jó vram hűtéses lapot. -
MrDerekas
addikt
válasz Photrik ^^ #61708 üzenetére
Nézd meg nincs-e újabb bios az alaplapodhoz. Ha van frissítsd. Esetleg egy másik hdmi kábellel is tehetnél próbát, hogy kizárjuk a kábel hibáját. (Rossz hdmi csati és kábel is okozhat fura dolgokat.)
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
nagyúr
válasz Rockland #61713 üzenetére
Üdv !
Ilyen kaliberű lap (erős, hűtött VRM-el ellátott) már nem igazán van újonnan.
Javaslom nézd meg EZT, és nézelődj tovább.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
NorbixD
tag
Valószínűsítem hogy az alaplapom X99 chipset hibás.
Valaki felvilágosítana milyen árban cserélik (annyagköltség + munka)? Illetve hová vigyem a lapot ahol jó kezekben van?
-
Photrik ^^
tag
válasz MrDerekas #61714 üzenetére
A HDMI kábel rendben van. A hétvégén megpróbálkozom a BIOS frissítéssel.
Találtam egy külföldi fórumon ilyen problémával küzdő emberkét, ahol azt írták:
"AMI UEFI DXE Phase Beep Codes:5 Beeps - No Console Output Devices are found (E.g. Graphics Card)
5 Beeps - No Console Input Devices are found (E.g. Keyboard)So there's something wrong with your Radeon HD 7870 graphics card."
De akkor a másik géppel, hogy indul el a GTX1060?
-
MrDerekas
addikt
válasz Photrik ^^ #61718 üzenetére
Az 1060 "nem támogatottsága" sugallta. Örülök, hogy működik rendesen
-
Egzee
őstag
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy MSI Z270 Gaming Pro Carbon alaplapomon mindkét m.2 nagy sebességű-e vagy csak az egyik?
Rockland: 990-es lapot nézz, mert csak abban teljes értékű a procid... ASUS M5A99X vagy M5A99FX alaplapot tudom ajánlani, használtan talán még garisat is kaphatsz.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
félisten
Sziasztok!
Erdeklodni szeretnek, hogy AM4 A320 lapok eseteben van-e kulonbseg az M.2 csati altal nyujtott SATA es a chipset sata kozott?
Az a kerdes, hogy erdemesebb-e egy ilyennel az m.2 portra kotni a sata SSD-met, vagy inkabb hasznaljam a chipset csatijai kozul az egyiket?Kossz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Huvi00
tag
Kedves tagok!
S.O.S segítséget szeretnék kérni tőleted.
Most ujjítottam gépet
AMD ryzen 1800X
Asus Sonar DX
Asus-Prime 370X
Chieftec ELEMENT 700W BronzMinden jól működik kivéve, hogy lap BIOSban 3.3V hekyett 3.9V nál jár ami piros.
Tudnátok segíteni ? Esetleg, hogy hol kérhetnék segítséget ?Köszönöm előre is.
.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Villámkár miatt alaplapot kellett cserélnem (az új alaplap egy ASRock FM2A68M-HD+). Feltűnt, hogy, a korábbi 6 jack-es ajzat helyett, a mostani alaplapomon csak 3 van.
Bedugtam azért az 5.1 mindhárom csatlakozóját, a driver programja jól is kezeli, azaz a tesztprogram megszólaltat minden hangfalat külön.
Azonban a programok (Firefox-YouTube, Winamp nem szól, csak mintha sztereó lenne, azaz 6 hangszóróból csak kettő szól.
Hogy tudnám ezt orvosolni?
Köszi: RR
═════════════════════════════════════════
-
arghoska
tag
válasz arghoska #61690 üzenetére
Megoldódott, de még mindig nem értem. A CHA_FAN3- ba dugtam a vízpumpát és az alaplap hőfoka szépen felment akár 70 fokig is. Már mindent próbáltam csak a dedikált vízpumpa csatit nem... végső elkeseredésemben kipróbáltam és minden probléma megoldődott, tökéletesek a hőfokok
[ Szerkesztve ]
-
Psychopeti
senior tag
Sziasztok! Most frissítettem az alaplapom BIOS-át és az lenne a kérdésem hogy ilyenkor mindkettő BIOS frissül vagy csak az egyik?
Alaplap: msi x99s gaming 7
Porcesszor: intel core i7-5820k
Köszi a választ előre is!Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
Starchm
őstag
válasz Psychopeti #61732 üzenetére
Elvileg először az frissül amire tetted, és ha sikeres és elindul a gép utána a 2. is flashelődik. Legalábbis nálam ez volt dual biosos lapnál.
-
Starchm
őstag
válasz Psychopeti #61734 üzenetére
Átkapcsolod a kapcsolót az alaplapon és megnézed?
-
nagyúr
válasz Rockland #61738 üzenetére
P4 óta volt/van Asrock lapom, nekem beváltak.
AM3+ -os Asrock lap, ami értelmes FX 6xxx és 8xxx CPU-hoz:
990FX Extreme 6 és Extreme 9, illetve 970A-G/3.1.
A többi lapjuk nem való FX-hez (ahogy sok más gyártóé sem, 760,960 chipsetesek egyáltalán nem).
Amiket találtál, mindegyik OK.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
törölt tag
válasz jokeph #61740 üzenetére
Nem a chipset a probléma, hanem a VRM. A gyártók nyugodtan rakhattak volna akár egy 760-as lapra is normális, hűtött VRM-et, de nem tették. Az ASRock-nak sokáig a 970-es lapjainak egyikére sem sikerült. Csak akkor adták ki az általad linkelt lapot, amikor már az utolsókat rúgta a piacon az FX. Addigra viszont sikeresen lejáratták a processzorokat a fospumpa 970-es lapjaikkal. Maga a seggszikla nagyon sokat tett azért, hogy az FX-ekről az a vélemény alakuljon ki, ami. Mert persze mindenki a procikat hibáztatta az esetleges instabilitásokért és throttlingért, nem a szent tehén, de trágya arschloch lapokat. Pedig olcsóbban ott volt egy rakat minőségi 970-es lap, amelyek stabilan és megbízhatóan hajtották az FX8k-kat is.
-
nagyúr
válasz #65675776 #61741 üzenetére
Igen, tudom.
Azért chipsetet irtam, mert azokon a lapokon olyan BIOS volt többségében, amibe az FX CPU támogatást utólag fércelték bele, s igy nem teljeskörű - meg mert igy könnyű beazonositani a hulladék, nem FX-hez való lapokat.
Én nem emeltem volna ki a "seggsziklát" ennyire élesen, csinált bőven hulladék VRM-el ellátott 970-es lapot az MSI, az Asus és a Gigabyte is.
A "normális" lapokkal valóban későn jöttek elő, addigra már minden mindegy volt (negativ élmények az userekben, meg az Intel előrébb volt, stb).
-
Hardver Arc
senior tag
Sziasztok!
Van egy am4 ryzen konfigom és alaplapot kell cserélnem.A kérdésem hogy alaplap cserénél újra kell telepíteni a Windowst?
-
rantotthusi
tag
Sziasztok! van egy Gigabyte B360 AORUS GAMING 3 WIFI alaplapom és az lenne a kérdésem hogy ebbe pontos milyen ramok illenek azt tudom hogy 2666mhz es de milyen márka ajánlott bele mert van amikor az sem mindegy!?
-
Viktor77
titán
válasz rantotthusi #61744 üzenetére
Erősen kétlem, hogy a lapod oldalán nincs egy hosszú lista ezekről a ramokról.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
abdulka1
őstag
válasz rantotthusi #61744 üzenetére
Szia!
Itt a lapod támogatási listája. [link]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
MrDerekas
addikt
válasz Hardver Arc #61743 üzenetére
Nem minden esetben, sőt legtöbbször nem. Általában első indítás után win update és feltelepíti magának a hiányzó drivereket. Egy-két újraindításból meg is lehet. Ha mégsem indulna megfelelően a rendszer, akkor várunk vissza sok szeretettel De működjön!
-
CartmanLand0
senior tag
Üdv !
Adott egy Asus P8H61-M LX2 alaplap. Eddig két darab 2GB-os ram volt benne ... viszont elöjött egy probléma ... ha a felsö foglalatban is van memória, vagy nem indul el a gép, vagy elindul, de kb 10 perc után lefagy az egész rendszer ... ha csak a másik foglalatban van memória, semmi gond ... ezek szerint kuka az egyik foglalat. Esetleg por, vagy szennyezödés okozhat ilyen problémát ?
A jó hírnévhez egy élet munkája kell ... a lerombolásához elég egy perc ...
-
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy elképzelhető, hogy a tápegységem nyírja ki az alaplapokat?
Februárban elszállt egy alaplap. Gép bekapcsol... alaplapon ledek villognak de ennyi. Nincs kép és nem VGA miatt. Majd tegnap ugyanez történt egy alig fél éves alaplappal. Arra gyanakszom, hogy a táp nyírja ki őket?Sajnos nehéz bizonyítani de másra nem tudok gondolni? Valakinek van ötlete még?
-
carlreks
újonc
Sziasztok egy gyors kérdésem lenne SOS mivel ma vennék új alaplapot.
MSI H61M-P21-B3 ez az alaplap elbír kettő 8GB-s HyperX Fury Blue (1866mhz)-t?
köszönöm a választ.
UI: itt van a gyári leírásuk ha netán szükséges lenne.
https://www.kingston.com/datasheets/HX318C10F_8.pdf
https://www.msi.com/Motherboard/H61MP21_B3/Specification
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest