- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shaza
senior tag
Pre-memory cpu initialization is started ez a hibakód jelentèse
[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
Akkor jöhet a közelítő eljárás. Minden kivesz és egyesével vissza, közben próbálni az indítást. Most nincs időm rákockulni, de akár az is lehet, hogy proci érintkezési hiba most jött ki, hogy próbálgattad a beállításokat. Esetleg ha van a lapodnak saját topicja, oda is érdemes lenne bekérdezni.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Shaza
senior tag
Csak simán vegyem ki ès rakjam vissza?
-
Shaza
senior tag
Semmi változás
-
Shaza
senior tag
Azt hogy tudnám megnèzni hogy a procinak vagy az alaplapnak van -e baja?
-
atiska007
senior tag
Sziasztok,
Elég furcsa problémába botlottam és nem tudom hogyan tovább.
Adott egy Asrock b150m pro 4-es alaplap. Eddig IGP-vel használtam egy i5-6500-al.
Tegnap beszereztem egy XFX RX480-at, megvolt a boldogság.A fekete leves akkor jött, mikor beraktam a lap x16-os slotjába, és nem volt kép (DVI). Akárhogy mozgattam a kártyát, semmi.
Bios legfrissebb, és csináltam bios reset-et is a kártya behelyezése előtt, de továbbra is semmi kép.
PCI slotokat átállítottam Gen3-ra, továbbra is semmi...Ekkor áttettem az x4-es slotba és csodák csodája, van kép.
De ekkor elővettem egy ősrégi kártyát (GF 7300LE), amihez még tápkábel sem kell, és tökéletesen működött az x16 slotban.
Szerintetek hol a hiba?
Alaplap? VGA?
Mert a fentiekből kiindulva igazából az új kártya is működik, de csak x4-ben, de az x16 slotban is működik egy régi kártya.
Nem tudom, most mit kellene gariztatni, vagy még mit próbáljak csinálni...
Mittudomain!
-
Shaza
senior tag
Annyi törtènik hogy ha a gèp hàtulján megnyomom a bios gombot 00-ra vált a hibakód ,de így sem indul el,sõt így mèg a ventiket sem pörgeti meg.
Elèggé szervíz szaga van ennek vagy ti mit csinálnàtok? -
Kékes525
félisten
Esetleg annyit megtehetsz, hogy Bios hardveres resetet csinálsz. A bios csip valamelyik lábát kell rövidre zárnod. Ekkor defaultra áll. Google biztosan megadja hogy melyiket, lehet, hogy a kézikönyve is tartalmazza.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
atiska007
senior tag
-
atiska007
senior tag
válasz trancemusic #51573 üzenetére
nem, nem, ez így teljesen jó, hisz a specében is ez van:
- 2 x PCI Express 3.0 x16 Slots (PCIE1: x16 mode; PCIE4: x4 mode)*
Ugyanis most az x4-es slotba raktam a kártyát.
az x16-ban nem ad képet viszont, ha oda átrakom az RX 480-at. De a régi fosch kártya meg működik abban is
Mittudomain!
-
Kékes525
félisten
-
atiska007
senior tag
válasz trancemusic #51575 üzenetére
nem foghíjas, de nem tudom eldönteni x8-as-e. Gondolom igen, specben a PCIe van feltüntetve...
Akkor foglalatláb lesz
Mármint akkor az alaplapi foglalat lehet hibás?
[ Szerkesztve ]
Mittudomain!
-
Dilikutya
félisten
válasz atiska007 #51578 üzenetére
Ahol vetted, nem lehet kipróbálni másik konfigban a lapot, processzort, ha nem tudod máshogy megoldani? 1-2 perces művelet az egész, korrekt boltosok nem számítanak fel ezért pénzt, pláne, ha ott vetted. Esetleg a videókártyát is meg lehet nézni.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
trancemusic
senior tag
-
atiska007
senior tag
válasz trancemusic #51581 üzenetére
Köszi, még ezt akkor letesztelem este.
viszont attól tartok, hogy lehet mégis CPU lesz. ugyanis most nemrég cseréltem CPU hűtést, és lehet elb@sztam a visszarakást...
Szóval ha a 7300LE menni fog x16-ben a felső slotban (amiben rx 480 nem megy), akkor a cpu is rendben kell legyen és akkor rx 480 gari?
Ha 7300LE nem x16 lesz a felső slotban, akkor kezdhetek aggódni, és leellenőrizni a CPU-t?
Remélem jól értem.
[ Szerkesztve ]
Mittudomain!
-
varmi2
nagyúr
válasz Dilikutya #51584 üzenetére
Intelnél? Ez az egyik betegsége ennek a foglalat típusnak. Rengeteg memoria hiba ennek tudható be, hogy az adott memória foglalathoz tartozó lábak elhajlottak. Amd-nél, ahol a cpun vannak a lábak, azok sokkal masszívabbak, alig van elhajlott láb.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
MrDerekas
addikt
Ne kínlódj vele. Gariztasd és kész. Tudom macera, de ha nincs a polcon nálad egy rakás csere alkatrész, akkor max a helyi jósnő a tudhatója a bajnak. Ha default beállításokkal sem jutsz el a biosig valamint ram nélkül is hibaüzenetet kapsz, akkor jó eséllyel hardveres hiba. Alaplapra minden táp csati rá van dugva? Tudom ökör kérdés, de volt már példa rá, hogy minimális terheléssel még úgy ahogy ment a lap, majd melósabb időszakban látszólag behalt. Esetleg még a táp is gyengélkedhet, vagy adhat nem egyenletes/nagyon ingadozó feszültséget.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
-
Shaza
senior tag
Ez hülye kérdés de mindegyik 1151-es lap foglalata ugyanolyan?
https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/Z170A_GAMING_M7/images/socket_open.jpg
Ez pl egy msi de nekem nem így néz ki. -
MrDerekas
addikt
Nem mindegyik Tehát a specifikáció és gyártó alapján is másként néznek ki. Mondjuk az azonos családon és azon belül az azonos tipus szám alatt, egyformának illenék kinézniük.
-
-
Shaza
senior tag
Az alaplapon az LN2 mode tüskék(ezen van a jumper) segítségével lehet resetelni a biost?
Mellette van egy 2 tűs is ,ez mi?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztrofotózás
- Politika
- Gumi és felni topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen processzort vegyek?
- Trump vagy Harris
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest