- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
válasz hunvarlan #52295 üzenetére
Hardverhiba. Ha bemelegszik akkor már rendesen van kontakt és nincs hiba. Sztem. Aztán lehet még máshol is a hiba forrása. Ha másik vgaval is ugyanez, úgy táp és alaplap lehet a problémás.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz Pityu. #52293 üzenetére
A relatívan olcsóbb lapok: Kevesebb cucc, normál minőségű összetevők, esetleg kevesebb szoftver, tuning lehetőség hiánya vagy nagyon alap elérhetőség, talán kisebb élettartam (bár ennek ellentmond látszólag, hogy a kevesebb lehetőség mellett kisebb a hosszútávú terhelés és az ez miatti anyagfáradás). A drágábbak jobb támogatás, több csatlakozó, minőségibb összetevők (ebben nem mindig hiszek vakon), átgondoltabb tervezés, nagy részletességű bios beállítások, komoly tuning lehetőség, nagyobb terhelhetőség, bővíthetőség, időtállóság (néhol kérdéses a fentebbi szempontból), több applikáció a vasra a gyártótól. Szóval lehet komoly proci alá "gyengébb" lapot is tenni (kivétel amikor számít a fázisok száma), csak ez olyan, mint Nike cipőben kicsi-óccó nylon import zoknit húzni. Működik meg minden, csak épp nem komfortérzés
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
twinlab
újonc
sziasztok,
full grafikára állított játék során a ventilátorok felpörögnek, majd ezt követően rövid időn belül lefagy a gép. kép megakad, hang beakad, csak a hosszan tartott bekapcsoló gomb segít. lenne valami ötletetek mihez kezdjek?
a gép 3 hónapos. előre is köszönöm a segítséget!asus b150m pro gaming
i7 6700k
msi gtx 980
g.skill aegis 16gb (2 x 8GB) ddr4
250gb ssd
rhombutech mp 700p -
hunvarlan
aktív tag
válasz MrDerekas #52301 üzenetére
Most kicseréltem a videókarikat a jó gépből beleraktam a rosszba és a jó gépben hibamentesen fut a rosszban pedig megakadt szóval szerintem a vga-k kizárva hogy azzal lenne a baj. A tápot holnap megpróbálom még de az is a géppel együtt lett véve de szerintem alaplappal lesz gond csak azt nem tudom hogyan ellenőrizzem lea procit meg nem igazán szeretném kibe rakosgatni nehogy baja legyen. Most az jutott eszembe hogy veszek egy asus alaplapot ezt az asrock lapot pedig visszaküldöm hogy nézzék át és utána pedig megpróbálom eladni.
-
MrDerekas
addikt
válasz hunvarlan #52305 üzenetére
Még lehet hiba az is, hogy a proci alatt a lábak a pci-e vezérlő részen kontakhibásak/elgörbültek. Ha kiveszed a procit, belenézve a tüskeerdő soraiba, kiszúrható melyik áll ferdén, görbülten.
Szerk:
(#52304) twinlab A VGA túlmelegedhet vagy a vrm hibázhat. Ha a proci melegedne túl akkor lekapcsolna a gép (talán, legalábbis én így tapasztaltam, de lehet, hogy mégis az akad ki). Az ssd is okozhatja. Ilyen fagyás után újraindítva azonnal bebootol a gép? Tehát látja a vinyó(ka)t? Esetleg monitorozhatnád a hőmérsékleteket, hogy van-e gond abban az irányban.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Esetleg erre valaki tudna válaszolni?
[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz Pityu. #52310 üzenetére
Alaplapnál szerintem nem az árnak kell döntőnek lennie. Persze van egy lélektani határ, de nem biztos, hogy addig el kell menni. Ami nagyon fontos, hogy megtervezd tudatosan és felismerd az igényeid, hogy tudd, milyen lapot válassz. Egy fészbúkozós, offiszos gépre totál luxus egy 40 ezres lap. Meg fordítva, ha te rommá akarod húzni a procit, ramot, meg kell 6 vinyó a gépbe, esetleg mindezt itx méretben, akkor mehet a dolog a lélektani határig. A dolgok mai állása szerint pedig nem szavatolja az árcédula a sok évvel tovább tartó probléma mentes üzemet.
-
Pityu.
nagyúr
válasz MrDerekas #52311 üzenetére
Na igen,felhasználás kérdése,én sosem tuningoltam gépet,sosem volt 6 vinyó a gépben a játék meg mikor hogy régebben sokat mostanában kevesebbet sokkal több inkább a netezés vagy ilyesmi,de ha játszok azért full hd high beállítás de nem kell se ultra se ultra high beállítás,sok ramot meg 2 foglalatba is bele lehet pakolni.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérek. Windows 10/lenti konfigom esetén a BIOS-ban az XHCI Hand-off funkciót és a Legacy USB support-ot mire célszerű állítani? Sajnos már végigtúrtam a netet, de eltérő válaszokat láttam és azokat is csak Windows 7-re írták.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
MrDerekas
addikt
válasz Crvsh3R #52313 üzenetére
Az XHCI módot a felhasználási igényeid szerint tudod állítani:
Disabled - USB 2.0 portként működik az alaplapi usb 3.0 port
Enabled - USB 3.0 portként működik (miután betöltött a rendszer és betöltődött a drivere
Auto - Mindkét usb formát tudja a rendszer újraindítás után, viszont a plug and play vagy a rendszerbe nem beépített driverrel rendelkező usb 3.0 eszközöket induláskor és bios alatt nem kezeli, csakis a rendszer betöltődése után. (Tehát win10 esetében én az auto-t javaslom)
Legacy mode-ot meg Enable-re.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki ilyen problémával?
Van egy ASROCK B75 PRO3 alaplapom - 64 bites Windows 7 rendszerrel.
Illetve a következő eszközök adottak:
Xigmatek Midgard II ház
Genius SW-HF 5.1 5000 házimozi
CREATIVE GigaWorks T20 Series IIAz alaplapra a Genius erősítő csak egy jack csatlakozóval csatlakozik sztereóban a zöld kimenetre, a Creative hangfalakat a fejhallgató bemenetre szoktam dugni a ház tetején, amikor a Genius rendszert akarom használni akkor a fejhallgatót kihúzom és automatikusan átvált a Genius rendszerre. Ez eddig rendben is lenne, viszont a Realtek kezelőfelülete úgy érzékeli, hogy nekem van bedugva a narancssárga csatlakozóba is valami. Ez nem is zavarna, de sokszor azt csinálja, hogy csak úgy elhalkulnak a Genius hangfalak és csak akkor kezdenek el ismét szólni, hogyha bedugom a fejhallgató bemenetbe a Creative hangfalakat és aztán kihúzom és aztán megy egy ideig. Vagy hogyha a hátsó bemeneten ki és bedugom a Geniushoz tartozó jack csatlakozót.
Személy szerint alaplapi kontakthibára gondolnék, de ott van bennem az a gondolat is, hogy ez a ház kontakthibája.Mit gondoltok, mit próbálhatnék meg?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
-
drsanya
aktív tag
Üdv mesterek! EVGA X99 deszkával van valakinek tapasztalata?
I am iRacer
-
moddingR
aktív tag
Sziasztok!
Semelyik 1151-es lapon sincs sima PCI slot?
-
twinlab
újonc
válasz szallasi007 #52325 üzenetére
szia. köszi a választ, közben kicseréltem egy evga supernova 650 gs-re, de a probléma ugyanúgy fennáll. :/ sajnos garanciális szervizre nincs lehetőség.
-
szemmelver
aktív tag
Sziasztok!
Asus p8p67
Beakartam szerelni egy vetilatort, bekapcsolas utan folyamat vilagit a DRAM_LED... Eddig semmi baja nem volt a gepnek.
Otletek?
Koszi!!! -
moddingR
aktív tag
válasz elfelejtette #52327 üzenetére
Köszi!
-
hawrlantb
tag
Sziasztok!
Mostanában kezdtem Archicaddel dolgozni, és az első komolyabb kép renderelés elég furcsán sült el. A gépnek körülbelül fél órájába telt amíg megcsinálta a képet, de ami fontosabb, hogy a proci AIDA szerint 77 fokos volt....
Mi lehet a probléma, mit ajánlotok?
Ház: Cooler Master N300
Táp: FSP 400W HEXA+
MBO: MSI B150M MORTAR
VGA: Gigabyte GTX960 4GB DDR5
CPU: Intel Core i7-6700
RAM: Kingston 2x8GB DDR4 2133MHz
SSD: Samsung 250GB EVO
HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEXNem kéne egy ilyen konfignak gyorsabban dolgoznia?
A CPU végig 100%-on pörgött....Köszönöm a válaszokat előre is!
-
dredbiro
senior tag
válasz szemmelver #52330 üzenetére
Gombelem, ramok ki tíz percre. Egyszer jártam én is így ugyanilyen lappal, úgyan így értetlenül álltam akkor én is, szerencsémre ez megoldotta, bekapcs után újrakonfiguráltam a ram beállítást és működött.
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
MrDerekas
addikt
-
DrojDtroll
veterán
Két cpu-s workstation lap egy cpu-val is üzemel?
-
MrDerekas
addikt
válasz DrojDtroll #52335 üzenetére
Elvileg igen, de típusa is válogatja. Egy proci, bios reset és próba Vagy valamelyik nemzetközi felületen utánakérdezni.
-
törölt tag
válasz DrojDtroll #52335 üzenetére
Nyilván le van írva az adott lap kézikönyvében.
-
MrDerekas
addikt
válasz DrojDtroll #52337 üzenetére
"Elvileg igen, de típusa is válogatja." Általános kérdésre, általános válasz. Egyébként meg: User Manual olvasás.
-
MrDerekas
addikt
válasz DrojDtroll #52340 üzenetére
Procis topicban hamarabb megválaszolják. Viszont ha azonos a tokozás, akkor a biostól függ melyiket kezeli. A kézikönyv helyett itt a gyártó oldalán a CPU Support list-et nézegesd. Ha a kinézett proci nincs benne, akkor el sem fog indulni szinte. (Bekapcsol, de a bios-ig nem jut el.)
-
majorosmark
csendes tag
Sziasztok
Tudna valaki segiteni nekem abban hogy az alaplapom egyáltalán nem fogadja el 2x4 GB 1333 mhz-es ramokat pedig az oladalon fel van tüntetve hogy elfogadja. Az lenne a kérdésem hogy a CSX 4GB DDR3 1066MHz CSXO-D3-LO-1066-4GB vagy pedig CSX 4GB DDR3 1066MHz CSXO-D3-LO-1066-4GB Alpha lenne bele a jó mert valakinek jó lett vele valakinek nem.
Alaplap: Msi G41M P33 Combo lenne.
Segítségeteket meg köszönöm!
-
törölt tag
válasz majorosmark #52344 üzenetére
Melyik oldalon és hol van feltüntetve?
A G41 maximum 8 GiB RAM-ot támogat, de azt is csak DDR2-ből. DDR3-ból 4 GiB a maximum, a legnagyobb modulméret pedig DDR2 esetén 2 GiB, DDR3 esetén 1 GiB. (529. oldal)
-
lanw
aktív tag
Szép jó reggelt Mindenkinek! Adott egy asus vi hero lap,és konkrétan olyan gondom lenne,hogy újraindításnál látja a telefonom,mikor betölt a windows még akkor is,viszont,ha lehúzom a telefont,és újra csatlakoztatom mint halottnak a csók.Nem csinál semmit. Frissítettem már chipsetet is,meg az összes variációt kipróbáltam,de semmi. Arra lennék kíváncsi,hogy ez most hardveres,vagy szoftveres hiba. Btw iOS 10.0.2 (5s).
Igen,és még valami. Az összes többi eszköz hibátlanul megy rajta. Előlapi és hátlapi csatlakozóval szint úgy.
Olyan érzésem van,mintha nem kapna áramot a telefon a leválasztás után,de hogy mitől azt homály fedi. Minden energia takarékos funkció ki van kapcsolva bios-ban,és win-ben egyaránt.
Előre is köszi,ha valamit kihagytam volna,akkor bocsánat.
[ Szerkesztve ]
To be or not To be
-
dredbiro
senior tag
-
tknof1871
őstag
Üdv! Asus P5G41T-M LX mekkora HDD-t tud kezelni? Van olyan, hogy mondjuk 2 TB-nál nem lát többet, pedig a HDD 3TB-os?
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Enigma1945
őstag
sziasztok! miért van az, hogy a pendrivera másolás közben a másolási sebesség 100mb/s-re ugrik? aztán a végén nem másolja föl? a pen az hibátlan, más gépben normális a másolási sebesség. minden driver fent van, alaplapi cd-ről.
[ Szerkesztve ]
Komolytalan emberek kíméljenek!!
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- GOODRAM DDR4 4GB 2400MHz (GR2400D464L17S/4G)
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest