- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smile8822
senior tag
válasz spista222 #13201 üzenetére
Igen tudom de az nem baj hogy mindig világit ?
Ne kapcsoljam le a tápot ? Bár engem nem zavar vagy ilyesmi csak ne hogy baja legyen vagy valami•19Christian88• http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=smile8822 -_- {" John Digweed - Heaven Scent "} ~ Apple iPhone 16 Pro Desert Titanium ~
-
Smile8822
senior tag
válasz spista222 #13203 üzenetére
Köszönöm
2. gépnek tettem össze csak nem jött giga lap hanem ez az asus jött
De Köszönöm a segítséget akkor nem idegeskedem•19Christian88• http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=smile8822 -_- {" John Digweed - Heaven Scent "} ~ Apple iPhone 16 Pro Desert Titanium ~
-
mexel
veterán
Sziasztok! Nem tudom az összes gyártó összes lapját, 1155-öst szeretnék, és a lényeg az lenne hogy a kimenetek között legyen hátul S/PDIEF kimenet. Ha valaki tudja melyik lapon van ilyen megírná? Köszönöm!
-
-
Werkly
őstag
Alaplapi SPDIF kimenetre csak sima kimeneti hátlap panel köthető vagy kell a panelnak rendelkeznie valamilyen nyomtatott áramkörrel? (Asus)
-
gouros
csendes tag
Szevasztok!
Van elöször is az alaplap Asrock G41M-VS3 R2-0 ehhez vettem kézröl az E7200at ami fsb1066os s ehhez vettem 1333mhzes ddr3as dualkites(2*4gb) ramot
Bővebb leírás:
lenne a cpum melynek száma e7200
http://ark.intel.com/products/35348/Intel-Core2-Duo-Processor-E7200-3M-Cache-2_53-GHz-1066-MHz-FSB
lenne a ram mely 4*2 gbos 1333mhz es kingston
Táp: LC-Power LC420H-12
Berakom a cput tiszta normális sehol semmi kosz zsir vagy olajfolt! rányomom a fedelet rá a pasztát a hűtőt(http://www.arctic.ac/en/p/cooling/cpu/12/alpine-11-gt-rev.-2.html) rárakom lenyomom normálisan s bedugom a tápkábelek is mind a helyén 8gb (4*2) ram benne képernyő csatlakozo az integrált vgaban. Bekapcsolom a tápot utána a gépet várok s a monitor kis kék ledje ugyanúgy villog! semmi síp semmi egyéb. Hátul ahol a net csalatkozása van a ledek világítanak, villognak! a cpu hűtő forog de semmi kép! kiveszem a ramokat 3 csipogás s ezt ismétli! kiveszem a bios ellemet berakom a ramot csipog, visszarakok mindent ugyanúgy semmi!
Kérlek segítsetek mert fogalmam nincs mi lehet a baj...talán annyi hogy csak 1066mhzes ramot kezel az alaplap a cpu miatt?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Kösz hogy benéztél
Segítek ha tudokSegítek ha tudok
-
mexel
veterán
A kimenethez nem kellett elektronika, csak az asus valóban egy nagyobb nyákra tette, hogy jobban nézzen ki Az a baj, hogy az alaplapokon sem találok olyan csatit, mert kivezetésem még lenne otthon is. Feltételezem azért tűntek el ezek, mert a hdmi-n jön hang is és úgy gondolják ez úgyis csak házimozihoz kell. (sajnos én azon ritka madár vagyok aki stereo erősítőt használ s/pdif-el)
-
gouros
csendes tag
válasz cashback #13212 üzenetére
2 db 4 gbos ram
1rammal sem ment kettövel sem üresen csipog ha benne van 1 vagy 2 akkor csendben van
ezt nemértem
Please check the table below for the CPU FSB frequency and its
corresponding memory support frequency.
CPU FSB Frequency Memory Support Frequency
1333 DDR3 800, DDR3 1066, DDR3 1333
1066 DDR3 800, DDR3 1066
800 DDR3 800
533 DDR3 800e szerint fsb 1066 osra 1066os vagy 800mhzes ram kell ?
Segítek ha tudok
-
ravail
senior tag
válasz gouros #13210 üzenetére
Szia!
Az alaplapod az 1333-as RAM-ot csak OC-ben kezeli. Így könnyen lehet, hogy itt a gond. Mivel nem írtad meg a RAM pontos típusát, csak azt hogy Kingston, így nem tudjuk megnézni a RAM adatlapján, hogy képes e a gyártó szerint 800-on vagy 1066-on működni. Talán a próba, a hibakeresés idejére jó lenne kerítened egy 800-as vagy 1066-os RAM-ot. -
kjani18
őstag
válasz gouros #13218 üzenetére
A ramod elmegy 1066-on, sőt 800 -on is. Nézd át mégegyszer mindent jól raktál össze? Csak a lap, proci, ram, táp van összedugva? Ha nincs benne ram az inicializálás leáll, lecsipog. Ha van benne folytatódik, de valamiért megáll. Billentyű ledek felvillannak? Eljut odáig?
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
cashback
őstag
válasz gouros #13213 üzenetére
Én szerintem a ramokkal lesz gondja a lapnak...
Nem is azzal hogy milyen sebességű... csak simán nem szimpatizálnak.Mivel jelenleg nincs jobb ötletünk, így várjuk meg hogy mit muzsikál a kisebb órajelű ram-mal.
Ha van rá lehetőség akkor ne 4Gb-os modullal próbálkozzatok.
Illetve ha elindul akkor egy bios frissítést kellene eszközölni (1.70-es a legújabb)... hátha abban már több támogatottságot kapott a ram frekvencia.[ Szerkesztve ]
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
Lilzolinho
csendes tag
az mi,hogy 3szor sípol az alaplap és nem jön be semmi?
-
gouros
csendes tag
válasz Lilzolinho #13223 üzenetére
3x sípol azaz nincs benne valami ami kellene a rendszerbe! pl nekem akkor sípolt 3x amikor a ram nem volt benne, s amikor benne volt egyszerse
Segítek ha tudok
-
ravail
senior tag
válasz gouros #13222 üzenetére
A kollégák csak azért javasolják neked, hogy ne legyen benne semmi, nert így a "külső" hibaforrások nem zavarnak be! Ezért javasolták neked, hogy alaplap + tápcsatik + CPU a hűtéssel + 1db RAM + Monitor + billentyű és TESZT!
További gyogyi kérdés, de hátha: Az alaplapodon a PCI slot elem felőli végénél a panel széle felől van a "Clear CMOS Jumper (CLRCMOS1)" jumper. Van azon most jumper, vagy nincs? -
gouros
csendes tag
válasz ravail #13228 üzenetére
úgysem megy :| nemrég próbáltam...kezd egyre az lenni bennem hogy 1066os ram kell bele vagy az alaplap a szar...de ha a lap szar lenne akkor gondolom nem világitana a led nem forogna a venti s nem melegedne a cpu. Szóval fogalmam nincs, kiderül majd hogy kapok e ramot ha nem vennem kell de tudni akarom mi a baja.
Segítek ha tudok
-
ravail
senior tag
válasz gouros #13229 üzenetére
Nos, az biztos, hogy az alaplapd MEM támogatási listájában az általad bele próbált Kitt nem szerepel. Persze attól még működhet vele. Szóval, lehet, hogy minden OK, csak pont ezt a RAM-ot nem fogadja valamiért el az alaplapod. Sajnos volt már ilyen. Nincs más hátra, mint másikkal próbálni.
Sajnálom, hogy nem jutottunk a végére. -
ravail
senior tag
válasz gouros #13231 üzenetére
Szívesen tettem/tettük. Remélem nem lesz gond, és menni fog. Minden esetre, ha beindult hibátlanul, akkor nézd meg, hogy a legfrissebb BIOS van e rajta, ahogy cashback javasolta. Ha nem, akkor először azt frissitsd. Majd próbáld meg, hátha a legfrissebb BIOS-szal elfogadja a kittedet (Kingmax 2x4GB kit DDR3-1333 KM1333-8GBD). Ha azzal sem, akkor sajnos RAM csere.
Jó éjt neked is![ Szerkesztve ]
-
.:Kristian:.
addikt
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, ma egy érdekes dologba ütköztem.
Van nálam egy gép és kicsit fejleszteni kéne rajta, a lényeg, hogy egy GA-8I945PLGE lap van benne, ami támogatja a kétmagos procikat. Celeron D347 procit akartam leváltani E6300-ra, de a lap nem hajlandó vele elindulni, csak a "saját" procijával. Beletéve az új procit a vga venti max. fordulaton pörög, képet így nem ad a gép. Ha visszateszem a D347-et akkor gond nélkül elindul és kép is van. Celeron E3200-at is próbáltam, szintén zenész. Mindkét processzor szerepel a CPU támogatási listán. BIOS-ból is a legfrissebb van fent, F4. CMOS reset is volt, eredménytelenül. Ötlet?
Mindkét proci tökéletresen működik, másik lapban megnéztem, csak ebben nem hajlandó indulni.[ Szerkesztve ]
-
.:Kristian:.
addikt
válasz .:Kristian:. #13233 üzenetére
N/A=Not Support.
A fenének kell akkor feltüntetni ezeket a procikat a listán, inkább ne tennék bele, így csak megzavarja az embereket. Most nézhetek vagy másik lapot vagy másik processzort.
nagyszerű.... -
ravail
senior tag
válasz .:Kristian:. #13234 üzenetére
N/A=Not Support
N/A=Not Avaiable (Nem elérhető vagy Jelenleg nincs...) Bár ez mit sem segít rajtad. Csak a pontosság kedvéért írtam. -
spista222
addikt
válasz ravail #13237 üzenetére
Csak hogy én is kijavítsalak a Gigabyte honlapján is úgy van ahogy a "kérdező" írta:
Hogy ne csak off legyek:
.:Kristian:. Sajnos pont a 945 chipset a határválasztó mert 965-től már mindegyik viszi a C2D-t, de alatta nagyon meg kell nézni az alaplap támogatott CPU listát ügyelve revizió számra, BIOS-ra és minden egyéb kis megjegyzésre.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Hello. Az lenne akérdésem, hogy erről a lapról mik a tapasztalatok? Astock Extreme4 I7 3770S hez vásárolnék lapot. És ez az egyik amit ajánlanak páran, Kb. 28-40 között gondoltam hogy vásárolnék, esetleg más ötleteket is meg halgatok, fontos a jó ár érték A válaszokat eróre is köszi.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=hellboy2387
-
Geresics
addikt
válasz Hellboy2387 #13240 üzenetére
Szia!
Nagyon jó kis lap, csak ajánlani tudom!
Ha K-s proci megy bele, akkor különösen jó (ha nem, akkor elég egy jó H77-es (esetleg B75-ös) alaplap is lényegesen olcsóbbért)!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
5ent1nel
aktív tag
Üdv!
Egy ismerősöm gépet fejleszt és kikérte a véleményemet. Trinity-t akar egy A10 - 5800K-val, de nem tudja, h melyik lapot is vegye hozzá:
GA-F2A75M-D3H (rev. 1.0)
GA-F2A85X-UP4 (rev. 1.0)
Bevallom, nem nagyon vágom, h mi is az alapvető különbség a két lapkészlet között, szeretném, ha valaki felsötétítene az infóval!
Amúgy emberünk nem tuningorientált...Köszönet előre is!
[ Szerkesztve ]
-
SylverR
senior tag
válasz 5ent1nel #13243 üzenetére
Majd valaki ad kielégítő választ, én csak annyit tudok róla, hogy az A55 az nem támogat, az A75 az már támogatja a Dual Graphics-es Crossfire-t, majd a 85-ösnél már két kártyát is CF-be köthetsz. Azt hittem a 75-nél is lehet, de nem rég olvastam ezt valahol a 85-tel kapcsolatban, hogy az MÁR támogatja. Érdekes, és bosszantó. Nade... Kell a francnak két kártyás rendszer.
Nem!
-
5ent1nel
aktív tag
válasz jim bcs #13245 üzenetére
Üdv!
1. Gondolom... valami olyasmi van, h ezeket tudná beszerezni jó áron.
2. Nincs. Onnan indult, h szeretne egy jó ár/érték arányú gépet összerakni. Én összeállítottam neki, meglepődött, h viszonylag kevésből is ki lehet hozni értelmes dolgot, erre most már a legnagyobb Trinity-nél tartunk 1800+ -os tuning ramokkal...
3. Gép felhasználását tekintve max(!) egy. Bár a 2-es pontot olvasva...Kicsit furcsa a helyzet, de én senkivel sem vitatkozom, főleg h nem az én pénzem "bánja"!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant