- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudom hova forduljak a kérdéssel, ha tudtok jobb topicot irányítsatok el oda, de jelenleg ez tűnik a legjobbnak.
Az alaplapom AsRock M3A785GM-LE/128M ez van megtámogatva egy Athlon II X2 250-es procival és annak gyári hűtőjével.
Egészen idáig nem foglalkoztam vele, ment ahogy ment, de most szeretném úgy beállítani, hogy a processzor hűtése (és ha lehet a házé is, de arra most nem emlékszem PWM-es-e) hőmérsékletvezérelt legyen, ne pörögjön mindig a maximális 3000-es fordulaton.
Azt viszont nem tudom, merre induljak el, hogyan kezdjem, mit kell beállítani, illetve hogy egyáltalán érdemes-e.
Mi az a hőfok ami a processzornak normális, biztonsággal hosszú távon elvisel? A ventillátornak mennyire árt ha vezérelten, változó fordulatszámon üzemel? Mit állítsak be, hogyan kezdjek neki a művelethez?
Ehhez teljesen tök vagyok. Ha van jobb topic, azt is szivesen fogadom.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz DeFranco #12351 üzenetére
Szia!
Az alaplapod manuljában az 57-ik oldalon nézd meg kérlek a "H/W monitor" fül alatt kell "enabled"-re állítani a "CPU Quiet Fan" mert alapból tiltva van.
Ezek után elvileg automatán szabályozni fogja a venti fordulatot. De azért tanulmányozd át pontosan a leírást. -
qwertly
addikt
Sziasztok,van egy őskövület,alaplap gyakorlatilag nem sok mindenre lehet használni,de amikor indítom kiírja,hogy cseréljek elemet benne.Ha nem is ilyen szavakkal de erről van szó.De az istennek nem találom meg benne az alaplap neve nem tudom egyértelműen beazonosítani de kezembe került egy kis guide és talán az alaplap leírása.Neve: 5DVX 1.4 TOMATOBOARD esetleg valaki halott róla?Hogy hol lehet ebbe az alaplapba elemet cserélni?
[ Szerkesztve ]
-
kjani18
őstag
válasz qwertly #12358 üzenetére
Ha az emlékeim nem csalnak a tomatoknál az floppy aljzat mellett volt az elem.( lehet, hogy nem mindnél...)
Szerk. Ketten mást írtunk, keresd meg, ilyen:
Mindenképpen 2032 való bele...
[ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
kjani18
őstag
Nagyon régi lapoknál ilyen is lehet:
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
qwertly
addikt
válasz spista222 #12359 üzenetére
Szia!
Köszi a válasz,nem róla van szó képet nem tudok most csak délután készíteni de itt van a felhasználói könyv és abba van rajz róla mindjárt lefényképezzem.alaplap kép itt van a kép. -
spista222
addikt
válasz qwertly #12364 üzenetére
Már nem azért de amit linkeltél kézikönyv az egy az egyben ugyanaz mint amit én linkeltem fénykép.
Ha a fényképen nem a te lapod van akkor az nem annak a kézikönyve.Annyit legalább be tudsz lőni hogy P1 es vagy régebbi?
Mert ha igen akkor ilyen elem is lehet rajta ahogy kjani18 is írta és azt ki szokták forrasztani mert ha kifolyik belőle a folyadék és tönkretesz mindent.[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
sziasztok, itt jobban pörög az élet
beszereztem egy asrock z77 extreme 4 alaplapot, benne egy core i7 ivy proci van és 2x8gb corsair vengeange. vga nincs, a proci hd4000-esét használnám. memtest lefutott az éjjel, úgy fest okés.
egy samsung 830 128gb ssd-re húznám fel ma este a win7-et. az ssd az első inteles sata3 porton van.
ezek közül milyen drivereket tegyek fel, amik mégiscsak kellenek, de nem cseszik szét az ssd teljesítményét?
- inf illesztőprogram
- intel management engine
- intel rapid start
- intel smart connect
- asmedia sata3 driver
- intel rapid storage technologyválaszokat előre is köszi!
-
ravail
senior tag
válasz qwertly #12367 üzenetére
Igen, az nem fog ártani. Régen, az ilyen elemes alaplapoknál úgy pótoltuk a nem beszerezhető 3V-os elemet, hogy kerítettünk 2db AAA-s sorbakötött elemmel működő zsebrádió (vagy más) elemtartóját. Annak a vezetékét forrasztotuk be. Tettünk bele két AAA-s elemet, és kész! Jó esetben örök élet + 1 év volt a működése! Persze, a legtöbb esetben, az átalakítás után újra elem cserére már nem volt szükség. Nyilván, ha most van a "talált kacatok" között olyan, amiből az "újkori" kerek 3V-os litium elem foglalatát ki tudod nyerni, az is jó.
-
andrasko
senior tag
Sziasztok,
Adott agy alaplap, amin nincs PCI 2.2 (sima, hagyományos PCI) slot.
Van egy PCI 2.2 slot--ba való TV-kártyám.
Valahogy tudom csatlakoztatni az alaplaphoz, vagy abszolút nem kompatibilis?
(pl: a deszkán van pluszban 1-1db PCI-E2.0 x16 /x4 és x1 módú/ slot.)
Köszi a válaszokat.[ Szerkesztve ]
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
andrasko
senior tag
válasz spista222 #12373 üzenetére
Sima PCI (PCI 2.2) nincs rajta.
Pontos típusa: ASRock Z77 PRO4-MLéteznek PCI-E1.0-PCI átalakítók. Ez működő képes "öszvér" lenne?
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
spista222
addikt
válasz kjani18 #12374 üzenetére
Csak ez nem az ő alaplapja mert amit én linkeltem kép állítása szerint nem az övé így ez sem.
andrasko Ha mindenképpen azt a kártyát szeretnéd használni akkor megpróbálkozhatsz valamelyikkel de én inkább eladnám a kártyát és vennék egy PCI-e-eset mert nem tudom mennyire kompatibilisek ezek az átalakítók.
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
-
spista222
addikt
-
burny
aktív tag
Tud valaki google által könnyen nem fellelhető helyről ilyen vagy ehhez hasonló hosszabbítót?
Bluechip-ben van, 13 nap szállítással (...) másik helyen nem igazán találtam, és még nem igazán szeretnék fizetni 1000-1500 szállítást fizetni sem érte, mert nem Bp-i vagyok.Vagy elég lenne egy 4 pin -> 8 pin converter?
(Ezek vannak: Asrock 970 extreme3, fx 6100 - húzva lesz, de nem nagyon, Thermaltake tr2 rx táp)Ok amiért kellene egy ilyen: nem ér el kényelmesen a táp kábele az alaplapi csatlakozóig, forrasztani/bütykölni nem akarok, tápot cserélni sem
-
Radnix
senior tag
Üdv!
Nagy szükségem lenne a segítségetekre: a kérdés másik topicban
Azóta mindent megpróbáltam... beraktam a másik slotba a memóriát... lehúztam az odd-t, jumpereltem, kivettem az elemet, kivettem, újra beraktam a processzort, többször megnéztem hogy csatlakozik-e a kábel rendesen... megnéztem a csavarokat az alaplapon nincsenek e túlságosan meghúzva, nem-e rövidzárlatos...
Remélem nem rossz az alaplap, tegnap hozta a futár...
-
rob83
aktív tag
Üdv!
Új alaplapot vettem,és olyan kérdésem lenne,hogy miért nem kapcsolja a monitoromat készenléti állapotra,ha kikapcsolom a gépet?
Olyan mintha kihúztam volna a Vga kábelt!Persze,ha bekapcsolom jó!
ASRock B75 Pro3-M
Eddig nem volt ilyen gondom,másik lappal!
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
Geresics
addikt
Ha a következő alaplapom több VGA kezelésére alkalmas alaplap lesz, akkor meg tudom azt csinálni, hogy a 6850-em mellé berakok egy régebbi (pl. 4350-es) VGA-t, amin van TV Out?
A célom, hogy a "régi" 72cm-es (Thomson 100Hz-es) TV-men tudjak nézni filmeket, amiket a számítógépemről játszom le. Mivel a gépem a TV-vel jelenleg nem tudom összekötni, viszont egy régebbi kártyával igen, ezért erre gondoltam.
- Működhet ez bárhogy?
- Össze kell kötnöm CrossFireX-be a kártyákat?
- Ha nem, az nyilván nem járható út, hogy cserélgetem a kártyákat. De ha letiltom mindig az egyiket?
Még sosem volt olyan alaplapom, amibe több VGA is belemenne, de következőnek egy ASRock Z77 Extreme4-et tervezek...*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...