- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ravail
senior tag
válasz Bandi821 #13800 üzenetére
Szia!
Szerintem ez az alaplap csak az "AMD RADEON" kártyákat támogatja, és a "AMD CrossFireXTM technology"-át! A kézikönyved 23-30 oldalán ezt olvastam. A leírtak alapján -szerintem - ez az alaplap az NVIDIA kártyákat nem támogatja, azokat fel sem ismeri![ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
Asus p4p800 se alaplapos gépben szeretnék hdd-t cserélni. A régebbi sata2 –es wincsiket lehetett jumperelni sata1-re, a mostaniakon amiket ismerek nem láttam ilyen lehetőséget.
Van valakinek tapasztalata, menne e az Asus p4p800 se egy Hitachi 1000GB/32MB/7200rpm (HDS721010CLA332 ) –el?Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Kernel
nagyúr
válasz batman. #13803 üzenetére
Ezt a HDD firmware intézi, hogy újabbaknál már beáll automatán. Én legalábbis WD típusokat ismerek, azoknál így ment, amikor SATA I. kártyára kötöttem SATA II. lemezeket. Nem kellett csinálni vele semmit.
Vagy létezik megoldás is, amikor a gyártó oldaláról letölthető bootlemez, amivel át lehet állítani a HDD-t SATA I. üzemre, tehát ezt a Hitachi webhelyén lehet ellenőrizni, a dokumentáció elolvasásával. Régebben láttam ilyesmit, épp a Hitachinál, ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
ravail
senior tag
válasz batman. #13803 üzenetére
Szia!
Az én Asus P4P800 SE alaplapom az utolsó, a 12.01-es beta biossal az összes eddig hozzá kapcsolt 750 GB-s, 1TB-s és 1,5TB-s HDD-t kezelte. Nem is figyeltem, hogy a HDD-k lefele kompatibilisek e. Ment mind. A HDD-d specifikációja és az adatlapja is csak a 3Gb/s és a 6Gb/s interface-t említi. Így, mivel nem említ kompatibilitást, csak feltételezhető, hogy jó lesz, biztosat a próba fog mondani. A Wikipédia a SATA2-ről írja, hogy visszafele kompatibilis, így nagy rá az esély, hogy működni fog. Jumpert a SATA HDD-ken az első generációs SATA2-k óta én nem láttam. Azóta szerintem automatikus a visszakapcsolás. -
-
ravail
senior tag
Minden bizonnyal igazad van. Kihangsúlyoztam, hogy szerintem. Ez az én véleményem volt, de lehet hogy tévedtem. Ettől függetlenül, sem a hollászólás, vagy annak tartalmának minősítésre nincs szükség, sem pedig a személyeskedésre! Elég, ha megírod a véleményedet! Ettől szakmai ez a topic!
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz Bandi821 #13800 üzenetére
A plusz VGA tápcsatlakozót bekötötted?
Ha igen és mivel ezt már beállítottad: "Primary Graphics Adapter, itt beallitottam a PCI Express " így ha nem indul akkor vagy a VGA-val van valami vagy az alaplap PCI-e portjával.
Ki kellene próbálnod a VGA-t egy másik lapban és a lapban egy másik PCI-e-es VGA-t hogy ki lehessen szűrni a hibát. -
batman.
senior tag
válasz ravail #13806 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, megpróbálkozom vele.
Kernel -nek is köszi a választ!Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
bazsi0322
tag
Halihó!
Van egy Asus M2N-MX alaplapom, aminek ugye az áramellátó csatlakozója 4 pines (csakúgy mint a tápomnak). Most vennék egy új lapot (ASRock 970 Extreme 3) aminek 8 pines az áramellátója. Tápot nem szeretnék cserélni, megoldható ez vmilyen átalakítóval?? Köszi előre is
Megcsillan a fény az Emirates-en, átszáguld a labda a gólvonalon, együtt forog a labda és a lélek , Arsenal-os leszek, amíg élek!
-
haxiboy
veterán
Üdv. Sajnos nem találtam topicot.
Ki-be kapcsolgatott a lapom, visszaküldtem garanciáztatni és ott derült ki hogy az egyik tüske görbe (bár nagyítóval néztem itthon és nem találtam görbe tüskét)
A srác akitől vettem valami "feltételes garanciáról" beszélt. Erről szeretnék egy kicsit többet megtudni.
Köszi előre is.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
zibo73
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy Asrock N68as lapnál hol kell kikapcsolni,hogy az egér(PS2es) lekapcsolt gépnél ne világítson?Köszi! -
FRENK1988
veterán
Sziasztok.
Ismerősnek gondja akadt egy régi Abit BD7-E alaplappal. Indításkor (mikor először ad rá áramot) checksum error..... press F1 to conti... illetve elmegy a dátum/idő
Mi lehet a gond?
Ha már áram alatt van a gép akkor már nem adja ezt a hibátNem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
Kernel
nagyúr
válasz FRENK1988 #13825 üzenetére
Ha csak hidegindításnál hibázik, az utalhat tápegység vagy alaplapi kondenzátorok hibájára. Ez általában abból is kiderül, hogy ha meleg állapotban kikapcsolod, és rögtön vissza, akkor hibátlannak tűnik.
De másnap hidegen bekapcsolva ismét gond lehet.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenkinek!
A véleményeteket/segítségeteket szeretném kérni. Adott egy MSI K8T Neo-V alaplap. Eddig az volt a hibája, hogy bár elindult, de se az egeret, se a billentyűzetet nem érzékelte. A billentyűn a LED-ek gyanúsan halványan világítottak, csak alig pislákoltak...
Cseréltem tápegységet, de nem segített. Toltam egy BIOS reset-et, de az sem vitt előbbre. Most már ott tart a dolog, hogy elindul a lap, de a POST képernyő befagy arra hivatkozva, hogy nem talál a PS/2 porton billentyűzetet.Próbáltam USB-s billentyűzettel is, de nem lehet kijátszani a BIOS-t, mert a PS/2-n keresi, és ezért megáll. Érdekesség, hogy amikor ráadom a 230-at, akkor sem villannak fel a LED-ek a billentyűn.
Memória, VGA kivételére csipogással reagál, ahogy azt kell.
Tipp? Szerintem esélyes, hogy az alaplap megadta magát...
Mi van még, amit esetleg megnéznétek rajta?
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
gergobaby
aktív tag
Sziasztok! Tegnap vettem egy asztali PC-t az alábbi konfiggal, de gyanúsan sok időt tölt a BIOS screennel (30mp körül)... Bios default-ra beállítottam, így is...
Lap: Intel DX48BT2
Proci: Q9550
RAM OCZ 2x2 GB 1600
VGA: GTX 280..
Táp: Cheftek 1200WVan valakinek valami ötlete, miért?
-
csabyka666
veterán
válasz gergobaby #13828 üzenetére
Próbáld meg elindítani úgy, hogy lehúzod az IDE-s eszközöket az alaplapról.
MOD: és a SATA-s cuccokat is, természetesen.
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
spista222
addikt
válasz FRENK1988 #13825 üzenetére
A Cmos clear jumper rendesen rajta van?
csabyka666 szerintem ráköthettek egy zárlatos egeret vagy bill-t és az tönkretette a Biztosítékot vagy a választó mosfetet és ezért nem kap megfelelő feszültséget a bill és ezért nem működik.
Másik lehetőség hogy a bill vezérlő halt be ekkor nem lehet semmit sem tenni.[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
-
chef_ryo
csendes tag
Sziasztok
A következő problémám lenne:
Adott egy konfig ( Asus M3N78-VM alaplap, AMD X2 5200+ proci, Palit gts-450 videókártya , dvb-c tunerkártya , 4*1 GB Samsung ddr2 800-as ram, 2*250 gb SAMSUNG és 1*160 gb WD vinyó meg 400w táp ) + WIN7 64 és 6.0 Debian mint oprendszer
Egy ideje megvan már ment is stabilan ahogy kell. pár hete viszont elkezdett furcsán viselkedni . Linux alatt amikor be jelentkezem akkor a desktop-on lévő ikonokra hiába kattingatok nem történik semmi, még csak ki sem jelöli azokat. Ha parancssorból elindítok valamit akkor az is furcsán viselkedik nem reagál semmit az egérre. Ha viszont kijelentkezem és utána egyből visszajelentkezem akkor már minden úgy megy ahogy kell.
Hasonlót produkál Win7 alatt is. Kiválasztom a felhasználót, de hiába minden a jelszó bekérést nem csinálja, csak kijelöli azt. Akkor nyomok neki egy enter-t akkor bekéri a jelszót és onnan minden rendben megy tovább.
Próbálkoztam több mindennel , kiszedtem a vinyókat, videókártyát , memóriákat egyenként semmi változás. Poénból próbáltam egy használaton kívüli vinyóra Debian feltenni hátha az jó lesz, de nem lett az . már a telepítés közben is furán viselkedett. Olyan mintha 'másként nem tudom megfogalmazni' mintha az egér fókusza leragadna az elsőként használt elemnél. Ha lisbox-ból valamit kiválasztottam akkor a fókusz ott ragadt, hiába akartam egy tovább lépést csinálni nem tudtam csak úgy ha a TAB-bal átléptettem arra és entert neki.
Ha viszont a listbox-ot nem piszkáltam akkor rendben tovább lehetett ugratni.
Sok mindent láttam már de ez kezd kissé frusztrálttá tenni. Valaki tudna segíteni ?
Köszi előre is -
Bandi821
tag
Sziasztok!
Gyorsan leirom az eredmenyt. Szoval atraktam a kartyat egy masik PCI E slot-ba es azonnal jo volt, aztan visszaraktam oda ahonnan kivettem es most mar ott is jo. Ezek szerint csak az kellet, hogy egy kicsit mozgasba hozzuk a dolgokat. Koszonom mindenkinek a segitseget. Meg tapasztalatkent megosztanam, hogy ez a lap iszonyatosan gyors, lehet a SATA3 miatt, nem tudom, de a CoreI5-os jatszo gepemet, amit egy vagyonert es komoly csaladi dramak aran raktam ossze, romma verri sebessegben.
udv.: Bandi
-
spista222
addikt
válasz csabyka666 #13831 üzenetére
smd alkatrész cseréjével lehetne orvosolni.
-
csabyka666
veterán
válasz spista222 #13837 üzenetére
Hm, sejtettem. Sajnos az nem kivitelezhető. Biztos csak pár forintos dolog lenne, de így, hogy nem tudom megoldani, szerintem kidobós lesz a lap...
-
Werkly
őstag
Alaplapi VGA kimeneten keresztül a videókártya nem működik?
-
Jano7891
csendes tag
Hello.
Egy AMD FX 8-CORE 3.1GHZ-es procim van gyári hűtővel, az lenne a problémám, hogy bekapcsolásnál felpörög a ventije 3500-ra és nem megy le, így elég hangos is. Játék közben felmegy 7000-re is a fordulat pedig a proci csak 35 fok. Mi lehet a probléma vagy hogy tudnám megoldani? Kérdeztem és azt mondták lehet alaplapon kell bioszt frissíteni, ez mennyiben lehet igaz? Az alaplap is új: MSI 760GM-P21/FX (MS-7641)
(Új a VGA is MSI RADEON HD 7750 1GB GDDR5, a táp is új FSP HEXA 500w)Szóval a kérdésem az lenne, hogy tudnám csendesebbé tenni? Kell e a biosz frissítés vagy van más módja is? Esetleg új coolert venni a bordára? (ha igen, miylet vegyek ami jólenne hozzá?)
Leszedtem msi control panel programot ott levettem 100%-rol 50%-ra a cpu fan-t és halkabb lett lassabban pörög, de játék közben így is 4900 körül van a fordulatszám és a proci is felmegy 52-53 fokra.
-
RetepNyaraB
veterán
Üdv,
a lapom topicja kihalt, ezért itt alkalmatlankodom:A Giga x48t-dq6-os lapom legutolsó bios-szal vajon hajlandó-e megenni a 8Gb Ramot, tehát a gyári maximumot?
Még a kezdeti tesztekben írták utálja, ha tele van minden slot. Húzva is van, adatlapomon látszik. Nem vennék feleslegesen Ramot, ha aztán nem indul el..."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Hogyan tudok egy alaplapot úgy elindítani,hogy még nincs hozzá SZ.Ház, azaz bekapcsoló gomb? Ha a 2 db bekapcsoló tüskét összeérintem akkor elindul?Mert szerintem úgy működik a gomb is, hogy összezárja és el is engedi.
Vagy ne xarakodjak vele mert megölöm?
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
Thrawn
félisten
válasz atti1848 #13847 üzenetére
Összezárhatod nyugodtan, semmi baja nem lesz, legfeljebb elindul a gép.
RetepNyaraB: Vásárlás előtt nem tudsz valakitől kölcsönkérni 2 RAM modult kipróbálni, hogy mit szól hozzá a lapod? Egyébként a korai tesztekre nem nagyon lapoznék már, azóta biztosan jött jó pár BIOS frissítés a lapodhoz, ami javít(hat) a memória kompatibilitáson is.
[ Szerkesztve ]
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
milanfan
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hozzátok,hogy új konfigba 64 bites Win7-nél régi IDE csatis vinyót rá tudok kötni mindenféle átalakító nélkül egy szimpla ide kábellel?Mert azt az infót kaptam,hogy az új alaplapokon is meghagynak egy IDE csatlakozót.Igaz ez?
Akkor a boltban miért mondták nekem azt,mikor ezt kérdeztem,hogy csak egy IDE-SATA bemenetes mibil rack-el tudom megoldani és vegyem meg 7000-ért erre a 10 percre?Át akartak vágni csak?
Egyébként erről a konfigról (alaplapról)lenne szó:
LAP: Gigabyte H67ma-usb3-b3
CPU: Intel Core i5-3470 3.20GHz S1155 BOX
RAM: 2db DDR3 4GB/1333MHZ Kingston
HDD: 2.0TB WD 5400/64MB/SATA 3év Green
ODD: LG H24NS90 SATA Black OEM
VGA: GIGABYTE GTX650Ti 2GB GDDR5
TÁP: N-Power N500 500w Silent
HÁZ: ModeCom A33
Ja és ha ez tényleg működik,akkor a régi vinyot azt milyen (jumper)állásban kell betenni,hogy ne okozzon galibát??
Segítségeteket előre is köszönöm!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző