Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FeRRaR1

    őstag

    válasz sutszi #50128 üzenetére

    Nekem 40-50 fokosak vannak de régebben évekig 60-on mostam. Most hogy több lépcsőben mosom levittem 50-re. Vagyis kb 3-4 éve.

    Viszont megvannak még a régiek is és meglepően jók, pedig valamelyik 8 éves! Illetve nálam azért kapták a használatot is.

    60 foktól felfelé elvileg sérülhetnek a mikro szálak, de ez összetétel függő. Mennyi polyester és polyamid aránya, gyártás közben is van több eljárás...

    Lényeg hogy lehet szerencsém volt, lehet hogy amik voltak csak 60 fok felett roncsolódnak de tőlem ezt évekig kapták és ma is jók. Viszont ez nem jelenti azt hogy ami neked van is túl fogja élni ezt tartósan. Ezért azt mondom max 50 fok, ott nem roncsolódhatnak a szálak, illetve alacsony fokos kímélő szárítás hogy ne érje nagy hő ott se.

    Illetve ezek nem egyszerre mennek tönkre. Olvastam egy mély elemzést: Ha adalékos mosószert vagy öblítőt használsz az szép lassan eltömíti lerakódásokkal a szálakat, így minden egyes alkalommal csökken a hatásfoka / rövidül az élettartama.

    Ugyan ez a nagyon meleg mosással, szép lassan össze zárodnak a szálak, és veszít a felszívó képességéből.

    Egyedül egy intenzív legmelegebb szárításról tudom elképzelni hogy 1-2 alkalom alatt is kinyírhatja. Pozitívum hogy az újabb pl kondenzációs szárítók lassabbak és alacsonyabb hőfokon üzemelnek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák