- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
d4d
tag
1:10-nél azért töményebb formában is meg kellene nézni, de a durva beleégett szennyet akkor sem fogja kiszedni. A bilberry erősen lúgos (ph13,5), és nincs olyan "funkciója" hogy kiszedje a beleégett vas részecskéket, ahhoz kellene a dragon breath házon belül vagy olyan felnitisztító ami tud ilyet is, bilt hamber auto wheel, gyeon iron wheel és társai. A bilberry inkább karbantartó tisztításhoz való.
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Eléggé megmattult, kifakult fényezést meg lehet újítani valamelyest, van hozzá olyan cucc? Valami "színes" waxra vagy ápolószerre vagy nem tudom mi a pontos besorolása löttyre gondoltam. Még az is lehet, hogy sok helyen a felső lakkréteg már lepergett és amiatt is matt. Tudtok ajánlani konkrét löttyöt, pirosat? Nem metál a fényezés.
Kézzel dolgoznám el nagy valószínűség szerint. Polírgépem nincs. -
Petyal
tag
válasz Rodzser Mór #50852 üzenetére
Akril fényezést tartósan csak polirozással. Ha Sonax BSD-vel bekened, talán kicsit szebb lesz
-
Rodzser Mór
senior tag
Még valami.
Autóponyva mennyire jó védelem az autónak? Attól tartok, hogy bedunsztolódik a párás levegő alatta. És a pára az nem tesz jót, el kezd rozsdásodni, illetve tovább rozsdásodnak a már rozsdás részek. alkatrészek. -
Petyal
tag
válasz Rodzser Mór #50857 üzenetére
Nyugodtan mehet rá a bevonat, nem tudom elképzelni, hogy a fényező a bevonatra fogja rafújni a festéket. Csiszolni, javítani, alapozni fogja előtte. Már ha tényleg fényező festi le.
-
d4d
tag
Koch chemie metal polish teszt. A bal oldali vödör nincs használatban, eredetileg is mindkettő fogantyúja ilyen lemattult, kicsit foltos állapotban volt, de gyönyörűen fel lehetett polírozni pár perc alatt. Élőben bizony dob a megjelenésen
-
d4d
tag
Gyeon Bathe+Wetcoat+szárazolásnál Gyeon Quick Detailer, 17 éves (sérülésmentes). Gumival már nem volt időm foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz chopin42 #50843 üzenetére
Tegnap megvolt a téli felkészítő nagymosás.
6 óra volt
Folyamat:
-felnitisztítás: Sonax Extreme, Koch Chemie Gentle Snow Foam, Bilt Hamber Korrozol
-kaszni előmosás: Koch Chemie Gentle Snow Foam
-2 vödrös mosás: Sonax 2l
-szárazolás
-wax: Bilt Hamber Double Speed Wax
-műanyag/gumiápolás: Koch Chemie Plast Star (a szilikonos, nem figyeltem, de jó nagyon)
-ablakpucolás: Clin Multi, foltbenzin, szélvédőre Auto Finesse Vision Glass Polish+Soft99 Ultra Glaco
-detailer: Gyeon Q2M QuickDetailer
Eszközök:
-Gamma Dryer XXL, 5x 400gsm+4x200gsm kendő, ablaktisztító kendő (Tupperware XD), olcsó pumpás flakon kertészetből+Venus Pro 1,5l, Car Pro Ceri Glass ablaktisztító párna.
Sajnos egy gyurma kellett volna, de arra sem idő sem lehetőség nem volt. Iserős adja kölcsön az udvart, tök ingyen. Kaptam zárt garázst is, a szárítás után ott dolgoztam vele. Mindenesre alapos és tiszta mosás még nem volt, mióta nálam van. Tavasszal szerintem elviszem egy festéktisztítás+polírra. És megkapja ugyanezt.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz Petyyyyy #50866 üzenetére
A quick detailer extra fény miatt került fel úgymond végső simításként. Nem feltétlenül kellett volna, de így még szebb. Kicsit több, mint 24 órán keresztül tiszta maradt...de ugye jött az eső
Közben látom, egy "ilyen" kimaradt. Szóval alapos mosás volt már, de ennyire alapos még nem.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Flashback
addikt
Sziasztok,
Ùj autó esetén mivel érdemes felület kezelni? Polír, viasz, vax, kerámia?
Alváz védelemröl elég megosztóak a vélemények. Érdemes?profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
vazee00
tag
válasz Flashback #50869 üzenetére
Alvázvédelem: Persze, hogy érdemes, amennyiben hosszú távra tervezel vele, én a helyedben mindenképpen megcsináltatnám, üregvédelemmel együtt.
FayRPG: fayrpg.hu | Zöldhulladék, zöldség-gyümölcs hulladék újrahasznosítás: bioferet.hu | fayrpg.hu | kukamosok.hu | tejfelvasarlas.jomekft.hu | fantasyworld.hu | blackcatpub.hu | energym.hu | keramika.hu | TheVR Android App: thevrapp.hu | személyi edzés érd: stepandmove.hu
-
FeRRaR1
őstag
válasz Flashback #50869 üzenetére
Polír + kerámia az ami a leghosszabban fennmarad és véd is egy minimálisan.
Ez attól függ hogy milyen márka, mennyire hajlamos a rozsdára, milyen a gyári alváz védelem. Az én Volvómon teljes gyári alvázvádelem van és egyáltalán nem hajlamos a rozsdára. Az újabb Volvókon volt olyan hogy benéztem alá az emelőn és konkrétan semmi alvázvédelem nem volt 2018 XC90 talán. Azóta megint tesznek valamennyit... Szóval nem annyira egyszerű ez a kérdés.Ha van gyári akkor én csak megfújnám itt ott az alját egy emelőn ahol kevés vagy nincs. Természetesen egy alapos tisztítás és féktisztító fújás után.
[ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
válasz Petyal #50872 üzenetére
Nekem is autosol volt korábban csak vhova eltűnt. Kíváncsi vagyok nem ugyanaz-e ez a metal polish is csak átcsomagolva. Nagyon egyformának tűnik.
Más
GYEON újdonságok 2023/2024 (SEMA 2023)
Eco wash végre náluk is lesz öblítésmentes/vízmentes mosószer
Megújulnak a palackok isCarpro újdonságok
-
FeRRaR1
őstag
válasz Flashback #50874 üzenetére
Én Bilthamber és Hammerite dolgokból válogattam össze. Van ami jobb kerék ívekbe, van ami jobb az aljára. Van zinc spray alapozónak, 3-4 dologból szépen össze lehet rakni. Van már vagy 5 éve hogy megcsináltam a Volvo alján a felületi dolgokat, és azóta is hibátlan. Nálad még egyszerűbb az előkészítés mert új a gép.
Toyota alatt nem voltam mostanában ha az elektromos furgonokat nem számítjuk így nincs konkrét tapasztalatom.
-
őstag
Sziasztok!
Januári polírozás és Fusso felvitel után, újra felvinném a gépezetre a waxot a tél beköszönte előtt.
Milyen előkészület kell? Elég egy jó alapos mosás? -
Motion_Blur
félisten
Leginkább d4d kollegát kérdezném, mert látom hogy tett már fel képeket: Korrosol-t hogy viszed fel a fényezésre? mosol előtte, hány percig hagyod rajta, telibe fújod az egész autót, vagy vannak elkerülendő elemek? alufelnire évek óta használom, nagyon jó cucc, de fényezésre eddig nem mertem, mert felnin is ha akár 2-3 percnél többet van úgy hogy nem nyúlok hozzá, elkezd "odakapni" a felületre
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
[CS]Blade2
addikt
A bejelölt részt az előző női tulaj a kilincs helyett használhatta, és így karcos és nem fekete, hanem szürkés, foltban. Ahogy elnézegettem ez gyárilag egy vastag fekete fólia, és alatta fém van.
Mit lehetne ezzel kezdeni? Meg lehet ezt polírozni pl.?
-
robag93
aktív tag
válasz [CS]Blade2 #50881 üzenetére
Fólia le, újra fóliáz.
-
d4d
tag
válasz Motion_Blur #50880 üzenetére
Ideális esetben előtte mosni kell, pláne ha nagyon koszos az autó és lehetőleg ne vizes felületre kerüljön. Telibe inkább ne fújj semmit. Tető, oldalai, hátulja, eleje külön külön max 3-4 elem egyszerre. Nagyjából ennyi. Természetesen ne napon, melegben, forró felületen, de ezt így november elején nem is nehéz betartani.
Valetpro Bilberry 1:5. A fékport teljesen könnyedén leszedte, ami maradt, az már bele volt ágyazódva a felületbe. Ehhez kell egy korrosol, auto wheel, gyeon iron/iron wheel vagy hasonló. Tehát karbantartó mosásra teljesen jó a bilberry, nem kell rendszeresen a jóval drágább szereket pazarolni.
Az utolsó kép még nem a teljes végeredmény, de ott már sok beleégett szar is eltűnt, ez látható. A felni belső fele is kapott egy kezelést. Ez szintén nem 100%-os, de látható mit lehet elérni jelen esetben a bilberry + gyeon iron wheel párossal.
[ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
Ja, korrosol témához még. Pár percnél tovább nem szoktam a felületen hagyni és nem vettem észre hogy bántott volna bármilyen felületet. De én is még csak néhány autónál használtam.
A felnihez egyszerű ecseteknél durvább kefét ilyesmit nem használtam.
[ Szerkesztve ]
-
tomisanzero
tag
Ha már felnizunk. Vastagon besult fékporra újrafenyezesen kívül lehet más megoldás? Háztartási sosavval áztatva is nagyon lassan oldódik.
[kép] -
d4d
tag
válasz Petyyyyy #50886 üzenetére
Egyik autó mellé kaptuk ezeket, nem tudom ki csinálta, de kintről jött a gép, nem itthoni gumis műve az biztos. Ettől függetlenül szép állapotú mind a négy felni, pedig nem mai darabok.
Én a szerelőkkel vagyok így mostanság. Komolyan sok még a megfelelő olajat se tudja vagy inkább nem akarja beletenni az autóba. Van nekik hordószámra olcsón valami 10w40, esetleg 5w40 aztán öntik mindenbe. Érdekli is őket a gyári előírás.
Ezen nincs spórolás. Még a gyári flakon párszáz ftos felára (igaz hogy kellett 8 liter) se érdekelt. Elvileg a Shell Helix Ultra Professional AM-L 5W30 az ugyanez az olaj, mint amit a gyári flakonba töltenek. 2015 óta a Shell a beszállítója a BMW-nek. A lényeg, hogy ennek az alapolaját nem kőolajból hanem földgázból állítja elő a shell.[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
válasz tomisanzero #50888 üzenetére
Pedig annál durvábbat nem nagyon tudok, azt is csak oldatban. Első kanyarban inkább valami "sima" felnitisztítóval mennék rá több körben is. Pár éve a fekete féknyerget ki tudtuk vakarni a Gyeon Iron + drótkefe kombóval. Utóbbi kicsit durva, a kémia az ami a nagyját elvégezte.
d4d - Valóban szép állapotúak, pedig nem mai szett.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
tomisanzero
tag
-
Petyyyyy
addikt
válasz tomisanzero #50892 üzenetére
Azért a Koch mwc egy elég príma anyag, annak is tudnia kellene a varázslatot.
Mi az alkalmazási eljárás? Befújod a felnit, ecsetelsz/kefézel és öblít?Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
d4d
tag
Ma folytatom a tisztítást. Bevetettem a porszívót, most jól jön a fújó funkciója. Mivel több lépcsőben kell pucolni, emiatt mindig szárítok is újrafújás előtt, hogy minimálisan se higitsa fel a víz a korrosolt v a gyeon iron wheelt.
[ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
-
d4d
tag
[ Szerkesztve ]
-
-
[CS]Blade2
addikt
válasz robag93 #50882 üzenetére
Milyen kellene rá és honnan? Vagy keresnem kellene szakit, aki ilyeneket csinál?
Ilyen foltos és karmolt, a fénykép nem adja 1:1 vissza:
Itt viszont össze van dolgozva az ajtó tetejénél:
Ilyen belülről: Elég vastag. Talán a zsugorcső anyagához van közel, de attól talán vékonyabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs