Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • chopin42

    őstag

    Üdv mindenkinek!
    Megtörtént az első mosás az új cuccokkal. Kicsit lehet, hogy hosszú
    lesz, de igyekszem leírni a tapasztalatokat, hátha hasznára válik valakinek. Először csináltam, így koránt sem ment minden vajsimán, de a tapasztalatok alapján legközelebb jobban figyelek. Akkor következzenek a lépések és a cuccok amit használtam:
    1, Slaggal leverettem alaposan
    2, Előmosás: Kwazar Venus Super 360+Valet Pro Ph Neutral Snow foam
    Pumpás tartájjal vittem fel az előmosót, nem kimondott habosító hanem sima spriccelő. Másfél liter vízhez kevertem a megadott arányok szerint (100 ml körül), és összesen 2x kellett fullra töltenem, mire mindenhol kapott a kocsi. Ha kezd kifogyni, akkor habosabb lesz, egyébként egyenletesen teríti a viszonylag híg habot. Közel sem olyan, mint a hablándzsás videók magasnyomásúval, de ez nem feltétlen baj. 2 dologban voltam ügyetlen: Mindig előbb a víz menjen a tartályba és utána az adalék, mert különben töltés közben felhabzik és elég nehézkes tisztán lezárni, ebből következett a másik dolog: csúszós lett és nehéz volt letekerni is. Eredmény: eddig kefét használtam, de soha többé! Gyönyörűen fellazított mindent, egy nem sárfürdött kocsira szerintem elég ez a megoldás.
    3, Slaggal alapos öblítés
    4, Két vödrös mosás: 2 vödör, FX Protect UltraGlide Wash Mitt+Sonax 2l-es koncentrált sampon
    Először mostam két vödörrel, kissé körülményes volt, de legközelebb jobban eltervezem a sorrendet. Felülről lefelé haladtam, 10 literhez 2 és fél kupak samponnal. 1-2 elem után öblítettem. Nagyon szépen takarított a sampon az előmosó után, a kesztyű kényelmes volt és siklott, ahogy a neve is mutatja. 1 szál kijött belőle, de nem szöszölt, bírta a strapát. Mire nagyjából elfogyott a samponos víz, végeztem a karosszériával és egy puha kefével átmostam a dísztárcsákat, gumikat (erre nem fektettem most nagy hangsúlyt, lesz majd alu meg gumiápoló és akkor).
    5, Alapos öblités slaggal
    6, Szárazolás: NukeGuys Gamma Dryer XXL orange,+40x40 Mikroszálas Kendő 400 GSM
    A szárazolás olyan volt, mint az álom! A törölközőt finoman végighúztam, és tökéletesen felszívta a vizet. Mindegy, hogy ablak, lámpa stb töröltem vele, csíkmentes szárazságot hagyott maga után. Az ajtófalcokat a 400-as puha kendővel töröltem át, az is felszedett mindent, nagyon jól használható.
    7, Waxolás: Bilt Hamber Double Speed Wax+a hozzá adott kendő és applikátor, illetve egy 400-as mikroszálas kendő
    Először csináltam keményviaszolást. A következő volt a metódus: próbáltam az applikátorral egyenletesen elkenni a waxot az elemeken, majd pár perc után letörölni. A műanyagokra, üvegekre+lámpákra nagyon figyeltem, hogy ne kapjanak. A visszatörlés nem volt egyszerű: talán sokat vártam, vagy túl meleg volt, de azért itt-ott kellett erősen dörzsölni eleinte, utána finoman lejött. 5 percet mindenesetre nem kellett (volna) várni, mert hamarabb "kész" volt. A nap is elkezdett sütni, szóval ez is hátráltatott, de mindenhonnan sikerült visszatörölni, és gyönyörű fényt ad a 17 éves skodeszomnak. Összességében könnyű vele dolgozni, legközelebb ez is jobban fog menni. A sajátja+egy másik mikroszálas kendő elég volt az egész kocsira.
    Összegzés: mióta megvan, még sosem volt ilyen szép, a fenti termékeket ajánlom mindenkinek! A dekontaminálás elmaradt, majd egyszer megkapja azt is, ha lesz rá két napom. Ismerős biztosította az udvart.
    Következzenek a képek:



    [ Szerkesztve ]

    Szakmai kérdések csak a fórumban...

Új hozzászólás Aktív témák