- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabiks
senior tag
Sziasztok!
Apró tanácsot kérnék, 3 évig használtam a GYEON Q2M PRESERVE műanyagápolót, most hogy elfogyott, gondolkozom a váltáson :
AUTO GLYM Vinyl & Rubber Care , erre rákeresve nagyon rosszat nem írnak róla, plussz így kiváltanám a kültéri műanyagápolót is ami jelenleg : KOCH CHEMIE PSS PLAST STAR.
Érv, ellenérv ? Esetleg egy jobb termék?Egy új autó gumi kédereit érdemes első perctől ‘kezelni’, vagy teljesen felesleges? Illetve szintén a külső műanyag elemeket célszerű rögtön új korától valamivel ápolni?
Köszönöm!
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
FeRRaR1
őstag
válasz csabiks #48352 üzenetére
AG-t én csak a motortérben és gumi kéderekre használok. (egyébként nyugodtan át lehet törölni őket ha újak is) Beltérre nekem nem jött be, fényes és maszatolós.
Jelenleg 3 terméket használok.
AG amit fent említettem
Gyeon Q² Tire papucsokra
Wolf silk milk beltérre
Ezt nagyon régen vettem, 2x1 litert és nem akar elfogyni.
Viszont nem csillog, nem maszatol, illetve kevés kell belőle és ritkán.
Illetve beltérre rengeteget próbáltam mire számomra használhatót találtam.Illetve ami volt, de odaadtam ismerősnek aki vett egy nagyon kifakult műanyagos kocsit.
Chemical Guys - New Look Trim Gel, ez méz állagú, leharcolt, fakult műanyagokra fel lehet kenni vastagon és rajta hagyni dolgozni majd később vissza törölni. (vagy akár úgy hagyni következő mosásig)Szvsz nincs olyan termék ami kiváltja mindet és jó is.
-
-
sagesz93
addikt
Sziasztok! Kézi habosítóból ki mit ajánlana?
Amit találtam: Mesto foamer / Kwazar vision / marolex axel / alta foam 2000
Talán az utóbbi lenne a legjobb?[ Szerkesztve ]
-
peu407
senior tag
Sziasztok! Milyen Magyarországon is vásárolható aktív habot ajánlatok a Mjjc cannon pro 2.0 habosító tartályhoz?
-
Peti78
őstag
[Totalcar belső] Kommentelési lehetőség kikapcsolva, dislike-ok nem láthatók.
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
-
-
Peti78
őstag
[Ide viszont lehet kommentelni] Bár kisebb a kielégülés, de ez is valami
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Az autóm szélvédőjén apró gyantapöttyök vannak.
Ez a termék alkalmas az eltávolításra? [link]
Illetve kozmetikai vattával vagy inkább mikroszálassal? -
simonjoe
őstag
A nejem munkahelyén sok a fenyő, így nyáron sokszor kell gyantaeltávolítót használni.
Én ezt tudom nektek ajánlani, tökéletesen leszedi:
[link]Joe
-
zolikaDB
veterán
Srácok, szeretem a Sonax cuccokat, de közben kiderült, h jó az alkohol is (vagy akár alkoholos kézfertőtlenítő), ki is próbáltam, úh marad ez, mert pont van itthon.
#gyanta #alkohol -
tasiadam
veterán
-
tasiadam
veterán
válasz MasterMark #48374 üzenetére
6000k-s fehér, sok apróból áll, a gyári helyére megy. Egyébként ezt raktam bele:
De sokkal jobb, csak hát van olyan, hogy az egyik oldalán van led, nem körbe, ezért a középső lámpánál gondoklkodtam, hogy a led kifele világítson, vagy befele és tökröződve ki. De lehet, hogy az utóbbira átforítom.Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Cyborg
őstag
válasz tasiadam #48375 üzenetére
Nem akarok ünneprontó lenni, de amikor én ilyen cuccokat rendelek, rögtön 2 szettet veszek, mert egy hét múlva elkezd villogni az egyik, majd a másik, majd egy hétre rá beszarik egy harmadik, stb..
Remélem ezek jobb minőségűek, mint amiket én vettem eddig.
...Mondjuk én csak neutralt veszek, a hideg fehéret nem bírom beltérben. -
ReFleXx
addikt
családban már két kocsin is eljött a fényszóró polirozás ideje.
szerintetek a Fusso (mondjuk mar vagy 5-6éves lehet ) jó lenne ra a polirozas utan? vedene az az UV-tol es az ujramattulástól?
vagy inkabb valami kerámia ? vagy inkabb foliaztassam le oket?2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
MrSealRD
veterán
válasz ReFleXx #48379 üzenetére
Nekem polírozás után kerámiát tettek fel.... kb 1 évig volt valamennyi hatása. Most rosszabb mint előtte... Jó költői túlzás... nem rosszabb. De inkább fólia. Most műanyagápolóval kenem le mosás után, hogy ne nézzek ki úgy legalább 2 napig...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
tasiadam
veterán
Na, a 11 oras kormanyinfot megelozoen teletankoltam az autot es lemosattam a shellnel. Eddig sosem jartam itt igy csak az aftermath van meg. Tanulsag: mikor leall az embhr tankolni, fujja be kerektisztitoval kereket es rovaroldoval az auto orrat. Maskulonben ilyen marad, de egyeblent turheto. Fenyezni es polirozni kene az egesz autot, ezert nem sajnaltam a gepi mosast.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Helló!
Kezdő autómosó vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy mi az ideális sorrendje a makacsabb szennyeződések eltávolításának? Vettem egy mosókesztyűt barátom javaslatára, de a használatát nem ismerem.
Amire én gondoltam:
- aktívhab (várni 1-2 percet)
- nagynyomású öblítés
- mosókesztyűvel áttörölni a derék alatti részeket
- nagynyomású öblítés
- befejező öblítésAmiért nem vagyok biztos ebben a sorrendben, hogy a mosókesztyűnek nem kellene hab is, hogy hatékony legyen?
⭐ Stella
-
tasiadam
veterán
válasz radi8tor #48383 üzenetére
Ha jol tudom:
-Aztatas
-Aktiv habos furdo
-Oblites
-Kezi mosas 2 vodorrel es mikro kesztyuvel. (Ez fontos, hogy kioblitsd belole a koszt)
-Oblites
-Szaritas
-Opc: waxPl Szegedi Szabolcsnak vannak how to videoi.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Petyyyyy
addikt
válasz radi8tor #48383 üzenetére
Hola!
Én pl az alábbi sorrendet használom:
- magasnyomású öblítés (mosószeres program), hogy a még nem beleégett/száradt koszt levigye
- aktív hab, bogárerdőtől függően akár 2x is
- nagynyomású öblítés tiszta vízzel, a fellazított mindent lecsapatni
- aktív hab és jöhet a kesztyű, ügyelve hogy a fentről lefelé elvet körbe betartsuk. Egyik ajtó ablaktól küszöbig, majd másik ajtó helyett az egész autót felosztva csíkokra. Összes ablak körbe, összes ajtó középvonalig körbe és így tovább. Kevesebb az esélye hogy kosszal megtelt kesztyűvel végig szántod a lakkot
- jöhet az öblítésA gyapjú kesztyűnél ugye az lenne az elképzelés, hogy ha már contact van a felülettel, akkor minél jobb legyen a lubrikáció. Papíron a víz részecskék körbe ölelik a kosz részecskéket és vizesen kevésbé karcolnak. Lecsorognak a felületről vagy könnyebben jutnak a kesztyűbe - ezért kell(ene) minden kör után kicsapatni azt.
Nem akarok piszkálni senkit, de Szabolcs videói helyett nagy tisztelettel ajánlanám inkább az AMMO NYC, WhiteDetails csatornákat.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz tasiadam #48388 üzenetére
Ja pl a kesztyű öblítésnél tök jó hogy elmondta ne az öblítővizesben csavarjuk ki a kesztyűt/szivacsot hanem mellette a földre. Én simán ott csavartam volna ki aztán keringene benne a kosz.
Mondjuk AMMO NYC videójában úgy látom az ő vödrében alul van egy rács szóval elválasztja a szutykot a víztől és ő a vízben csavarja ki a mosószivacsot.⭐ Stella
-
Petyyyyy
addikt
válasz radi8tor #48387 üzenetére
Mondjuk most hogy agyalok rajta, akár lehetne a mosókesztyűvel az aktívhabot ledolgozni az autóról 1 vödörrel?
Lehet, csak nem a legoptimálisabb. Kiöblíted a kesztyűt, de utána csak a már száradó aktív habra hagyatkozhatsz, a kesztyű(be)n nincs jó mosószeres víz, csökken a lubrikáció.
Husztit nem tudom, sosem voltam még ott. Savoyában rontom a levegőt két vödörrel.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Sza_Sa
senior tag
Srácok,
Kb. 120e-ig milyen polírgépet ajánlanátok kezdő-haladónak?
Új, de törléstől (szalon) mikrokarcos autót políroznék fel, még mielőtt felmegy rá a fólia.
Néztem Makita DPO600zx1-et, vélemény? Vagy hagyjam, csak elrontanám a kocsit?"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Sza_Sa #48396 üzenetére
Esetleg Győr környékén egy profi szakember is lehetséges. A kóklerektől nagyon tele az a bizonyos, ezért gondoltam, hogy nagy odafigyeléssel megoldom én.
Befejező pasztám van, Sonax Perfect Finish 4-6, kézzel nagyon szép eredményt értem el vele."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Jazz 2009 puha vagy keménylakkos?
Kicsit felfrissíteném a kocsi megjelenését, ilyesmire gondoltam: ADBL paszta -
Laca1212
őstag
válasz Formaster #48362 üzenetére
Mindenki másnak is szól, aki kritikával élt a videó láttan.
Oké, a Totalcar olyan amilyen...
De mi a negítív kritika alapja? Mint amatőr, érdekelne, mi az amit rosszul mutattak be, mit nem szabad csinálni a prezentáltak közül, stb? Szóval a szakmai véleményetekre lennék kíváncsi.
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...