Hirdetés
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Motion_Blur #26603 üzenetére
Szép.
-
SzlobiG
félisten
Rendeltem az orosztól fusso-t én is meg mellé gyurmát, viszont folyadékot nem találtam hozzá. Gyurmához milyen folyadék kell, vagy milyet ajánlanátok? Én a világos színűt rendeltem ehhez a színhez ez való remélem és nem a fekete.
Az orosztól kb mennyi idő alatt szokott megérkezni?
[ Szerkesztve ]
-
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok!
Külső műanyagra tudtok valami jó ápolót?
Tavaly olvastam, hogy a glicerin-víz jó a gumiabroncs ápolására és ekkor hülye fejemmel végigkentem a műanyagokat is.
A végeredmény az lett, hogy helyenként nagyon kifakult. Lehet ezzel még valamit kezdeni?
Ez még egy tavalyi kép. Ha kell majd lövök frissebbeket is, pl a bal és a jobb visszapillantó ég és föld, mert egyik teljesen fakó lett. -
geleati
tag
válasz kisgyerek85 #26608 üzenetére
A külső fekete műanyagokat én turtle wax black külső műanyagápolóval kentem le hétvégén, egyelőre jól néz ki, de hosszútávú tapasztalataim még nincsenek.
Soha ne dobj vízbe alkálifémet!
-
kisgyerek85
senior tag
válasz geleati #26609 üzenetére
Köszi! Várom még válaszokat, hátha van valami best buy termék erre. Öregecske a clio, de utóbbi időben annyi pénzt beleraktam, hogy úgy döntöttem még pár évig biztos marad. Gondoltam ha már rendbe van téve az autó, akkor legyen kivülről is.
Autószerelőmnek vagy egy polírozó ismerőse. Azt mondta kb. 20e-ért rendbe rakja a kocsit. Meg a hátsó ajtó van egy karcolás pici horpadással, ezt ő még nem tudja, de gondolom meg tudja oldani ezt a problémát is.
Glicerin-Víz helyett gumiápolóra én tavaly vettem lidl-be sprayt.
Tényleg, azokkal a termékekkel Ti meg vagytok elégedve? -
Vincsaba
csendes tag
válasz kisgyerek85 #26608 üzenetére
Én ezt használom nagy megelégedéssel:[link]
Nem olcsó, de én az egyik barátommal közösen rendeltem és úgy feleztük meg az 1l-t 1.5 éve és azóta is van még a 0.5l-ből. Pedig már átkentem vele elég sok autót, és azok gumijait.
Egyébként nálunk a városban a VW konszernes márkakereskedő is ezt használja. -
Tomi0703
addikt
Hali!
Klimatisztito bombat, hogy kell hasznalni? Bekapcsolt vagy kikapcsolt klimanal? A tc-n azt irjak, hogy bekapcsolt klimanal, a cucc hasznalatijan pedig az ellenkezojet.
-
-
veterán
válasz szabi325 #26615 üzenetére
Régi szűrő kuka; tisztítás; majd a végén az új szűrő be.
Amikor kiszeded a régit, érdemes porszívóval kitakarítani a helyét; az enyémben elég sok kosz volt.@Tomi0703: hátsó lábtér.
De nem lehet, hogy Te nem Mannol bombát vettél - én is azt terveztem venni, de hiánycikk volt - hanem Mannol tisztító habot? Azt kikapcsolt klíma mellett kell az elpárologtatóra fújni; és csak oda.[ Szerkesztve ]
-
Tomi0703
addikt
válasz focvis #26620 üzenetére
Nem, ez bomba. Kauffertol vettem, mar 1 honapja kineztem akkor meg nem volt. Kedden megrendeltem olajakkal, szurokkel egyutt akkor mar volt.
Amugy karpittisztito habot is vettem Mannolbol, de nem vagyok teljes mertekben megelegedve. Sotet karpitra jo, viszont vilagosra foltot hagy (pl nalam a tetokarpit). Nem tul szep, azt se tudom, hogy szedjem ki.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Tomi0703 #26621 üzenetére
Én ezt a kárpittisztító habot használtam többször is (tetőkárpit, illetve az ülés világosabb részén, ami kicsit durvább, erősebb anyagból van), foltot nem hagyott.
Nem lehet, hogy igazából nem is folt amit látsz, hanem az az eredeti színe a tetőkárpitnak?
-
MPowerPH
félisten
Melyik a legjobban bevalt bogaroldo? Jo nagy a valasztek, Simoniz, Armolall, Turtle, Autoglym, Valetpro stb... Foleg a szelvedore. Lokosre, motorhaztetore nem tudom jo e fujni, waxot oldja, azt tudom. Keramiaval is ez a helyzet, vagy az birja?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Sziasztok!
A tegnapi autós találkozón arról is beszéltünk, hogy hogyan lehetne úgy autót mosni, hogy ne látszódjon a kicsapódott mészkő rajta (amennyiben nem tudjuk szárazolni). Felmerült a gondolat, hogy esetleg ioncserélt vízzel célszerű lenne átöblíteni (kb 80 Ft/ l-es áron beszerezhető OBI-ból). Emellett eszembe jutott hogy hopp, az ecet oldja a mészkövet DE várjunk, mert lehet tönkre teszi a lakkréteget. Egy kicsit keresgéltem ezzel kapcsolatban és találtam ezt az oldalt.
Nem tudom mi a véleményetek erről, de nekem nagyon off
[ Szerkesztve ]
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Formaster
addikt
-
válasz Formaster #26629 üzenetére
Maradjunk abban h vízkő
Igaz, nem csak kalcium, hanem magnézium is van benne. (legtöbb oldott ásványi anyag fajta)
Autómosás után szárazolni kell és nem lesz mi kicsapódjon.
Néha előfordulhat, hogy nincs idő a szárazolásra (ebben az esetben gondoltam).
De igaz, minden más felesleges és drágaOk, figyelni fogom.
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Kobe
veterán
Technikai kerdesem lenne, nezgetem a hazi javitashoz az eszkozoket de egy kompresszoros airbrush az eleg huzos arban...
Viszont van egy mini-kompresszorom, szivargyujtos, ami a potkerek felfujasahoz van a kocsiban, ha az airbrush pisztolyt erre kotom ra az vajon mukodokepes lehet ? -
Formaster
addikt
válasz Szevam #26630 üzenetére
Ha nincs idő ne moss kocsit Vagy ha gyorsan mégis le kell, akkor egy jóféle waxal megteheted azt, hogy begurulsz egy zsetonos mosóba és ozmós vízzel 2-300 forintból lecsapatod a port. Ezek többnyire majdnem foltmentesen száradnak, vagy minimálisan az útról felverődő por beleszállhat a vízcseppekbe, de kevésbé látványos, mint a vízkő.
(#26631) -=Libria=- Nem hiszem, hogy jó. Ezek a motorok annyira egyenetlenül küldik a levegőt, hogy nehéz lesz vele egyenletes réteget fújni. Persze kis furatú pisztollyal nem lehetetlen. Biztosat nem merek mondani.
-
Kobe
veterán
válasz Formaster #26632 üzenetére
Megnezem majd a motort, mennyire tolja egyenletesen, meg fejbol nem remlik hogy lenne benne valami kis legtartaly (szerintem van mert hengeres femcso alaku), de szerjntem egy 2.5L-es PET palackbol lejetne hozza egy adagolotartalyt csinalni fillerekbol....legalabbis annyit kifujna szerintem amekkora feluletre kene nekem.
-
MPowerPH
félisten
válasz focvis #26628 üzenetére
Csak sok ido es csiszatolas. Ezzel meg csak befujnam, mikor beallok tankolni, aztan a vegen csak letorolnem, nem kellene vakaraszni.
Gondolom, hogy csak a szelvedo. Megint nem tudom, hogy a keramiakezelt feluleten hogy tapadnak meg a bogarak, mennyire jonnek le konnyen. Az biztos, hogy a wax-on es a nano bevonaton majd ugyan ugy ottragadnak, foleg ha van idejuk raegni.Szevam: Szaradas utan quick detailer -el at kell menni az auton. Nekem bevalt mind a Meguiars Quick Detailer, de meg jobb az Angelwax QED.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
veterán
válasz MPowerPH #26636 üzenetére
Nem akarlak megtéríteni.
Azzal számolj, hogy a bogároldót a végén célszerű lemosni vízzel.
Ha bespricnizem (desztillált-)vízzel a szélvédőt, kicsit hagyom állni, utána pillanatok alatt letörlöm a dögöket nedves kendővel.
Engem a lökhárítón és a géptetőn lévő bogarak jobban aggasztanak.
-
Magnum_
nagyúr
sonax brillant shine detailer szombatrol. A heten tobbszor esett.
I humbly and respectfully decline™
-
ACAB95
tag
Gondoltam megosztom veletek, kipróbáltam sötét és világos színen is a Turtle Wax it wet folyékony viaszt. Használata után nagyon sima a felület tőle és ragyog is rendesen. A vizet is brutálisan pergeti le magáról... eddig minden jó, de eső után amint megszárad az egész autó úgy méz ki mintha már hónapok óta nem lett volna lemosva, tiszta okádék olyan szinten hagy koszos vízfoltokat az egész autón.
[ Szerkesztve ]
"Ami nem öl meg, az megerősít."
-
Sza_Sa
senior tag
válasz ACAB95 #26642 üzenetére
Én a teknőssel már befürödtem egyszer, szerintem eléggé közepes minőséget képvisel. A Sonax sem a kínálat csúcsa, de határozottan jobb cucc. Próbáld ki a Brillant Shine Detailer-t tavaly ősz óta használom, eső után sem mocskos annyira a kocsi.
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Csabee.
nagyúr
Amikor lehúzom a kocsim szilikonoa vízlehúzóval, utána áttöröltem száraz kendővel, sikerült vele megkaristolni a kocsit.. lassna azon az állásponton vagyok hogy nem érdemes szárazzal áttörölnöm.
Üdv: Csabee.
-
veterán
-
WestBam
senior tag
válasz Csabee. #26644 üzenetére
Mindenképp érdemes szárazolni, viszont ehhez egy jó minőségű "vileda" kell ami nem csak tologatja a vizet. És szárazolni csak tisztára mosott autót érdemes, így a koszt nem tolod, nem karcolsz vele. Mikroszálas rongynál érdemes tőben levágni a gyári cimkét, az is karcol.
Üdv mindenkinek!
Gyorsan bemutatkozom, most találtam ide, nem tudtam, hogy van ilyen topik is de a topikgazda topikban láttam, hogy ide is került egy segítő. A kis ezüst franciám szoktam én is kényeztetni amikor csak tudom, hogy minél szebb legyen. Még most is olyan az állapota, mint mikor kijött a szalonból (persze nem, de kategóriájában már igen), ezt anno minden alkalommal megkaptam autós talikon is, hogy épp a szalonból hoztam ki. Találtam itt jó pár okos ötletet, remélhetőleg én is hozzá tudok járulni idővel az itteni közösség autószépítő munkájához valamivel. Az autóiparban melózom és van is autómosó a melóhelyen. Ha jól tudom ott a daerg chimica termékeit használják, polírozásra a 3m termékeit. Én gyorswaxolni szoktam minden mosás után de annak nem tudom a típusát, kb. annyit is ér. Pár napig jó, aztán lehozza az eső, a mosás. Hirtelen ennyi, aztán ha majd úgy látom akkor még írok ide is.
Lenne is egy kérdésem hozzátok:
Eddig a szélvédőre rain-x-et használtam. Most fogyott ki a flakon, kérdés mit ajánlanátok ami jobb de nem sokkoló az árazása? Ez is bevált tökéletesen, de hátha van valami titkos szuper anyag amit megérné kipróbálnom.
Üdv,
WestBam⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Formaster
addikt
válasz WestBam #26647 üzenetére
Üdv közöttünk!
A viledát annyira nem preferáljuk, persze ez a fényzés állapotától függ. Egy jó állapotú fényezésen okozhat karcokat, mivel nincsenek szőrei, amik magukba zárnák az apró szennyeződéseket. Inkább a mikroszálasok a nyerők, azokból is mondjuk 400gsm-től felfelé, de a 6-800 az igazi.
A 3m nem rossz paszta, de létezik olcsóbb és jobb is attól. Waxból mindenképpen keményviasz az igazi, az tartós és jobban dobja a vizet. Vehetsz Collonite-et is, de én a szintetikus Fusso-ra esküszöm. Abból is a "12 months" a legjobb, kapható világos/sötét autóra, de nagy difi nincs a kettő között.
-
ducati113
csendes tag
válasz WestBam #26647 üzenetére
Na akkor jó helyen jársz autóápolás céljából.
De eddig nagyon vakvágányon jártál.
Mondhatom azt is hogy vak vezet világtalant.
Sőt azt a helyet ahol te dolgozol Gyorsan felejtsd el.
Szakmailag a béka segénél járnak.
Itt már nagyon felhígult a tartalom és a jó tanácsot adó emberek száma.
Szerintem úgy 1 1,5 évnyit menj vissza és olvasgass. Sok jót fogsz találni és amiket ide leírtál butaságokat meglátod más lesz a véleményed.
Ne legyél lusta visszamenni és olvasni.Jobban jársz híd el!!
Bocsi srácok már rég jártam erre de azért figyelem a ténykedést.Mosolygok és figyelek.
Grat a pár szakinak akik még viszik a témát és bírják a hígulást és a sok lükeséget.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- Politika
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest