-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
válasz Imibácsi #22899 üzenetére
Az ibrid már a nano kategória. Pro detailereknek ajánlott, olyan autókhoz, amik már agyon vannak formaterezve. Fogok venni én is, de csak ha már megvan minden más ami kell. Ha rupesban gondolkodsz akkor én 21-est meg egy 75-öst vennék kezdésnek, de van aki a 21 helyett a 15-re esküszik. Viszont még a kicsi gép sem könnyű, ezek mind 2,5 kiló körül mozognak, asszem a makita is kb ennyi. A hangsúly a tökéletes balanszon van, még a 21-essel is tudok félkézzel dolgozni.
Nem, nem gyorsabb. 5800 rpm a max és kemény lakk esetén maxon kell járatni, de akkor sem lesz olyan gyors munkában mint egy forgós, mondjuk 1500-1800 rpm-en. Ennek pont az excentricitás az oka. Ezáltal tudsz finomabb munkát végezni, kevesebb lakkot gyaluni, prémium szinten dolgozni, prémium autókon, ha már megint prémium est van
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Formaster #22901 üzenetére
Lehet én csinálok valamit rosszul a forgóssal, de sose járatom a gépet durvázásnál 1000 rpm fölé. Sőt, a felületen be is lassul, tehát az inkább csak 800rpm körül van. És lassan viszem a felületen a gépet. A finishelésnél használok max 1500rpm-t, de akkor már elegem van belőle Mit jelent a prémium szinten dolgozni? Úgy értem, hogy a forgóssal is meg tudom csinálni hologrammentesre. Persze, látom az összehasonlító videókat, de ott szándékosan dürhő módon políroznak a forgóssal szerintem Az iBird, vagy valami kisgép pont azért kéne, hogy ott is meg tudjam csinálni, ahol a 150-es korong már túl nagy. Jelenleg kézzel csinálom, pl kilincs alatt.
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
törölt tag
válasz Imibácsi #22879 üzenetére
Teljesen más a két gép! Én körforgóson tanultam, majd később sikerült vennem egy rupes 21-es mark I-est, nem lehet egy lapon említeni őket. Amikor megvettem és elkezdtem használni, az első géptetőnél azt gondoltam kidobott pénz volt és ezzel nem lehet dolgozni, aztán belejöttem és nekem bejött. Néhány hónapja van szerencsém egy olyan helyen dolgozni ahol van a fent említett flex is, és azt is használom na az teljesen más erősebben betapad a felületen, jobban kézben kell tartani, nekem a rupes szimpatikusabb, de ízlések és pofonok.... Ha van lehetőséged előbb próbáld ki mindkettőt mielőtt megveszed.
-
Formaster
addikt
válasz Imibácsi #22902 üzenetére
iBriddal sem fogsz beférni, szellőző járatokhoz ideális, meg egyéb centizős helyekre, falcok stb. Ha kézzel nem akarod, talán egy próbát megérnek ezek a befogható gömb alakú fejek.
Lehet ezt fokozni. Egy 0km autónál kerámia előtt nem lőhetsz rá bazukával, márpedig forgóssal kevesebb a kontroll. Mert egy új autón is lesz hiba, de nem mindegy mennyire koptatod a lakkot. Vagy egy öreg veteránnál, ahol már minden micron számít. Forgóssal nem sokat tudok nyilatkozni, még csak tervezem, hogy vegyek egy flexet.
-
Formaster
addikt
válasz #42667776 #22905 üzenetére
Az szép móka, spóroltak rendesen na ezekről a szitukról van szó, meg az újrafújt elemekről. És még ha egy közkat autónál levered a lakkot akkor egy elnézéssel, meg fujatással elintézed, de egy pr@m@m (inkább már ki sem írom) kategóriánál kapod a nyaklevest a kopasz vállalkozótól.
-
-
Predator2
addikt
Helló
A segítségeteket szeretném kérni. Fényszórókat szeretném felújítani 2004-es Mk2 Renault Clio-n, mert eléggé bemattultak már.
Mit hogyan csináljak, mit szerezzek be a munka előtt stb...THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
törölt tag
válasz Imibácsi #22895 üzenetére
Rupest egy kézzel is tarthatod de a flexhez két kéz kell nálam anno volt egy kb fél autót megpolíroztam vele el is fáradtam az igaz viszont jobban végott ugyanazokkal a szivacsokkal,polírokkal mint a rupes.
Forgos rupes ipari +gyapjú
Majd rupes mark II közepes+finom+ultra finom... -
Imibácsi
aktív tag
Lenne egy első körös igényfelmérésem.
Szeretnék indítani egy webshopot autóápolási termékek kategóriában. Főleg olyan termékeket céloznék meg, amik itthon nem kaphatóak (Meguiars, Poorboys world, Collinite, Dodo juice, stb). Nyilván az ár is fontos, de ezekről még nem tudok semmit sem nyilatkozni. Egyelőre még csak ötlet szintjén létezik a dolog, illetve levelezek néhány céggel a feltételekről. Az alapvető elképzelés, hogy rövid határidővel (1-2 hét) hozzá lehessen jutni ezekhez a termékekhez, belföldön. Lenne rá igény, vagy mindenki marad az ebay-nél?
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Formaster #22920 üzenetére
Nyilván igényel némi befektetést a dolog. Egyelőre nekem ez tök új dolog lenne, azért tájékozódok. Az sem mindegy, hogy 5 vagy10k euró per márka. Az Autogeek online nagyon pozitívan állt a dologhoz. Meglátjuk mit lehet náluk kialkudni. Ha semmi előnyöset, akkor marad minden a régiben, de legalább megpróbáltam
-
Imibácsi
aktív tag
válasz #00809728 #22926 üzenetére
Melyik a gyapjú amivel dolgozol?
1.
vagy
2.
vagy mindkettő ugyanazt tudja?
-
Imibácsi
aktív tag
A Collinite 1 esőn és 2 magasnyomúval történő samponos mosáson van túl. Egyelőre még bírja
-
Imibácsi
aktív tag
válasz focvis #22930 üzenetére
Ami waxot eddig kipróbáltam nem bírta tovább 1-2 mosásnál. Persze elég névtelen kencék voltak. Most meglátjuk ez meddig bírja. Minél tovább annál jobb, nyilván
-
-
Gabis
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, hogy egy Corsa B (fekete) megfakult festésébe hogyan tudnék egy kis életet lehelni? -
Imibácsi
aktív tag
válasz animoo #22933 üzenetére
Így van, hetente 1x legalább. Van hogy kétszer. Elég sokat megyek kocsival a munkám miatt, és ha sáros nem is lesz, de bogarakkal tele lesz az eleje. Én meg nem szeretem ha piszkos a kocsim Ha meg lekopik a Collinite, hát majd átkenem megint. Egy bödön úgyis 100 évig elég.
-
carspray
újonc
Nekem 4,5 hónapja van fent.......
-
animoo
senior tag
válasz Imibácsi #22937 üzenetére
En is gyakran mosom, mert azt se szeretem ha vastagon all a por rajta. Ma megvolt az elso mosas a Colli ota, hat odavagyok Csak ugy dobja le a vizet, eleg mokas igy Szokasos 300 ft-os oblites most is elegendo volt, bogarak vagy ennyitol lejottek, vagy egy mozdulattal letoroltem. Szarazolni kb fele ido Jo otlet volt lekenni a kuszobok belso reszet is, igy mosas utan nem all meg ott a homokos viz. Es hat csillog, mint Salamon toke
Samsung Galaxy S10 Plus Performance Edition ★ Macbook Air 13,3" – http://www.mycolorscreen.com/animoo ★ "There's so much to explore, I desire much more, there's always something wonderful in new..."
-
Gabis
őstag
Sziasztok!
Ebből a Collinite-ből pontosan melyiket használjátok? -
Imibácsi
aktív tag
Animoo:
Gabis: Én Collinite 915-t használok.
-
szabi325
tag
Ez milyen "csodaszer" lehet hogy a bőrről eltűntek a repedések és kisimult?
-
kerlas
tag
Üdv, még a tél előtt tervezem, hogy lekenem Collinite 915-el a nemrég vásárolt autómat. Láttam sokan használtok lakk tisztító gyurmát, nos nekem ez annyira nem szimpatikus, főleg az ára, és hogy hamar elhasználódik. Alternatívaként ezt találtam: Nano Tech Sponge, a kérdésem, hogy van-e ilyesmivel tapasztalat (van ebből rongy, és kesztyűs verzió is), főleg az érdekelne, hogy megfelelő alternatívát nyújt-e a gyurma kiváltására, továbbá, a gyurmázáshoz használt nedvesítőt ki lehet-e váltani egyszerű Clin-el (ha nem, kellene valami olcsóbb alternatíva a Wolf.hu-n lévőnél)?
Jelenleg SONAX Brillantwax XTREME 1-el van kezelve a kocsi, ez kb. 2 hetes korában felkerült rá, szükséges ezt valami speckó anyaggal eltüntetni róla, vagy alapos mosás, és gyurmázás / nanoszivacs után fel lehet vinni a Collinite-ot, egyeltalán szükséges egy 2 hónapos autónál a gyurmázás?[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz kerlas #22946 üzenetére
Ez használattól függ, de 2 hónapos autónál nem szükséges. Kell egy alapos kézi mosás. Lehet h bogároldóra szükséged lesz. A gyurma amúgy sokáig kitart, folyton átgyúrhatod. A gyurmablokk és kesztyű szépen karcol Azt polír előtt érdemes, mert gyorsabb, mint gyurmával. Ha mégis gyurmáznod kell, akkor nedvesítő folyadékkel, mert az alkohol kikeményíti a gyurmát.
-
kerlas
tag
válasz Formaster #22947 üzenetére
Ok, akkor a nano szivacs és társai felejtősek, meg akkor egyelőre gyurmát se szerzek be, viszont így valamennyi biztos marad a sonax wax-ból a kocsin mosás után, az nem gáz, ha így hordom fel a collinit-et?
Kell ezt amúgy utólag kezelni valamivel, vagy csak annyi, hogy mikor kezdi elveszíteni a vízlepergető képességét, akkor újra lekezelem a kocsit vele? -
Formaster
addikt
válasz kerlas #22948 üzenetére
A gyurmázás nem a dewaxolásra való, hanem a felületbe beágyazódott maradványok eltávolítására. Jobb esetben a nedvesítő nem alkohol, mert az kikeményíti a gyurmát. Dewaxolni elég egy alapos (lúgos) mosás meg egy kis híg isopropilos áttörlés. Mondjuk olyan 20% körül higítva. Ha kopik megint felviszed, de akkor már ne szedd le előtte. Én amúgy a sonaxosat se bántanám.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest