-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skillet
addikt
válasz MunezXBK #22051 üzenetére
nem tudom, mondjuk, hogy kipróbáljam?
nem tudom, nálam nem működött. és nem hiszem, hogy azért, mert tiszta volt a tükör
nem beszélek le róla senkit, próbálja ki mindenki, aztán számoljon be róla. ha másnál (több embernél is) működni fog, akkor megpróbálom újra.
lehet, hogy rossz -márka?- hígítót használtam, passz.(#22050) F_Zolee
szerintem meg próbálj rá te is! egy ablak nem a világ és utána még mindig hamar le lehet pucolni.
hátha tényleg én néztem be valamit. nem tudok róla, hogy ez valami koszos -megszűrt, visszatöltött- nitro lenne, kristálytiszta... de ki tudja.
én várom a teszteket mindenkitől.viszont a wolf's féle felni nano bevonat működik. lemostam az autót, a felniket is. sima meleg vízzel lejött róla minden kívül-belül. kíváncsi leszek, hogy meddig, mikor kell majd megújítani.
[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
törölt tag
Mai szösszenet
15.000ft polír vagy valami.
Sajnos a többi képen nem látszik a sok fehér por azaz polír maradvány ami a falcokban,lámpaburák környékén voltak.Majd a motorháztető belső részét már le sem fotóztam.
Forgos gép közepes szivacs,közepes paszta azt kész.
Ez egy fos munka és ezt a kereskedő igy el is adta.Mondjuk emberünk nem is értem miért vette igy át.
Motorháztető külső része menthetetlen mert nagyon elégették rajta a lakkot.[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz #00809728 #22055 üzenetére
Aztakurva... ez még egy teljesen laikusnak is fel kéne hogy tűnjön. Nemhogy át nem szabad venni ilyen autót, én feljelenteném azt a Mester-t aki ezt összehozta... ez már egy elég nagyösszegű károkozás
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Kobe
veterán
sziasztok
tudtok ajánlani olyan javítókészletet, amivel kisebb sérülések - kulcshúzás és pl bokor által ejtett kisebb felületi karcolás - házilag is eltüntethető?
Én SCT polirozó készletre gondoltam illetve a kulcshúzáshoz Fix it pro tollra, szeritnetek ez hathatósan tüntetné el?
Illetve szerintetek 4-5 elem javításáért mi a reális összeg ? Parkolási baleset, beállóban falat ért az oldala. Ajtó + küszöb, sárvédő, hátsó karosszéria ív sérült, mindegyik fényezős, egyedül a karosszériánál kellene kis egyengetés + felni felcsiszolása
-
MunezXBK
nagyúr
válasz Motion_Blur #22061 üzenetére
Ez a hologramosodás nem azonnal jelentkezik ám.
1 mosás/eső + egy kis napsütés után szokott előjönni.
-
j.bravo
addikt
Urak, mielőtt nekiállnék, kérdezek:
ha az ember elrontja a Rain-X felvitelét, akkor újbóli, helyes felvitellel ez orvosolható, vagy le kell polírozni az üvegről?
Whatever.
-
j.bravo
addikt
válasz Motion_Blur #22067 üzenetére
Azt értem - a kérdésem az, hogy ha elrontja az ember, akkor le kell-e szedni, vagy fel kell rakni újra, immár jól, és örülünk?
Whatever.
-
SzlobiG
félisten
válasz #00809728 #22055 üzenetére
Az igen.
Töröm a fejem egy full políron én is, mert napfénybe belenézve eléggé karcos már a verda több helyen is, de leginkább a motorháztető ilyen vékony kis karcocskák. Viszont nem tudom hogy a fenébe keletkeztek arra gondolok, hogy amikor mostam valamikor szivaccsal azzal össze karcolhattam.
-
szepsy
senior tag
Hali.
Egerben egy profi polírost tud ajánlani valaki, köszi
-
nagyúr
válasz SzlobiG #22069 üzenetére
Én vagy 2 hete vettem a tecsóban egy szintetikus bőrt, azzal szoktam áttörölni a kocsit.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
j.bravo
addikt
válasz szabi325 #22071 üzenetére
Mintha olvastam volna egy korábbi hsz-ben higy valakinek foltos lett, és a szélvédő egy pontján működött, egy másik pontján meg nem.
Motion Blur: ha lekopik mert mondjuk lassan megyek, kell az ablaktörlő, lekoptatja itt-ott, akkor is le kéne vakarni? Mert ez esetben egy flakon rainx beszerzési ár alatt 10%-kal eladó.
MunezXBK: Te használsz ilyet a család tobb autóján is, ugye? Tényleg ilyen gáz?
Vagy ne parazzak, kenjem fel, csak jó lesz?[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
Formaster
addikt
válasz j.bravo #22075 üzenetére
Kicsit túl van dramatizálva. Jó az a RainX, csak van ettől tartósabb is. Ha megfelelően zsírtalanítod és nem forróságban, tűző napon rakod fel, nem lesz gondod. Kb 5 percig fenthagyod, visszatörlöd, ami melós lesz, majd élvezed. A nyári szélvédő mosót higítsd fel desztvízzel, ha nincs tele a tartály, mert az gyorsan koptatná. Ha elkezd kopni nem kell polír, csak zsírtalanítasz és újra átkened.
Akkor lenne gond, ha felrakod és a tűző napon otthagyon negyed órát, akkor polír. Én jártam úgy, hogy vettem valami gagyit, 20 perc volt száradásnak titulálva és úgy rákötött, hogy amikor az úton rámsötétedett nem tudtam, hogy menjek haza, mert nem láttam ki. De furcsállottam is a 20 percet, csak ez volt ráírva
-
j.bravo
addikt
Köszönöm urak, árnyékban kenem akkor fel (holnap nem is lesz olyan brutálisan meleg, igaz ma mégjobb lett volna) és nem várok olyan sokat.
Whatever.
-
nagyúr
Mit gondoltok az ecetes vizzel valo automosasrol? Samponos mosas utan sima viz helyett pici ecetes vizzel valo oblites, hogy ne legyen vizkofoltos az auto. Arthat valaminek?
-
SzlobiG
félisten
Körömlakk lemosó bántja a fényezést, lakkot? Mer vannak ilyen pici makacs szennyeződések mint pl a kátrány folt amit sikálással se tudtam leszedni, de a körömlakk lemosó azonnal lehozta.
-
Formaster
addikt
válasz tboy93 #22085 üzenetére
Ezt hogy? Egy vödör vízhez egy üveg ecet raksz és nyakonöntöd vele? Nem nyerő... Ettől ugyanúgy vízkőfoltos lesz, viszont a gumírozott részeket meg is marrhatja, ablaktörlő lapátokat kikeményíteti.
Szárazolás mikroszálassal, vagy lombfújó
(#22086) SzlobiG: Nem a legjobb, mint a neve is mutatja, lakk-lemosó. Kátrányoldásra kátrányoldó, vagy talán a sebbenzint szokták még ajánlani. Lehet, hogy nem jön le a fényezésed azonnal, de puhítja, kikezdheti.
[ Szerkesztve ]
-
-
ginola
addikt
Kerámiázott autóról sima mosással a rászáradt gyanta le fog jönni?
-
SzlobiG
félisten
válasz tboy93 #22089 üzenetére
A vízkő ellen: Ne napon mosd lehetőleg öblítsd le többször az egész autót mire az egészet átmosod, ha kész akkor azonnal kezd el szárazra törölni. Nekem így sikerült a vízkövet vissza szorítani igaz kapkodok is rendesen a szárazra törléssel, hogy minél előbb meglegyen máskülönben foltos lesz.
-
veterán
Ti az APC-t hogy használjátok? Kevertek be előre pl. külső részekhez 1:5-ös arányút, belülre meg 1:10 környékét ilyen spricnis flakonba, vagy pedig amikor használni akarjátok megvan hogy hova kell, és akkor egy kis tartóba pl. fél litert amivel át van törölve minden?
Első megoldás a leggazdaságosabb, másik már nagyon nem annyira.iPhone 13 Pro Max
-
d4d
tag
válasz SzlobiG #22094 üzenetére
Azt találtam ki, hogy beállok a mosóba, előmosó, nagynyomású + esetleg öblítés ezután kigurulok a porszívókhoz, előveszem a már korábban ioncserélt vízzel bekevert (max 4L) AG waxos samponos keveréket és egy kézi pumpás permetezővel folyamatosan nyomatva tenyérrel még átmosom az egész autót vagy legalábbis a 90%-át. Ez viszonylag gyors és eléggé felület kímélő megoldásnak tűnik, tenyérrel kiválóan érezhető minden apró szemcse vagy ilyesmi. Utána visszagurulok és nyomok rá még egy cseppmentes öblítést.
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
Hali,
polírozó gépből mit ajánlotok? Nem napi használatra kell, kb. évi 3-4 használatra maximum. Gondolkozom, hogy beruházzak-e egybe, szóval nyilván a "legjobb ár/érték" arányút keresem.
[ Szerkesztve ]
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest