Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz #10726912 #7423 üzenetére

    Azért arra kíváncsi lennék, hogy a magas felbontású flacokkal (a valódival, nem az mp3-ból felkonvertáltakkal) is ugyanígy egyformának találnad a 320-asmp3-at?

    Ezt hogy érted ? Nem tudom értelmezni. Azaz igen: én nem nagyon hiszek a redbook formátumnál nagyobb, Hi-Res dolgokban. Ha van valami értelmük, az úgy gondolom, a kicsit eltérő DAC visszaalakítás analógba, de itt én erre pontot tettem magamban. Nem, nem lánc miatt, hanem szimplán neeeem, még a CD anyagok nagy része is tape konverzió, ..

    MP3-at azért szintenként, mert a leggyengébb mp3 és a legerősebb között ég és föld van.
    FLAC-nál a "leggyengébb" FLAC mint olyan, nonszensz, mert ő azt adja vissza MINDIG, ami a forrása. Ha CD, akkor azt, ha Hi-Res anyag, akkor meg azt. Illetve fontos még, hogy CD és Hi-Res között nincs akkora orbitális eltérés, mint ami az mp3 főbb említett bitrátái között. Azok azért nagyon kirívóak.

    Lehet rosszul értelek, de a Hi-Res-t egyből lehúzni 320-as mp3-ba, ugyanannyi értelme van, mint ugyanennek a Hi-Res-nek a CD verziójából (16/44.1) megalkotni egy második 320-as mp3-at, garantáltan nem lesz eltérés. Egyszerűen megeszi a kodek a picsbe, elnyeli, mint a fekete lyuk. Nem beszélve arról, hogy mi a Hi-Res, mert a Tidal Hi-Res-e is rengeteg tape master-ről jön, dinamikatartománya picsa egy CD-hez képest is, nemhogy a brutálnagy képességű 24/192-es konténernek, amibe beleteszik. Az tele lesz zajjal meg nullákkal.

    Erről linkeltem már anno egy nagyon jót Dr. Mark Waldrep-től, nézzétek végig. Szerintem nála kerekedik ki a sztori teljesen, piszok jól elmondja. (Könyvei jelentek meg azóta a témában).

    IGAZI Hi-Res anyagból, ami mikrofontól kezdve végig tényleg CD fölötti képességű minőség (nem tudom jobban megfogni a Hi-Res fogalmát).. szóval ebből képzett 320-as MP3 SEM jobb szerintem, mint a CD-ből csinált 320-as MP3. Meg ha valamit leszedsz Hi-Res-ben, mi a péknek mp3-aznám ?

    A legtöbb, amit csinálni szoktam, hogy ha mondjuk egy konténerben van multichannel és 2.0 sávok is, akkor a 2.0-ásat ki szoktam venni belőle AIMP-al vagy Foobar-al (ugye itt konverzió nincs, csak kiveszi pillanat alatt, érintetlenül) és azt hallgatom sztereóban.

    Nem tudom jól értettelek-e és arra válaszoltam-reagáltam-e, amit nekem címeztél :D Ha nem, mea culpa. :R

    A video-t nézze meg mindenki, szokható pár perc után az angol + feliratozhatja egész jól a youtube. Aztán újra. És újra. És újra.

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák