Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mathiask

    senior tag

    Nemrég megnéztem egy Andrew Robinson videót, amiben felsorol 10 dolgot, amit korábban hitt a hifivel kapcsolatban, de már nem hisz.(20 éve ír hifi/házimozi teszteket) Többek között változott a véleménye a kábelekkel kapcsolatban, pl régebben vett 5000 dolláros HDMI kábelt, amit ma már nem tenne. (nem véletlenül használja a Recovering(gyógyuló) Audiophile kifejezést) Illetve volt korábban külön "bejárató" rendszere, melybe beillesztve az adott komponenst járatta, még mielőtt meghallgatta, ma már nem hisz a bejáratódás jelentőségében.(ez nem azt jelenti feltétlenül, hogy ne lenne bejáratódás, csak épp "kutyából nem lesz szalonna" és fordítva)
    De nem is ez a lényeg, nem ezért hoztam. Hanem a végén beszélget a feleségével és felmerül a téma, hogy egy "kívülállónak" milyen nehéz dolga van, ha hifizni akar, mert sok "akadállyal" szembesül, amit részben a gyártók, részben a hifisták állítanak elé. Gondolnak itt arra, hogy olyan a miliő, melyben sokan soha nem lesznek elégedettek a rendszerükkel. És nem az ár a szűk keresztmetszet ebben (hisz már olcsón is vannak jó cuccok), hanem a sok hiedelem, előítélet és lenézés.(ezeket a szavakat csak én használtam most hogy összefoglaljam a beszélgetést) És így sokaknak elmegy a kedve az egésztől és így egész audio világ jövője kérdéses.e
    Ez gyakorlatilag korrelál a Zsolt Audio egyik facebook postjában linkelt cikkel. Melyben szintén arról van szó, hogy a audió hobbi hosszútávon bajban lesz.
    És én magam is sokszor megszoktam itt énekelni, hogy károsnak tartom a túlzott magabiztossággal tett, de amúgy nagyrészt megalapozatlan kijelentéseket, "megmondásokat", amik csak arra jók, hogy veszekedés legyen.

Új hozzászólás Aktív témák