- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- MIUI / HyperOS topik
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
poganytamas
senior tag
válasz poganytamas #6975 üzenetére
Aki esetleg arra adná a fejét, hogy kicseréli a hátlapot a kék díszcsík repedése miatt:
nekem teljes 2 hónapot bírt az új, úgy, hogy mint a hímes tojásra úgy vigyáztam rá.
A hangerő gomboknál most fedeztem fel repedést. -
dzso22
senior tag
válasz poganytamas #7051 üzenetére
Már majdnem rá vettem magam a kernel cserére csak nekem még nehezebben ment volna visszahozni.
Szeretem ezt a telefont jobban mint a Galaxy s advance-t de nagyon hiányzik hogy semmilyen kernelt és romot nem lehet hozzá találni.
A másikon megszoktam hogy kedvemre formálhattam.
Elméletileg van egy működő kijelzőm quadhoz tartalékba ha valaki megszorulna[ Szerkesztve ]
A legfontosabb,hogy a kacsák előtt mindíg legyen víz!
-
szepisti
csendes tag
válasz poganytamas #7052 üzenetére
Szia,szeretnék egy kis infót,most vettem egy atab5c tipusú telót,most rootolni,nagy nehezen sikerült,de cwm-et,hogyan tudnék rá tenni és milyet,ugyanis ennek a build atab5c_T765_A03V03,és MTK MT6572,nem nagyon találok erről leírást,ha van kérhetnék közelebbi linket,vagy infót?Köszi a sgítséget!Szia
-
poganytamas
senior tag
-
szepisti
csendes tag
válasz poganytamas #7055 üzenetére
Szia,köszönöm,megkeresem a kollégát,neked is a gyors választ,nézem a videót!
-
zozó64
újonc
Sziasztok!
Nem rég jutottam hozzá egy aTAB503D telóhoz! Sikeresen rootoltam és új recoveryt szerettem volna feltenni
"lalszi" tanácsai szerint, MTKDroidTools-al, de nem működik, csak fehér képernyő van a helyén!
A build number: AKL_M501_C04_6577_CONFIG4_V04.Csináltam biztonsági mentést MTKDroidTools-al de ott sem tudtam visszaállítani az eredeti recoveryre!
Kérlek benneteket ha tudtok segítsetek valami jó tanáccsal!
Köszi előre is! -
zozó64
újonc
Re sziasztok!
Nagyobb volt a füst mint a láng Megoldást találtam a problémámra itt:
http://mobilarena.hu/tema/atab5_phone_az_m-tech-tol/hsz_6449-6449.htmlKöszi a segítséget
-
szepisti
csendes tag
válasz poganytamas #7024 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
szepisti
csendes tag
válasz poganytamas #7060 üzenetére
Köszi siker lett a video alapján,utána elfogadta ezt a drivert is,vagy így nem jó a mentés?És ehhez cwmet tudsz,köszi a sok értékes infót!
-
szepisti
csendes tag
válasz poganytamas #7063 üzenetére
Köszi,a gyors választ,szia
-
szepisti
csendes tag
válasz poganytamas #4150 üzenetére
Szia,az én build számom,úgy kezdődik: build:Atab5c_T765c_A03V03
Ez akkor milyen fajta lehet?Köszi,az infót! -
poganytamas
senior tag
válasz szepisti #7065 üzenetére
atab5c fajta semmi köze sem a quad-hoz sem a sima atab5-höz.
Igazából haragszom a forgalmazóra e miatt, mert hasonló / ugyanolyan néven hoz ki tök különböző modelleket.
Ennek az az eredménye hogy vannak itt a fórumon atab 5 gen 1-esek, atab 5 gen 2-esek, atab 5 gen 3-asok, atab 5 quad-osok, és atab 5 c-sek, ezek mindegyike abszolút különböző modell. -
szepisti
csendes tag
válasz poganytamas #7066 üzenetére
Köszi szépen,nem semmi,szóval ez egy teljesen különc,nem gen1-2-3,hanem valami egyedi!Igazából meg vagyok vele elégedve,csak jó lett volna valami más romot kipróbálni,de így is elég gyors,akku ideje jó! Marad ez,míg más nem lesz,köszönöm az útbaigazítást,további szép napot!
-
dzso22
senior tag
Itt egy kis okosság ha valakit érdekelne esetleg
Érezhetően javít a telefon gyorsaságán.
Nálam teljesen eltűntek "keményebb" játékoknál a kisebb akadások laggolások,még én is meglepődtem mennyire megdobta a quadomA legfontosabb,hogy a kacsák előtt mindíg legyen víz!
-
Lizuskaaa
újonc
Sziasztok!!
Lenne egy kérdésem. Valakinek nincs eladó Atab5quad akkumulátor?? Vagy hol lehet beszerezni?? Visszavittem a Tescoba, de az volt rá a válasz, hogy fél év garancia van az akksira... nekem meg 7 hónap után ment tönkre...szóval elég jó. Nem is értem, hogy egy nem 2 ft-s telefon akksija csak fél évet bír?? Hogy van ez... de sajnos kénytelen vagyok újat venni, mert használhatatlan... 100%-on van és elkezdem nyomkodni,aztán rá 5 pecre ki is kapcsol... Előre is köszi a válaszokat -
fiesta14
tag
Üdv! atab5quad usb tárolót szeretnék rátenni azaz pendrive-ot de nem érzékeli?
mit tudok tenni vagy valamit be kellene kapcsolni? -
fiesta14
tag
válasz poganytamas #7072 üzenetére
vettem ma hozzá nem kábel de egy adapter.
-
poganytamas
senior tag
atab5Quad újrapartícionálás
A leírás csak és kizárólag az atab5Quad-ra vonatkozik, ez az alkalmazás tönkretesz minden más atab-ot!
Előkövetelmény: a telefonon CWM recovery kell hogy legyen.
1. SP flash tool mentés, ha valami balul sülne el. Ne hagyd ki ezt a lépést!
2. CWM recovery-vel mentést készítesz. Ezt a lépést csak akkor hagyd ki, ha nulláról akarsz indulni (bevállalod, hogy minden programod / beállításod elveszik)
3. A telefon memóra (az alapból 2 gigás FAT partíció) tartalma el fog veszni. Ha tárolsz ott valamit, mentsd le gépre!
4. Partícionálót letöltöd, felmásolod a telefonra, és feltelepíted / elindítod.
5. Kiválasztod a neked tetsző partíció méretet. Ez lesz az új /data partíciód mérete, ahol az alkalmazások vannak (ami alapból 1 gigás). A többletet (1 gigán feletti részt) a belső tárhelyből fogja lecsípni).
6. Reboot to recovery
7.Wipe data / factory reset
8. Backup and restore, advanced restore, és restore /data
9. Főmenüben reboot system now
10. Minden alkalmazás a helyén van.
11. A telefont rá kell dugni a gépre. Meg fog jelenni 2 meghajtó, az egyik az SD kártya, a másikra meg azt mondja, hogy meg kell formázni. Na, az a telefon memória, azt formázd meg a géppel.
12. Töltsd vissza rá a 3. pontban lementett fájlokat, ha vannak.
13. öröm-boldogságPár dolog:
Az újrapartícionálás után új scatter fájlt kell készítened a telefonhoz, a régi érvénytelen!
A régi SP flash tool mentésed is érvénytelen, abból a szempontból, hogy ha azt állítanád vissza, akkor a régi partíció kiosztást fogja visszahozni. Csinálni kell egy újat, egyértelműen hivatkozva rá melyik a régi partíciós állapot, és melyik az új.[ Szerkesztve ]
-
Lizuskaaa
újonc
Igen, a szervíz de tudja szerezni...9000 ft-ért!! Csak próbáltam olcsóbban megúszni!! De hát akkor ezek szerint nem fogok sehol kapni Pedig már mindenhol körül néztem... Csak azt nem értem, ha forgalomba hoznak egy ilyen "kínai" telefont, akkor már miért nem tudnak az alkatrészekkel is felszerelkezni!!!! Ha ezt tudtam volna meg se veszem.... Ja, és félévet bír egy aksi, akkor félévente költsek még rá +10 e ft-t? Megse éri.....
-
fiesta14
tag
Üdv! atab5quad usb tárolót szeretnék rátenni azaz pendrive-ot de nem érzékeli?
mit tudok tenni vagy valamit be kellene kapcsolni
vettem ma hozzá , nem kábel de egy adaptert
pendrive-ot 3-mat is próbáltam de nem látja egyiket sem.
a beállításoknál inaktív az ablak ahol kellene mutatni a külső tárolót. -
poganytamas
senior tag
válasz fiesta14 #7079 üzenetére
Hibás a kábel, és / vagy átverés, és nem is OTG kábel.
Nézz bele a micro usb részébe nagyítóval erős fénynél, ha nem 5 csatlakozója van, akkor nem OTG.
[link]Nekem csak mini USB-s OTG kábelem van, egy 4.0.4-es Androidos tableten semmit sem kell csinálni, rádugod, működik. A Beállítások / Tárhelyben nem látszik, de a fájlkezelő USB sda1-nek látja.
Lehetésges, hogy a quad-ban kihagytak pár dolgot (nem tudom kipróbálni, nincs mini usb OTG kábelem), de lehet próbálkozni segéd alkalmazásokkal, hátha azzal (csak rootolt eszközön):
stickmount, usb otg helper, otg troubleshooter, otg checker, easy otg checker -
poganytamas
senior tag
válasz poganytamas #7080 üzenetére
Az USB OTG Checker szerint a rendszer tudja, én ennyit tudtam tesztelni.
-
fiesta14
tag
válasz poganytamas #7081 üzenetére
-
fiesta14
tag
Üdv! kinyomoztam, hogy ez csak sima usb nem otg
de forrasztás után a tableten az egér elindul. a telefon is (atab5 quad ) érzékeli a pendrive-t de azt az infot adja az usb otg helper nevű progi nincs meghajtó illesztve (code9) -
stick007
tag
Sziasztok!
Atab5 Gen2 V3-ra keresek hátlapot, akinek van PM! -
quakej
tag
válasz Lizuskaaa #7077 üzenetére
6942 idemásolva:
És akkor a történetem.
atAB5quad-ot 2013 decemberében vettem.
A töltő és kábele valószínű az elejétől rossz volt. Új Hama-kat vettem. Ezek jól működnek.
Füles és akku 7.hónapban meghibásodott, illetve 70 perc használat után lemerült.Akkut néztem neten (kína), sehol sincs raktáron. Fülest nem is láttam.
Mercury-nak hívtam a központi számát, csak várok-várok.
Majd próba alapon felhívtam az egyik Hölgy kereskedőt.
Elmondtam, hogy ezt a két terméket szeretném megrendelni. Adott egy 06-20-as szerviz számot.
Na azt aztán lehet hívni, fel nem veszik.
Másnap reggel 10 órakor telefonáltam a Hölgynek, hogy tudna-e segíteni, mert nem veszik fel a telefont.
Elkérte a számomat és megígérte, hogy most szól a szervizesnek, hogy hívjon fel.
És láss csodát. 10 perc múlva az előbb emlegetett 06-20-as számról hívtak, hogy miben segíthetnek.
Mondtam, hogy kéne új füles és új akku. Felelet, van, füles 800,- Ft + ÁFA, akku 4.173,- Ft + ÁFA, utánvéttel másnapra megkapom a csomagot 1.110,- Ft + ÁFA-ért. Ezek kb. árak, mondta. Kértem hívjon vissza, mennyi lesz pontosan az egész. 10 perc múlva hívott, 7.715,- Ft. Ma reggel 10 óra után a kezembe volt a csomag.
Rendesen be volt csomagolva, szivaccsal védve az egyik oldalon az akkut és a fülest, ÁFÁ-s számlát kaptam, mert céges a telefon. Ezek után, felhívtam a Hölgyet és megköszöntem. Tudott valamit, amit MI nem .
Féltem, hogy az akku és a füles használt lesz vagy rosszak, de úgy látom újak.
Füles jól szól (eddig), akku 61%-on lett betéve a telefonba, volt játékkal 2,5 óra alatt tudtok 14%-ra lemeríteni. Akkun van egy matrica, ráírva, ha ezt eltávolítod, ugrott a garancia. (Gondolom azért, hogy az eredetit ne vidd vissza 1 hónap múlva, hogy rossz és cseréljék gariba, az újra 6 hónap garit adtak, pontosabban mondtak a telefonba.)
Szerencsém volt, igaz az akku 2-szer annyiba került, mintha kínából jött volna. Azonban kínában jelenleg nincs, legalábbis nem találtam és paypal-om sincs, erre meg nem volt kedvem csinálni .
Nekem így is megérte, 2 nap alatt megvolt minden.
Most már csak a telefon bírja tovább, ilyen jól működve és akkor happy lesz minden.
Itt a vége. -
poganytamas
senior tag
Nekem meg közben azt hiszem megvan a következő telefon-jelöltem: Concorde 5005 NFC. Csak még irreálisan drága, majd ha 50 ezer lesz, akkor.
-
czapenator
csendes tag
help! kaptam egy totál tégla quadot,gép látja stb,de enable drom failed és drom error:S_DL_GET_DRAM_SETTING_FAILED(5054) üzik vannak ha sp flash toolal próbálkozom,ha valaki tud segitsen
-
szabi113
tag
Sziasztok!
Van egy ismeretlen típusú aTab5-öm. (A hátlap alatt ez van: aTAB5 PHONE aTAB503D).
Gyári állapotban kell hoznom a készüléket. De sajnos rátettek valami App Lock nevű programot, ami zárolja többek közt a beállításokat is. Szóval onnan nem lehet. Hangerő fel+Bekapcsolás esetén pedig nem jelenik meg rendesen a recovery. Megjelenik a fekvő robot kinyitott motorháztetővel és egy piros háromszöggel, de hiába nyomok bármit a menü nem jön be.
Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a segítséget!
(Gondolkoztam már azon is hogy az applock-tól kellene megszabadulni, de a Beállítások nélkül sajna egy USB debug-ot sem tudok engedélyezni.)[ Szerkesztve ]
-
czapenator
csendes tag
helló,senkinek nincs egy rom,vagy egy mentése?
-
grotib
tag
Sziasztok! Keresek valakit aki segíteni tudna aTab5 GEN3-as recoveryből rakható rommal, vagy mentéssel. Előre is megköszönöm fáradalmait.
-
Kincses30
újonc
-
fiesta14
tag
Üdv! egy frissen ujra tett rendszer az antutu benchmark 5ön ugyan azt a teljesítményt adja mint egy régebbi rendszer
nekem most 14029et megy.
ez jónak számit?
mekkora a szórás?
irnátok pár eredményt?
atab5quad.... -
poganytamas
senior tag
válasz czapenator #7091 üzenetére
Tessék: Atab5Quad gyári rom flashtool mentés
Az IMEI számok szándékosan el vannak rontva egy véletlenszerű értékre, amúgy gyári állapot. -
nagyúr
válasz poganytamas #7096 üzenetére
A flashtool mentésből csak azt oszd meg, ami a scatterben nem __NODL_ előtaggal bír.
A __NODL_ előtagos rom-szakaszokat nem célszerű megosztani.[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
dzso22
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- PlayStation 5 Pro teszt
- Spórolós topik
- Androidos tablet topic
- Autós topik
- Politika
- Futás, futópályák
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3820
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 79%/p3819
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest