Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Soká #9338 üzenetére

    Nem Téged kritizáltalak én, csupán véleményeztem a gépe(ke)t. Nem baj az, hogy ilyet linkelsz, lehet, hogy valakin spontán nagyot segítel. Magad is így jutottál egy jó excenteres géphez féláron.

    A szalagfűrész tudományom úgy kezdődött, hogy beleszaladtam egy ilyen bizalomgerjesztő konstrukcióba, amit hasonló módon házilag alkottak. Szó szerint szar volt. Tudtam vele dolgozni, de semmije sem volt pontos, megbízható, egyedül a súlya. Könnyen el tudtam adni, mert jól nézett ki. De nem járt vele jól az új gazdi sem. Így kezdem ezt a vállalkozást. A tandíj árán jól bevéstem, hogy semmi lakatos által pepecselt precízmányt és újmányt soha többé ne vegyek meg. Nem egy lakatos szakma egy flex-el és egy heggesztőapparáttal kell az ilyen alkotáshoz. Van, hogy gépészmérnök és sokmilliós technológia is melléfog egy szalagfűrész építésekor. Ezért aztán arra jutottam, hogy minél régebben fejleszt valaki faipari gépet, annál több a bizalmam. Vessük össze, hogy a Felder több emberöltőn át fejleszt, ez a lakatosmester a nagy mellényében jó, ha öt éve próbál nyerészkedni a kétes tudásával.
    Íme egy fotó, amit érdemes összevetni:

    Ez rendesen precíz gép. Azért ebben is tudnék kifogást találni, de ha azt vesszük, hogy ezer euro-ért hozzá lehet jutni akcióban újonnan, garanciával, 3KW-os indukciós motorral, szalagokkal, sok választható hasznos opcióval, hát szerintem bolond, aki egy barkácsolmányért majdnem ugyanannyit ad.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák