Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bbchris

    senior tag

    válasz thomgrande #8580 üzenetére

    " Ennek az élezésére nem hiszem hogy muszály a csúcstechnika. ilyen és hasonló élezőkkel jól élezhetők az occó marók "

    Nahh és ezzel mégis hogyan akarnád élezni a felsőmarót vagy bármi többfogú marókést ??? :F :Y Hisz bele sem fér a homlokszöghöz , ha meg belenyúlsz a profilba ezzel akkor max azt éred el hogyha fény alá tartod akkor olyan szépen lehet majd látni a csipkézett élt és fényleni fog .
    Nem véletlen vannak automaták erre a célra , vannak azok az állványos élezők amik max. 28 fogas favágó lapokra jók .
    Persze vannak olcsó szerszámok de a vidia az vidia - lehet hogy van silányabb minőségű de azt sem lehet fenőkővel élezni . Ez egy jó példa volt arra hogy volt az a többkéses felsőmarókészlet azt hiszem 15 db volt benne 7k-ért és reklamált az ügyfél hogy drágább lenne az élezése mint maga a marókés - erre én megkérdeztem tőle - De tudtad használni ? Háthogy nem pedig ő is megpróbálta fenegetni aztán nem volt jó .
    A gyémántszemcsés fenőkések azok ugyanúgy HSS vagy valamilyen más acélra valóak és azért gyémántszemcsés mert alaktartó legyen . Bosszantó volt mikor a gyalukéseket fentük és rövid időn belül elkopott a kő és állandóan kiverte a gyalukés élét utána mi is vettünk már ilyen tartósabb követ .
    Az olcsó szerszámoknál el kell dönteni hogy mi az olcsó , érdemes-e éleztetni ha meg nem akkor olyant kell venni ami megélezhető kézileg is .

Új hozzászólás Aktív témák