Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz finecsa #8529 üzenetére

    Kapcsolódva az előttem szólóhoz :) kíváncsian várjuk a tapasztalatodat, nálad illeszkedik a két maró egymáshoz? Mármint amit megmartál velük. Ajánlatos méricskélni kicsit és próbadarabot készíteni, mert ez az olcsó, vélhetően a vaterán megvett cuccal annyi a gond, hogy elfelejtették a kínaiak passzítani a két marót. Nálam alig 1,8mm az eltérés... egy kis esztergálással reményeim szerint rendbe hozható.

    A többieknek mondom, a készlet plattolójával martam egy kicsit próbaképpen. Üt kicsit, a CMT-vel halkabban dolgoztam, de nem használhatatlan. A marásképén nem érzékelek eltérést.

    bbchris!
    Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de amikor méricskéltem, azt tapasztaltam, hogy a kések között kb. 1-2tizedmm eltérés mutatkozik. Szerinted lehetséges ezt a plusz lecsiszolni róla? Például egy gyémánt reszelővel? Tudom, meredeken hangzik, de ha van egy olyan merev, reszelőforma anyagom, amivel meg tudnám munkálni a keményfém-lapkát, akkor esetleg megpróbálnám. Ez egy sima, íves plattoló, egyetlen domború késél, amin jól látszik a köszörülés nyoma, vagyis az is jól látszana rajta, ahol hozzányúlnék. 1-2tmm-t szerintem úgy lehetne lemunkálni róla, hogy ne rontsam el a profilt. Csak érdekességképpen mondom, hogy ebben a kínai vacakban másfélszer vastagabb a keményfémlapka, mint a CMT-ben!

Új hozzászólás Aktív témák