Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Thom! #8511 üzenetére

    "SU feltettem "

    Először csalódni fogsz benne. Aztán újból csalódni fogsz, amíg rá nem jössz, hogy át kell venni a filozófiáját, mert az semmi máshoz nem fogható. Sajátos gugli agyalmány. De nagyszerű. Mindent máshonnan indít, mint ahonnan megszoktuk.
    Körülbelül két hónapig tanultam, míg ráéreztem. Úgy napi 2-3 órát fejlődgettem. (Azért el tudnék még bogarászni vele további hónapokat, ha minden lehetőségét szeretnék kipróbálni.) Ám a végeredmény megérte: Ilyen gyorsan semmi egyébbel nem lehet modellt készíteni profin.
    Nem tudom a kuhenkitchendróhoz hasonlítani. Utóbbi kifejezetten bútortervező, sok beépített kész elemmel. De éppen ez a korlátja. Amit felajánl, azzal gazdálkodhatsz. No, a SU az más. Abban a korlát a fantáziád vége. Apró példa mondjuk az az útban levő ajtó mdk01 modelljén. Míg a SU-val természetes, más bútortervezőknek beletörik a foga. Egy átlagos asztalosnak talán így tudnám érzékeltetni a különbséget: Legyen bármilyen profilkésed, a SU egyszerűen kimarja vele neked a frontot, a kicsenkuhen pedig vagy ad olyan ajtót, mint a te késed, vagy mint amit a megrendelő áhít, vagy nem ad. S amikor elkészültél, mint ha csak archicad-al dolgoztál volna: Nyitogathatod az ajtókat, húzogathatod a fiókokat, körbejárhatod, bebújhatsz a legkisebb szegletébe, tetszőlegesen renderelheted, esetenként egy-két kattintással átépítheted.
    Ha megtanulod használni, imádni fogod. Jómagam azóta kitöröltem a CAD-ot, a Coreldraw-t pedig gyakorlatilag már csak címkék készítésére, nyomtatására használom. További előny, hogy egy ezzel megépített bármit egyszerűen át lehet adni a CNC-nek. Elküldtem egy CD-n az átkonvertált fájlt (egyetlen kattintás), és megkaptam a századpontos mását szerszámacélból másnap a rajzomnak. De gyakran használom arra, hogy méretpontosan megrajzolok vmi íves-míves dolgot, kinyomtatom méretazonosan (ez lehet akár fél falnyi felület is!), azt ráragasztom az alapanyagra, és egyszerűen körbefűrészelem. Ez rendkívül hatékony.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák