Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Márton111

    aktív tag

    válasz thyeby #8456 üzenetére

    Ha leegyszerűsítem a dolgot akkor nem számítom hogy a késhenger aranyból van vagy ólomból van ez csak indításkor számít mennyi erő kell a felpörgetéséhez , ha jók a csapágyak.
    A fordulatot nyugodtan veheted 6000-nek mert mind akörül mozog.(nagyobb fordulat igényesebbb drágább alkatrészeket igényelne (nem marógép hogy 22000-el tudjon menni szétesés nélkül :) )ha kisebb a fordulat akkor romlik a megmunkálás minősége.
    Több kés nem igényel ugyanakkora fordulaton több erőt, mert nem a késeket kell a gépnek megfaragni, hanem a deszkát tehát a kések egymás közt elosztják a munkát .Egy késre kevesebb ,munka megfaragott fa-hossz, és teljesítményigény esik e-miatt ,és a felület szebb lesz.

    Az energiaigény az előtolás sebességétől függ, (és a fogásvételtől, meg a fa keménységétől ) és a kés szélességétől, ami a max fa szélességet meghatározza ami gyalulható. (a hajtás,és csapágy súrlódást kihagytam mert az minden gépben van tehát egyformának vehető minimális túlzással)

    A villanymotrok nyomatéka széles fordulatszámtartományban optimális,magas, ellentétben a belsőégésű motrokkal ahol szűk az ideális tartomány.

    (Valóban nem mindegy 45Ft-os kw/h áramárnál mekkora a moci teljesítmény ha redszeresen használod 1-2 órát naponta legalább , tehát ez eseben nem érdemes fölöslegesen túlméretezni , tekintve azt is hogy a moci ára nagyságával egyesen arányos.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák