Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz SchumiBácsi #50416 üzenetére

    No, az imént megmértem azokat a lapokat a gépben, amiket százszámra használok.
    100 mm a teljes hossz. Ez teljesen 'felhúzott' állásban 30 mm-re áll ki. Ez a 100-as lap egy általános méret, legtöbb lap hossza a piacon ennyi. Jómagam ezzel szívfájdalom és méricskélés nélkül nekiestem már 36 mm vastag bükknek (nem kis mennyiségnek!). Annak ellenére, hogy 6 mm-el rövidebb ugye, kifogástalanul abszolválta az összes vágást. Nem ment tönkre (idő előtt) a lap se és a gép se. És eddig eszembe se jutott ez a fajta méricskélés fabuzi pályafutásom több, mint tíz éve alatt. Rátettem, elvágta. Ennyi. Szerintem a 86-os lappal is gondolkodás nélkül nekimehetsz 20 vastag anyagnak, habár inkább 100 hosszúakra ruházz be. Vannak esetek, amikor baj, ha túl hosszú egy lap, de nem taglalnám. Majd rájössz magad is.
    Van 150-es lapom is néhány arra az esetre, ha extrém feladatba botolok. Nem fogom mérni a gerendát, hanem rátolom, meglátom.
    Hogy vannak olyan fogak, amik sose kopnak el? Sose érdekelt. Nem drága egy lap, és egy olyan DeWaltba, mint a tied is (remélem, nem valami szerelési hibást fogtál ki), nagyon sokáig megy. A buszjegyet is megveszed, kifizeted a járat elejétől a végéig, és leszállsz rendszeresen öt kilométerrel hamarabb. Ilyenen is szoktad pörgetni magad? Vagy a buszbérlettel gyakorlatilag jogtisztán utazhatsz 24 úrából 24-et. Megteszed a hatékony kihasználás jegyében?

    Hogy mutassak valami számodra bizonyára újat (mert olyan illattya van írásodnak, hogy most kezdesz), Nézd a lap végén a pirossal bekarikázott érdekes fogkialakítást.

    Ez arra jó, hogy egy teli fa tábla közepén akár bele tudd dönteni a gépet egy kijelölt vonal valamely pontjába, és így segédfurkálás nélkül, tiszta vágásod keletkezzen úgy, hogy nem is szélről kezded a vágást.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák