Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz mdk01 #4208 üzenetére

    "Miért nem csináltatsz vmi sablont ezeknek az alkatrészeknek és akkor minden további alkatrészt egyformára tudsz marni."

    Ezzel kezdtem. De nem vált be.
    1 - Lassabb marni, mint fűrészelni
    2 - Túl sok selejt képződött.

    (Ha pozitív szöget zár be a szálirány a marás irányával, akkor töri a kés a fát. Mert a CNC más eset. Ott úgy áll a maró alatt az alapanyag, mint Katiba a gyerek, és a marókés is tök más. Azt is tudni kell, h többnyire elég kicsi alkatrészekről van szó, aminek macerás a másolómarása. Fogasd össze a mintát a marandó anyaggal! Nem árt előfűrészelni, h egy menetben lehessen marni - akkor viszont gyorsabb készrefűrészelni.
    Fel volt már dobva a labda tavaly, h Abnormál kimarja nekem CNC-vel bérbe, de ahhoz még kicsi a volumenem. És ott is sok selejt képződne, mert a CNC nem ismeri fel a fahibákat, nem tudja odébb biggyeszteni kicsit az alakot, ahol tisztán kijön - a hibátlan alapanyag pedig drágább, mint nekem a késztermékem.
    De ebben is figyellek, hátha jobbat tudsz, mint én.)

    Aztán idővel megtanultam olyan pontosan vonal mellett vágni, h most mernék fogadni: Itt van a műhelyben kifűrészelve legalább 800 lepkeszárny, és nem tudnál kikeresni belőle két olyan darabot, amelyek valahol legalább egy mm-el eltérnének egymástól. Van egy szórás közöttük, de az átlag eltérés sztem nem több max 2-3 tizednél. Ennyi viszont épp elég ahhoz, h előre fúrt lyuk esetén pl gyűrődjön a bőr szerelés után.

    A héten lefotózom. És előre is köszönöm a figyelmedet!

    "Mellesleg sztem azon az akkun átok ül sok energiát ne fektess bele, mert úgy néz ki annak ez a sorsa."

    Igen! Az ilyen hozzáállás lendíti túl az embert a nehézségeken. Vikusz írta, lehet, h egy Hilti árát belefecöli, és mégsem lesz semmije. Esze szerint tudja, de érzelmileg nem tudja elengedni, és mindig jobban leveri magát emiatt.
    Ha igazán jót akarok neki, akkor nem azt kívánom, h sikerüljön már végre rendbetennie azt a qrva DeWalt-ot, hanem azt, h sajátítsa el ilyen esetekre azt az attitűdöt, amit Te működtetsz.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák