Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    Üdv!

    Nemrég vásároltam egy TCL 65C845 TV-t. A felhasználási terület kizárólag filmezés, általában Dolby Vision filmek. Nemsokára kiegészül a TV egy Q930C vagy Q990C soundbarral, szeretném az Atmos hangzást valamennyire életre kelteni.
    NAS-ról smb kapcsolattal játszom le a filmeket, Kodival.

    Nagyon nagy méretű és magas bitrátájú filmeknél a wifi kapcsolattal néha akadás volt (a 100 Mbit alap ethernet meg élből kevés volt), viszont mióta USB3-> Gigabit Ethernet adapterrel kábelen kapja az összeköttetést, azóta akadásmentes és hibátlan minden lejátszás. A Kodi topikban sok akadást és lejátszási problémát olvasok, de én nem tapasztaltam semmit.

    Elég sok fájl lejátszottam már teszt jelleggel és mindent vitt, mindent megfelelően ismert fel (Dolby Vision, HDR, HDR10+). A kérdésem az, hogy amennyiben a fentiek szerint minden normálisan, akadás mentesen és a belepörgetések során is jól működik, akkor érdemes egyáltalán beruházni valamilyen médialejátszóra? Nem vagyok ezekkel képben, de gondolok itt arra, hogy teszem azt pontosabban képi világban jelenítené meg a forrásfájlt az asztali lejátszó? Vagy mondjuk az atmos/egyéb hangsávokat jobban kezeli, stb....?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák