- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz Wade0303 #77300 üzenetére
CoreELEC alatt nem is tapasztaltam ilyen jellegű problémát Omegát használva. Nexust nem tudom, hosszú ideje nem használom.
A sávok feketék, jóra adtam a választ.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Bacusuz
addikt
sziasztok
egy régebbi gt kinget nyúzok de úgy néz ki le kell cserélnem.
mit ajánlanátok ebben az aliexpresszes kategóriában?
coreelec+kodi páros menne rálan csatira szükség van, wi nem fontos
[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Bacusuz
addikt
válasz SunMount3r #77303 üzenetére
ez megy a családba én meg újítanék
[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy Xiaomi Mi Box S-em de kiidegel az őszi frissítés óta. Tudtok ajánlani valamit hasonló ársávban? Esetleg picit drágábban ha megéri.
Fontos hogy legyen rajta USB-A port, illetve 2.4 GHz-es WiFi van, de ha lehet vezetékes netet dugni bele az is megoldható. HBO Max előfizetésem van, azt fontos hogy vigye Full HD-ban. DTS hanggal ne legyen problémája mint a tévék beépített lejátszóinak.
Egyelőre régi tévére lenne kötve de előbb-utóbb le lesz cserélve, hosszú távon jó lenne ha elbírna a 4K anyagokkal is.
-
imangasta
csendes újonc
Sziasztok.
Magas bitrátájú (25000-55000 kbit/s)mov és avi videókat melyik TV tud lejátszani? Nekem jelenleg egy 2018-as Full HD-s LG tv-m van itthon de az nem viszi sajnos. Nem tudom hogy a formátum vagy a magas bitráta miatt. Mesterszalagról, beta szalagról... és egyéb adathordozóról bedigitalizált tömörítetlen 80-as 90-es évek 4:3-as és 16:9-es (nem HD) képarányú zenei videóklippek lejátszása lenne a cél anélkül hogy konvertálgatni kéne őket. PC-ről rárakom pendrivre-ra a videókat , azt rádugom a TV-re és úgy próbálom lejátszani. Vagy inkább jobb lenne beszerezni valami médialejátszót hozzá és úgy TV-n lejátszani?
-
Patice
Topikgazda
válasz imangasta #77307 üzenetére
Igen, erre dedikált médialejátszót rakj a TV elé.
Amlogic-os lejátszót nézz. Itt van a topikja.
Ezek simán megbírkóznak szerintem ezekkel a videókkal is.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Patice
Topikgazda
válasz SunMount3r #77309 üzenetére
Az miben lesz jobb, miben tudna többet?
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #77311 üzenetére
Pedig az AM6B Plus egy Szent Grál, teljesen felesleges mással foglalkozni. Az esetleges hibákat pedig folyamatosan javítják, főleg hogy bekapcsolódott pár új fejlesztő is a projektbe.
Még azon is dolgoznak, hogy a nem licencelt eszközökön is működjön a Dolby Vision[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
válasz djnice #77312 üzenetére
Pont az, hogy írták ezekre a "hibákra", hogy AM6B+-on nem tapasztalják ezeket és azt sejteném a háttérben, hogy ez a Box külön kiemelt figyelmet is kap a CE fejlesztők részéről.
------
(Akinek nem kell HDR10+, meg DV, annak az AM6B+ árában még mindig jobbnak tartok egy HTPC-t. Tehát nem "szent grál" nekem sem, de sok egyéb előnye van, az inkább majd akkor lenne, ha majd tudni fogja a "maradékot" is (HDR10+, DV).) -
blakey
titán
válasz SunMount3r #77314 üzenetére
…azt sejteném a háttérben, hogy ez a Box külön kiemelt figyelmet is kap a CE fejlesztők részéről. - nem kap kiemelt figyelmet, a PCB-k kapnak több figyelmet.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mucsiattila
csendes tag
Sziasztok!
Bennünket is utolért a végzet, és a kedves Netflix nem támogatja tovább, az egyébként teljesen jól üzemelő Samsung TV-nket.
Szeretnék tanácsot kérni, hogy lehetőleg hosszabb távra (5-10 év) milyen kütyüt érdemes venni, amivel továbbra is nézhetem a Netflixet, HBO-t, stb?
Lehetőleg egyszerű HDMI vagy USBA csatlakozós kellene.
Van még egy Synology DS223J a hálózaton, ha onnan is le tudjná játszani a filmeket, az még jobb lenne, de nem kritérium.
A válaszokat előre is köszönöm! -
addikt
válasz mucsiattila #77317 üzenetére
Chromecast with Google TV, Amazon FireTV Stick.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
blakey
titán
válasz mucsiattila #77317 üzenetére
Lehetőleg egyszerű HDMI vagy USBA csatlakozós kellene. - ez pontosan mit jelent? Mi köze a HDMI-nek at USB-A-hoz? Apple TV szinte biztosan támogatott lesz 10 év múlva is a Netflix, Max, Prime, stb által, a többi nem 100%.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
A Xiaomi TV Stick 4K mennyire jó választás a TV-k "okosítására"? 15-17 ezer forintért lenne jobb választás, ami tud magyarul?
-
SunMount3r
nagyúr
Ez az Apple TV, ahhoz képest, hogy "gyárilag" mit tud, nagyon túl van árazva. Ok, pl. az Infuse rádob egy lapáttal, de az már third party és azt sem ingyen, megint nő az ár. És legalábbis ebben a Topic-ban ne mondja már senki, hogy neki "játékra" is kéne, mert azt még az Apple TV-s Topic-ban sem nagyon hinném el...
[ Szerkesztve ]
-
Zaji
őstag
válasz SunMount3r #77321 üzenetére
Mint általában az Apple termékek....
-
SunMount3r
nagyúr
Én elhiszem, hogy megvannak annak is az előnyei, de egyik sem ér annyit (az én szememben), hamár valaki úgyis csak egy célezközt szeretne videózásra. Az online streaming már egy kicsit megkavarja a képletet, ha esetleg az is kellene, de szerintem manapság, ha a TV amúgy is tudja, akkor felesleges.
-
zazenke
őstag
médialejátszásban azért nem olyan rossz cucc én használom és egálba teszem a CE rendszerrel. Néha belefutok olyan verzióba amit a CE rosszabbúl kezel és fordítva is. Egyszóval nem merném még eladni hogy elég csak az ugoos CE rendszerrel. És nem is a streamingről beszélek mert azt nem használok. 80 ezerért vettem és az ugoos is annyiba került mire bejött csájnából 1 éve. Azokat a kép dinamika extrákat amit mostanában csak az ugoos tud szerintem azt én észre sem veszem.
-
devil-k
nagyúr
Írd le, hogy inkább neked van túlárazva. Teljesen kezelhető ára van.
- mozi bolondéria -
-
SunMount3r
nagyúr
válasz devil-k #77326 üzenetére
Oké, de akkor azt is leírom, hogy szerintem manapság szinte minden média lejátszó túl van árazva. Az Ugoos is csak azóta kerül a duplájába, mióta rájöttek a kínaiak, hogy valami extra tuti lehet, mert viszik, mint a cukrot. Szóval nem törvényszerű, hogy akár egy jó lejátszó is ilyen drága legyen.
-
gyűrű
addikt
válasz zazenke #77325 üzenetére
Talán majd ha kiadnak egy olyan boxot ami támogat minden hd hangformátumot ,
és rendes kodi is telpíthető rá, akkor megnézem újra.
Addig ez nem médialejátszó csak egy streamer. A régi fs 4K max-al van partiban kb...
Ami nálam volt kölcsön tavaly, az óriási csalódás volt.
Mondjuk eleve van egy ellenérzésem az összes almás cuccal szemben.Egy ugoost rendeltem én djnice tanácsára, de ugye az csak CE-vel fog tudni "mindent"
helyi forrásból.
Stramingre maradnak a homaticsok, vagy a firestick, vagy a shield.
A tv-k streaming appjait nem használom.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Az ellenérzéseket félre kell tenni. Az nem élet, hogy valamit zsigerből utálunk. Az Apple termékeinek képességeit előre lehet tudni, tehát eldöntöd, hogy az számodra megfelelő-e vagy sem. Az Apple TV-t nem médialejátszónak árulják, hirdetik. Tehát azt nem is kell tudnia, viszont amit tud, az mind rendben van. Mivel az összes termékből van nálam legalább 1 példány így bátran kijelentem, hogy az Apple TV a legstabilabb, legerősebb lejátszó, de az sem hibátlan, ahogy a többi sem.
Nekem az a szerencsém, hogy nincs zsigeri utálatom semmilyen márka vagy rendszer iránt, így azt használom, amelyiket épp az adott feladatra jobbnak tartok.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz #42308056 #77330 üzenetére
Valahogy lehet, de az nem arra való, inkább hálózati lejátszók. A topikban minden kérdésre lesz válasz.
-
zazenke
őstag
-
Wade0303
aktív tag
,,Stramingre maradnak a homaticsok, vagy a firestick, vagy a shield.
A tv-k streaming appjait nem használom." - Homaticsok, többesszámban? Akkor minimum 4 külső eszközt használsz arra amit a TV tökéletesen tud? Ennek mi az értelme?
A streamek túlnyomó többsége (beleértve a 4K felbontásúakat is) borzalmas minőségű, azokra aztán tényleg fölösleges külső lejátszó.Ha meg streamingre nem használod a Homaticson az Androidot akkor mégis miben tud többet az Ugoos-CE kombónál?
Sztem ez a topik soha sem a streamingről szólt elsősorban, hanem "helyi" tartalmak lejátszásáról ebben meg jelenleg az Ugoos (és Minix) most a CE-vel mindent vitathatatlanul beelőzött. Egyetlen hiányossága az AV1 de annak meg csak streamingen van jelentősége amire ott a TV tekintve, hogy ha már valaki kifejezetten a teljeskörű DoVi támogatásra Ugoos-t vesz akkor minimum egy közép-felső kategóriás TV-je van.
Ezek az "apple a legstabilabb és legerősebb" jellegű dumák tipikus apple-fanboy szövegek. Konkrét technikai érvek teljes hiánya, helyette az ilyen megfoghatatlan "mert ez minőségi cucc/ jól kézre áll"-dumák. Erősebb a procija, és ez miben jön ki egy benchmarkban megjelent számon kívül? Sokat ér az erős proci egy videolejátszóban ha közben egy rakás fontos video és audio formátumot nem támogat, vagy hibás tone mappingel jelenít meg. De hát a benchmark eredményét és a csillogó alma logót nézegetni biztosan jó érzés.
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Kinek a pap, kinek a papné
Nem kell, hogy mindenkinek ugyan azon eszköz legyen a favorit. Nekem is van Apple Firestick 4K Max, Dune Homatics. Van akinek csak a TV.Az, hogy valakinek nincs gondja a TV-n a médialejátszással közrejátszhat a TV képessége, fejlettsége.
Ha már itt tartunk: Nekem Apple-be az tetszik, hogy Plex adatbázissal valamint az infuse programmal (amiért fizetni kell). Nincs papíron hang tovább küldés csak PCM de nem hallom ennek a hiányát (Dolby Digital 5.1 tartalomnál).
Dune Homaticsnak is megvan a maga tetszetőssége ha kedvem tartja CoreElec de ha kedvem tartja Kodi vagy Dune apk.
Amazon Firestick: Egyetlen személyes negatívum az a rengeteg reklám, meg eltávolíthatatlan sallangok.
Ugoosom még nincs
-
blakey
titán
válasz Wade0303 #77338 üzenetére
Te csak kötekedni jársz ide és mindenféle tudás nélkül osztod az embereket. Előbb nézz tükörbe és gondolkodj el azon, hogy vajon a CE mitől és hogyan került oda, ahol most van. Azt sem tudod, hogy miről írsz, de beleállsz mindenkibe. Sokkal több közöm van a CE-hez, mint itt a fórumon bárkinek és elsők között voltam, akik ezt támogatták. Ne gyere ezzel a fanboy dologgal, mert nagyon mellé céloztál. Az én tapasztalatom, nem a tiéd, és a véleményemet te még véletlenül se kérdőjelezd meg és ne próbálj többet látni a dologban, mint ami. Az Apple TV egyáltalán nem tökéletes (ilyet senki nem írt és semmi köze az írásomnak a "benchmarkokhoz"), de a többi sem hibátlan, a Ugoos sem, a CE sem. Valahol máshol kötekedj és a földbe állj bele, ne a fórumozokba.
[ Szerkesztve ]
-
mucsiattila
csendes tag
-
MODERÁTOR
válasz mucsiattila #77341 üzenetére
Ha nem 4k-s, hanem full HD a TV és elsősorban stream a cél, bőven elég valamelyik régebbi apple TV lényegesen olcsóbban, a Fire stick mókolós pl. HBO-hoz, de lehet, hogy a Max már támogatott lesz azon is. Az apple TV stream ügyben mindent támogat (Telekom TV Go nem), ezért szokták ajánlani.
(USBA nem értelmezhető a TV-hez csatlakozáshoz szerintem.)Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
gyűrű
addikt
válasz Wade0303 #77338 üzenetére
Igen több homatics boxom van, főleg tesztelésekre , mind az 5 más fw=al megy.
És a tv appokkal ellentétben, azokon a Netflix meg pl a smarttube magától vált, de a többi app is is 2 gombnyomással átállitható a helyes frekvenciára.
Szóval ezért.
A tvn lévő appok meg fix 60hz mind.Ugoos meg meglátjuk mit tud majd, ha itt lesz..
-
blakey
titán
válasz mucsiattila #77341 üzenetére
Az USB-n keresztül nem tudsz lejátszót csatlakoztatni. Apple TV-ből vehetsz használtan is. A kérdésed alapja a támogatottság volt, és az sajnos eléggé ingatag egyes gyártók esetében. Az idei TV modellek esetében sincs garancia, hogy 10 év múlva is működni fog rajtuk a Netflix, Prime, stb, sajnos. Abban sem vagyok biztos, hogy a mostani Fire TV, vagy a Chromecast is megkapja a támogatást. 30e alatt olyat veszel, ami a következő 2-3 évben jó lesz, de utána már csak reménykedni lehet. Próbáld meg a Chromecast with Google TV-t.
[ Szerkesztve ]
-
Wade0303
aktív tag
válasz blakey #77340 üzenetére
Nem megkérdőjeleztem a véleményedet, hanem cáfoltam. Az eszközök képességei, formátumok támogatása makacs tények, ezzel szemben a “legstabilabb és leggyorsabb” az valóban csak egy üres vélemény. Még egy átlag Apple reklámban is konkrétabb dolgok hangoznak el ennél.
Azt sem sikerült értelmezned, hogy nem általánosságban beszéltem a CE-ről hanem egy konkrét hardveren nyújtott funkcióira írtam, hogy egyértelműen a legjobb jelenleg, ami szintén tény.
Egyébként még ha egyszemélyben te fejlesztetted is volna a CoreElec-et, attól én miért ne kritizálhatnám az AppleTV-t az Ugoos AM6-al való összevetésben?
A nevetségesen túlárazott AppleTV-n továbbra sincs lossless hang támogatás (ami a technikailag 30 évvel elavult magyar szinkronokon élő fogyasztókat leszámítva egyébként pontosan ugyanannyira fontos egy átlag házimozi rajongónak mint a kepi tényezők), nincs DoVi FEL, cmv4, és a színtér mintán is teljesen elvérzik: https://slow.pics/c/xLgSTMc3
De ezt a gyér szolgáltatást nyilván atomstabilan nyújtja és fontos, hogy “gyors” a procija ami továbbra sem derült ki milyen gyakorlati előnyt jelent media lejátszási funkciókban a konkurenciával szemben.
,,Az Apple TV egyáltalán nem tökéletes (ilyet senki nem írt…” – Na ebben az egyben igazad van, valóban nem írt ilyet senki, főleg nem én hiszen pont ennek ellenkezőjéről szól a kommentem.
Részletes összevetések DoVi szempontjából:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1jBIGF8XTVi9VmDBZ8a5hEyongYMCDlUiLHU9n1f_S74/edit#gid=427220017
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1jBIGF8XTVi9VmDBZ8a5hEyongYMCDlUiLHU9n1f_S74/edit#gid=1222148710A CoreElec-ről való elgondolkodáshoz pedig a tükörbe kell néznem és akkor majd rájövök, hogy te mióta használod és mennyi ,,közöd van a CE-hez”? Gondolom egyszer régen valami sulis tanárodtól kaptál egy ilyen “nézz a tükörbe és gondolkodj el” fejmosást, aztán most megpróbáltad újrahasznosítani, hát nem sikerült összeraknod logikailag. Maradj inkább a valószínűleg testhezállóbb kocsmai stílusnál ill. óvodás beszólásoknál (,,földbe állj bele”) ha már érvek nincsenek, de úgy érzed, hogy mindenképpen meg kell védened a csorbát szenvedett, képzelt becsületed.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
de a többi app is is 2 gombnyomással átállitható a helyes frekvenciára.-> Én pont az ilyen "fél megoldásoktól" kapok frászt. No mem elsősorban miattam, mert, Ok, annyit konyítok azért hozzá, hogy ez ne legyen gond, de mi van azokkal, akik meg nem annyira és csak szimplán egy jól beállított, kvázi full "auto" módon működő lejátszót akarnak, amikhez nekik épp elég az alap média lejátszós gombokat betanulni a távirányítón....???
De nem csak az ilyesmik miatt, más okokból is, elég nehéz lett manapság nyugodt szívvel legalább egy "tuti" lejátszó féleséget ajánlani bárkinek is, akik beleesnek a fent említett kategóriába...
-
zazenke
őstag
válasz SunMount3r #77347 üzenetére
automata az csak félautomata . a viccet félretéve én már lemondtam a homaticsról . Mire ebből lenne valami addigra kijön valami új verzió és majd az lesz esetleg jó . emezt meg szépen elengedik . Az ugoos droid része is el lett engedve már rég nem fejlesztik már vagy 2 éve a rendszerét . semmi frissítés nincs rá
[ Szerkesztve ]
-
gyűrű
addikt
válasz SunMount3r #77347 üzenetére
Az a te problémád, én nem kapok frászt.
Nekem a 2 gombnyomás jobb mint a 60hz.Shield prot kell venni , visszaszenvedni rá a régi atv9 et amivel használható, ott a refresh rata app, és talán azzal megy automatán. Legalább is nálam.
🙂
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs