- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hyena
senior tag
válasz SunMount3r #77200 üzenetére
Ez pl nem az.
Az ujnak mas a taviranyitoja es wifi 6e van benne.harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
gyűrű
addikt
Ez nem az.
A gen 2 az kerekített stick, és több gomb van a távirányítón.
-
addikt
Most pont drágák, kb. pár havonta van leárazás. De a saját topicjában ott van részletesen is.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
SunMount3r
nagyúr
válasz djnice #77188 üzenetére
Mire kellene ebben az összehasonlításban figyelni, mi a jobb? Mert nekem épp a MadVR-es kép tetszik jobban, világosabb ("fényesebb") és ezért színek is kicsit élénkebbek.
Amúgy próbáltam egy DV+HDR-es videót DaVinci-val SDR-re konvertálni, de nem lett ugyan olyan "jó" (szerintem), mint az eleve SDR verzió. Ott is ez a bajom, hogy bár sötétebb nem lett, de kicsit "fakóbb" lett a kép. De még így is jobb, mint az MPC-BE saját HDR->SDR konverziója (az a legsötétebb). A HLG->SDR konverzió DaVinci-vel viszont teljesen ugyan olyan, mint az MPC-BE konverziója, azzal nincs is gond, elég világos és élénk. Lehet még valamit finomítanom kellene a DaVinci-ben a beállításokon, de lehet hogy jobb nem lesz.
-
senior tag
Sziasztok!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Első körben ezt a X96 MAX+ ULTRA Amlogic S905 X4-t próbálom ki.
Elvileg szerdán nálam lesz. Beszámolok a fejleményekről!
Üdv: Sándor -
Osynho
addikt
Egyébként onnan, hogy az újabb wifi 6E képes és a stick végei le vannak kerekítve.
-
djnice
veterán
Gondolom már hallottatok róla, de pár lelkes embernek köszönhetően sikerült megoldani CoreELEC alatt a natív TV-Led + CMv4.0 + FEL támogatást az S922X-J SoC esetében.
Szóval akinek fontos a Dolby Vision, addig szerezzen be egy Ugoos AM6B Plus-t vagy egy Minix U22-XJ-t, amíg lehet kapni. -
nagyúr
-
djnice
veterán
válasz DroiDMester #77214 üzenetére
Aliexpress-en van az Ugoos-ból.
-
proly01
őstag
Adott egy LG C2 tv ami nem tud ugye DTS-t.
Eddig a tv media lejátszójával néztem filmeket egy lg sn7y soundbarral összekötve de tegnap belefutottam egy olyanba,hogy csak dts hangsáv volt a filmen így némafilm lett.
A legjobb megoldásnak egy mediaboxot javasoltak ennek kiküszöbölésére.
Tudtok e ajánlani olyan mediaboxot ami ugyanazt tudja mint az LG TV media lejátszója (tehát dolby atmos vision összes dolby hangszabvány nyilván HDR is) csak + még a DTS ,DTS-HD, és a DTS:X - et is.Esetleg a DTS:X annyira nem is fontos.
?....Pr:)ly....
-
blakey
titán
válasz proly01 #77224 üzenetére
Hálózatról vagy USB-ről nézed a filmeket? Hálózatról megoldás a Plex, szépen átalakítja olyan formátummá, amit a TV már ismer.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
proly01
őstag
Vegülis a plex is megoldás lehet...
Csak annyi,hogy letöltöm a tv-re regisztrálok megosztom vele a PC-n a mappát amiben a filmjeim vannak és kész?....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
És ez biztonságos?
Vagy érdemesebb átpakolnom egy létrehozott mappába a filmeket csak és csak ahhoz adni neki hozzáférést?....Pr:)ly....
-
blakey
titán
válasz proly01 #77230 üzenetére
Itt olvasgass a témában. 10 éve használom és még több millióan.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
van egy Minix Neo U9-H lejátszóm és a kamerával felvett 4k videót már nehézkesen viszi. (azt hiszem .mov-ban menti a kamera, de talán át tudom raknih.264mp4-re.)
Olyan lejátszót tudnátok ajánlani, ami a 4k videókkal is könnyen megbírkózik, viszont tudok rakni rá CE-t és mellette a gyári androidon tudom használni a smarttube-ot? Jelenleg a minixen egy pendrive-ról fur a CE és tudok restartolni ugye a gyári droidra és ennyi. Valami hasonló egyszerű megoldást keresnék.[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Krilehor
tag
válasz djnice #77213 üzenetére
Sziasztok!
Egy kicsit elvesztem, hogy épp most milyen lejátszók vannak és melyik milyen Dolby Visiont támogat. Jelenleg egy Shield 2019 Pro-m van és olvasom, hogy a CE az új verzióval szinte minden DV formátumot le fog tudni játszani az Ugoos AM6B Plus-on. Ami még gyakran fel szokott jönni ajánlott lejátszóként a Homatics Box-ok, ami hasonló árban is van mint az Ugoos. A kettő közül melyik ajánlottabb NAS-ról Dolby Vision tartalmakhoz és mi a különbség a kettő közt? (Régebben találtam összhasonlító táblázatok is a lejátszókról, de nem tudom van-e ilyen aktuális most is) Ami még fontos, hogy a SmartTube is menjen a lejátszón.
-
zazenke
őstag
válasz Krilehor #77240 üzenetére
ha nem kell netflix akkor az ugoos CE-re 20.5 nexus verzióval. Plusz ha érdekel a normál droidos része is akkor arra van a menübe beépített root és majd mehet rá magisk és utána mehet rá android tv "szimulator" is . Ez azért kell mert nagyon nem mindegy hogy ha plexet akarsz használni akkor sima androidos telefonnak látja a google play vagy android tv nek. Mivel szerintem az utóbbira pl kényelmesebb használni a távszabályzóval a plexet , embyt stb. Az android részén viszont nekem nem ment jó a kodi. tehát CE rendszerrel használhatod jó vagy android rendszeréről átbootolva ami pár gombnyomás használhatod plexet és társait. És az android rendszerén szinten van beállítható automata freki és felbontás váltás is. Ez tudtomal homaticson még nincs meg. És mivel rootolt rendszered lesz nem lesz akadály feltenni a smart tubet sem vagy más idegen alkalmazást bár ha jól emlékszem a smart tubet egyszer sima tcl android tvre is felküzdöttem . Azóta már inkább kifizetem azt az 1500 ft ot a googlenak. Nekem már csak tartaléknak van az ugoos CE rendszerrel mert inkább appletv + infuse kombót használok filmnézésre (de ez fizetős progi)
-
Krilehor
tag
válasz zazenke #77241 üzenetére
Köszi szépen a választ. A TV-n (LG oled C1) szerencsére mennek a streaming appok, így azt a lejátszónak nem feltétlen kell tudnia, úgyhogy kipróbálom ezt az Ugoost, és ha beválik akkor a shiledet el is adom Még annyi kérdés hogy az Ugoosra hasonló luncher tehető mint ami a Shielden van?
-
zazenke
őstag
válasz Krilehor #77242 üzenetére
hát erről mást kell megkérdezned mert nem próbáltam ilyesmit és szerintem már nem is fogok. Viszont a homaticsnál már béta állapotban van a az android tv 12 én azt még lehet megvárnám a helyedbe hogy abból mi lesz . Mivel onnantól rendszer szinten fogja tudni az auto freki és felbontás váltást és ki tudja még hogy úgy mi más is fog rajta jobban ketyegni . Most csak az android részére értem ezt. És azon mennek a hivatalos streamingek is bár írtad hogy neked az jó a tvn
-
zazenke
őstag
válasz zazenke #77243 üzenetére
Valószínű hogy a CE teljes tudását DV filmlejátszás szempontjából nem lehet elérni android részen viszont engem a mai napig zavar valami a CE kinézetében olyan ódivatú fapados hatása van a plex meg jobban néz ki de az meg mást nem tud. Az infuse-t látom a kettő fúziójának. Nem mondom hogy az 100% ban mindent kivált mert a minap is sikerült egy olyan filmverziót letöltenem ahol az infuse csődöt mondott a CE meg vígan lenyomta de ez igen ritka jelenség
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz zazenke #77244 üzenetére
Nekem Dune Homaticsom van és bizonyos filmeknél sajnos tényleg hiányzik a frekiváltás hiánya. Ellenben a CE legalább jól működik csak az lenne a szuper ha ilyen lenne az Android alatt a Kodi
Amúgy lehet, hogy én látom rosszul de mintha CE alatt szebbek (vagy kevésbé zajosabb?) a tartalmak.
-
joydrv
tag
Félreértelmezel valamit. A CE alatt is mindig a Kodit látod. Arra meg van kb. 1250 féle felszín. Mindenki kénye-kedve szerint váltogathatja. A lejátszásban sokkal jobb a CE/Kodi. A Plex nagy előnye viszont a tartalomkeresés/támogatás. Nem véletlen használjuk nagyon sokan a kettőt kombóban a PlexKodiConnect-tel. Így mindkettőből a legjobb tulajdonságok vannak ötvözve egy helyre. Ez különösen jól jön, ha több kliens/Tv is van rákötve egy hálózatra.
-
zazenke
őstag
válasz joydrv #77246 üzenetére
nem értelmezem félre én is választottam egyszer másik skint de olyan érzésem volt mintha ugyanaz lenne csak más köntösbe. Az infuse kezelhetősége nekem jobban kézre áll. Ettől még jó eszköz a CE . kétszer is használnom kellett mert az infuse nem bírta megoldani a helyzetet. Az egyik egy BD rip volt tudod az amikor sok fájlból áll a film. Ennél nem tudta felvenni a helyes frekvenciát gondolom mert darabosan játszott le. A másik esetnél egy hibás film volt aminél el volt csúszva a hang a képtől. 1 secet kellett tolni a hangon de az infuse max 500ms-et engedett. Inkább már csak ilyen esetekben használom mert átszoktam az infuse-ra és appletv-re
-
joydrv
tag
válasz zazenke #77247 üzenetére
Aeon Nox Silvo vagy Arctic Zephyr2. Nézd meg ezeket. Én az előbbit használom. Nagy képernyőn simán veri látványban a Plexet is.
De ami nekem a filmek minőségi lejátszásán túl is nagyon fontos, az a felirat/kezelés-beállítási lehetőségek. Ebben a Kodi talán a legjobb az összes lejátszó közül. Én ha a kedvenc színészeimet nézem, jobb szeretem a saját hangjukat hallani. Nem beszélve arról, hogy nagyságrendileg jobb a hangminőség az angol sávokon. -
Imi1981
veterán
Kodi Artic zephyr skinnel nagyon szép tud lenni de persze pepecselni kell vele először, hogy olyan legyen amilyet szeretnél. Ha valaki ehhez nem ért vagy nem akar vele szarakodni az érthető, hogy nem tetszik neki mert az alap skin az tényleg nagyon fapados. Nekem se tetszik.
Én amúgy pont fordítva vagyok mint te. Nagyon jó az Apple tv de kodi rohadtul hiányzik nekem róla. Jó az infuse de számomra kodi jobb /kényelmesebb. Hiányzik infuse-ból a távirányító gombokra kihelyezhető funkciók, az értelmes hozzáadás dátuma szerint rendezés ( a sorozatok epizódjait ilyenkor össze vissza rakja) és jópár dolog ami most hirtelen nem jut eszembe. Meg őszintén infuse kinézete is fapados csak máshogy. Szóval ez ízlés / megszokás kérdése. Az lenne a jó ha lenne kodi is Apple tv -n és onnantól mindenki el tudná dönteni melyiket akarja használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest