Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zull

    senior tag

    válasz erdoke #5983 üzenetére

    Na jó de másolni és streamelni két külön dolog :) Wifin se feltétlen azért nem mennek a filmek mert kicsi a hasznos átviteli sebesség, hanem mert stream media-nál nem csak ez a befolyásoló tényező (hanem pl a loss is).

    Most így hírtelen nincs kéznél 50Gb-s BD rip, de szerintem papiron még annak is el kellene mennie pusztán bitrate és a wifi áteresztő képességét nézve, más kérdés hogy gyakorlati esetekben meg azt szokták mondani, hogy 720p felett ne nagyon reménykedjünk hogy akadásmentesen menni fog. (Persze ez az ajánlás bitrate-tel lenne korrekt, ezt inkább csak úgy általánosságként szokták mondani, hogy egy egységsugarúan kódolt 720p videó az az átlagos bitrate, ami még eldöcög wifiről)

    Amúgy lehet a nagy m2ts se akadt volna, csak most még alapbeállításon van a lejátszó, amikoris ha abbahagyok valamikor egy filmet, azt később onnan folytatja, és így durr bele a közepébe indult hálóról a dolog, lehet ha szépen az elejéről elindítom, akkor az se kottyant volna meg neki. De nagyon nem kísérleteztem vele, főleg mkvim vannak, azokból pedig még a legnagyobb bitrátájú a legdurvább akciójelenet alatt is zökkenőmentesen ment, és főleg ennek örültem meg hírtelenjében, mert így biztosan nem kell azon tűnődni, hogy vajon fog-e menni az aktuális videó hálóról, vagy kezdhetek másolgatni külső lemezre.

    Igazából új vagyok a médialejátszók területén (ezt is csak szüleimnek vettem), lehet amúgy is a legtöbb lejátszó elviszi a durvább bitrátájú videókat is hálóról, csak én nem így hallottam eddig, és megörültem, hogy ennyivel is könnyebb lett az élet :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák