Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz tamáspapa #40181 üzenetére

    "az i-s anyagokat nem szereti (pl: koncertek i-sek). Ez miben nyilvánul meg: nézhetetlen, csíkos-recés vagy mi?"

    Tesztanyagokkal megnéztem ezt az i-s problémát. Előfordul az éles kontúrok mentén recézettség, de vészesnek, nagyon zavarónak nem nevezném. Én is néztem valamikor egy-egy koncertfilmet, akkor abszolút nem tűnt fel, még 65"-os plazmán sem. Az erre kiélezett tesztanyagoknál valóban látszik némi fűrészfog, átlagos i-s koncertfilm esetén is előfordul, persze ilyenkor jobban vizslatja ezt az ember, mint normál nézés esetén. Több DVD ISO-ba is bele kellett néznem, hogy találjak olyan részt ahol látszik, de végül találtam. Persze most már félek, hogy állandóan azt fogom keresni amit eddig nem is vettem észre, vagy a DVD anomáliájának tulajdonítottam. :D Az állítólag i-s DV-video felvételeimen viszont semmi nem látszik, most azt is leellenőriztem.

    Emiatt nekem eszembe nem jutna lecserélni a Dune-t vagy nem ajánlani a WD-t. Aki nagyon gyakran néz i-s anyagokat, az nézze meg, ellenőrizze le, hogy őt zavarja-e, mennyire veszi észre a saját megjelenítőjén. Aki ritkán (mint például én), annak azt javaslom, hogy ha zavarja, akkor arra a filmre csak átpöccinti a beállításokban i-sre a lejátszást, és már meg is oldódott.
    Mondjuk DVD esetén úgy tapasztaltam, hogy az i-re átváltás után nem jobb, csak másképp lett "hibás" a kép. Egy halvány, állandó csíkozást kapott, de a mozgás közbeni kontúr-rece viszont eltűnt. 1080i koncertfilmek esetén ezt nem tapasztaltam, i-re váltás után tökéletes lett a kép.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák