- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- iOS alkalmazások
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Ja. Elfelejtettem mondani bar nem hiszem hogy annyira mervado, de egy 2gb s modullal probalkozunk az 1 es slotba.
A mem modulon nincs info hany volton uzemel. Es időzites info sincs. :SÁlltalában 1,87v es 5-5-5-15 idozites kell ezeknek.
Ilyen modul:
KLDE88F-B8KB5
S/N K81001401001[ Szerkesztve ]
"Az életben soha semmi nem lesz elég,de élünk és harcolunk!"
-
senior tag
Egy kis fejlemeny:
1+2gb megy.
A masik 2gb s modult amikor beraktuk az 1gb melle eloszor kifagy majd ujrainditas es megy.
De 2*2gb kifagy.
(Rosszul irtam az elejen 1+1gb-t váltana a 2+2gb.)[ Szerkesztve ]
"Az életben soha semmi nem lesz elég,de élünk és harcolunk!"
-
M3lakH
tag
válasz Borzoló #12952 üzenetére
A 2GB-os modulok inkább CL6 on mennek (legalábbis az ilyen alap, pronyó modulok). Próbáld 6, vagy 7 es időzítéssel, ott kell lennie valahol, ahol a frekit állítod, a timing-ot autorol manuálra, és akkor megjelennek az időzítési opciók... 1-es és 3-as slotba lesz ugye DualCh
Esetleg feltehetsz egy képet a ramról, hátha segít beazonosítani. -
senior tag
válasz M3lakH #12962 üzenetére
A 2gb modulok se egyutt se kulon nem mennek semelyik slotban. Csak ha melle tesszuk az 1gb s 1066os geilt. Egyszeruen hihetetlen. A timing funkcio: egyenlore az egyetlen visszajelzes h a chipset advenced settingsbe enabled es disabled funkcio van.
Mondtam allitsa enabledre hatha kidobja a timing beallitast, de nem valaszolt meg."Az életben soha semmi nem lesz elég,de élünk és harcolunk!"
-
Fücsök007
őstag
Üdv!
Lett egy Asus P5Q Pro Turbo alaplapom E7500 procival. Szeretném tudni jó platform lenne-e UEFI bios mellett adattárolásra, és retro gépként egyaránt? PCI-os Voodoo kártya és egy passzív PCI-E kártyát tervezek bele rakni. Tudna valaki ajánlani hozzá egy jóféle 1920X1200-as IPS monitort? Nincs tapasztalatom a P5Q szériával, régen P5K tulaj voltam. -
Fücsök007
őstag
Senki?
-
Fücsök007
őstag
-
samu74
addikt
válasz Fücsök007 #12972 üzenetére
Na jó,legyen igazad. Persze kőkemény gamekhez már lehet picit kevés,dehát ugye itt most egy alaplapról beszélünk.
A monitorhoz nagyon nem tudok mit mondani,a gyerekeim csak LG 22-es monitorokat használnak(22MT44),kontrasztban,fényerőben és nem mellesleg árban jónak mondanám.Kérdés hogy mennyire ragaszkodsz az Asus márkához,vagy mennyi a kereted rá,illetve hogy mire használnád?Egy monitoros topikban lehet jobban tudnak segíteni.-----------
-
Fücsök007
őstag
válasz samu74 #12973 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy a lap minőségével nincs baj, de vannak hiányosságai. Az integrált audio chip gagyi, és a P45-ös északi sem annyira tuningos ha 4X2GB ramot pakolsz bele. Viszont DDR3 ramkezelésben csak az X48-as alaplapok jók, meg a 790i, de azok a lapok meg igazán forrófejűek. Ezekbe lehetne normális 2X4GB-os 1866MHz-es ramot pakolni, mert 4GB ma már nem elég. Ott van pár AAA játék pl. Vaják 3, GTA 5 aminek kell 8GB, és van már most is 1-2 játék aminek 10-12GB ram kell kimaxolva 1440p-ben vagy 2160p felbontáson. Továbbá egy 64 fős multis szerveren még 4,2GHz-en is gyenge a core 2 quad széria, és egyre több játéknál túl sok FPS-t vesztesz még egyjátékos kampányban is 1080p/1200p felbontásokon, ami 50-100%!!! difi is lehet egy mostani skylake i7-es proci javára azonos frekvencián. (Az említett két játék jó példa, de szarrá moddolt régebbi játékokra is igaz ez pl. Skyrim/GTA 4.) És a mostani kártyáknál már 1440p/2160p alatt is érezhető a különbség, hisz egy húzott GTX 1080 60-70 FPS-t tud 4K-ban, és ha ezt lefelezed, az sokat ront az élményen. Persze aki nem játszik, annak ez lényegtelen, de attól még igaz.
-
draco31
veterán
Hello!
P5Q-E lapom van, és Win10-el nem használható a Soundmax amit az ASUS-tól töltöttem, így a win-es drivert használja, aminek a hangzásával nem vagyok elégedett. Van erre valami megoldás? 6.0-ás változat van telepítve, vagy csak egyszerűen telepítsek egy újabb változatot?
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
-
Dzsozi56
tag
Sziasztok!
Meg tudná valaki nekem mondani, hogy ha egy Core2 Duo E8400, (E0 stepping) processzorral dolgozó Asus P5QC alaplapban a CPU-t egy ugyancsak LGA 775-ös xeon x3360-ra cserélem a gép indítható lesz-e, azaz zökkenő mentesen feláll-e a rendszer úgy, mint a kétmagos esetében? Az alaplapon nem a legújabb BIOS van, ha jól emlékszem valami 1101-es verzió!
Dzsozi56
-
Biggie85
újonc
Sziasztok. Problémám az lenne hogy használnék egy asus p5ne sli alaplapot, egy e8400-as procit, ddr2 667-et, és egy radeon 6790-et. Jelenség: 1 hosszú majd 3 rövid síp (Elvileg vga hiba), és nincs kép. Memóriát cserélgettem 800-as, és 1066-ra semmi változás. Érdekesség h hiába nvida chipset, HD5670-en van kép. Életre lehet valahogy bírni 6790-el (saphire)?
-
Biggie85
újonc
Köszönöm a sok infot. Sajna nem jártam sikerrel sehogy. Külön-külön minden megy videókártyák és a lapok is, de asus lap kontra 6790sehogy. CMOS reset után annyi a változás hogy nem másfél perc után vágja be az egy hosszú 3 rövid sípot hanem 10 másodperc után és követi még egy rövid mint amikor jó minden de kép továbbra sincs. Más memóriákkal (1066,800,667)és táppal is kipróbáltam. Feladtam, de köszönöm a tippeket!
-
TŁ
tag
Sziasztok!
Asus P5Q lapba milyen 120/240 -es SSD-t ajánlotok?
Illetve az probléma szerintetek, hogy van most benne 2*2 GB 1066 os ram, de olyat már nem nagyon találok, de ha mellé dobok 2*2gb 800-at? (vissza szabályoz vagy szabályzom 800 Mhz-re azt csókolom).Esküszöm hogy tudom mit csinálok.....
-
kopasz1975
újonc
Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy vetem egy sima P5Q lapot, és egy Q6600 procit szeretnék bele tenni, de nem indul vele. Mi lehet a baj, a bios legfrsiseb verziója van fent elméletileg! Előre is köszönöm!
-
draco31
veterán
válasz kopasz1975 #12990 üzenetére
Más procival indul? Tápod milyen?
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
samu74
addikt
-
kopasz1975
újonc
válasz kopasz1975 #12992 üzenetére
Na sikerült elindítani de nem lát csak két magot, és nem tudok csak három gb ramot bele teni, mert a negyediknél már nem indul. Lehet hogy kevés a táp, vagy valami más???
-
draco31
veterán
válasz kopasz1975 #12994 üzenetére
Táp pontosabb tipusa?
-
Fücsök007
őstag
válasz kopasz1975 #12996 üzenetére
Akkor ajánlott az egyik rampárt cserélned másik típusúra. A lényeg, hogy ugyanolyan frekvenciájú és időzítésű legyen, mint a másik 2 modul.
-
Dantosz
csendes tag
válasz kopasz1975 #12996 üzenetére
Ha 32-bites windows-t raktál fel, akkor nem is fog, csak 3 GB rammal működni. Ez lehet még probléma, vagy a biosban a Memory Remap feature-t engdelyezni kell, ha le van tiltva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest