- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
FF23
senior tag
válasz Becksman #12747 üzenetére
Mi az, hogy kevés a procidnak? Ha a specifikációban jelzetten belül van a hőfok, akkor nem lesz baja.
Silent módban később kezdi emelni a fordulatot, amkor a CPU hője (nem a magoké) olyan 50-60C körül jár -nem tudom pontosan. Szóval nem marad az hűtés nélkül.
De kipróbálhatod a normál meg a performance módot is, hátha valamelyik jobban megfelel.RT-AX58U v1
-
FF23
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #12750 üzenetére
Az 1360 az nem felajánlás, hanem a venti pillanatnyi fordulata, és ventitől függ, hogy amikor pl. 7V-ot ad neki a lap, akkor ez mennyi.
Az N/A pedig azt jelenti, hogy azon csatin nincs ventilátor...Esetleg valami inkompatibilitás miatt nem tudja mérni.RT-AX58U v1
-
-
FF23
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #12753 üzenetére
Igen, ha jól emlékszem 800 rpm alatt lehetnek ilyen tünetek.
Az ignore beállítás pedig azért van, ha valami miatt nincs CPU venti, pl. vízhűtés, akkor ne balhézzon az alaplap induláskor.RT-AX58U v1
-
Becksman
őstag
Magyarán hagyhatom úgy? Mivel teszteltem ezt GTA 4 Liberty-n és a proci olyan ~45 fokra is felugrott ez az érték nem volt még megközelítve sem, ha nem használom a silentet és az Asus Epu-ban high performance opciót használom.. Amikor filmezek, nem használom erősebb folyamatokra a gépet akkor max power savinget használom.
Samsung A54 5G 8+256GB
-
FF23
senior tag
válasz Becksman #12755 üzenetére
A spec. szerint -itt viszont a magok hőmérsékletét kell nézni- ne menjen tartósan 71°C fölött. Szóval maradhat.
Nem az EPU-ra gondoltam, hanem a biosban a venti opciókra. Van silent-normal-performance. Próbáld ki a többit is és, ha neked megnyugtatóbb, akkor azt használd.RT-AX58U v1
-
Becksman
őstag
Igen. De azt sehogyse lehetne elérni hogy a gép magától emelje a fordulatszámot?
Ugye így néz ki a bioszon ez a menü:Most ugye a fan profilenál beállítottam a Standard nevű opciót. De aida64be mindig ~1350-1360 rpm a fordulatszám.
Lehet hülyeség, de most pl egy MAFIA 2-vel toltam cirka fél óra alatt 40 fokra melegedett a proci.
Egy nagyobb terhelésű játék meg még jobban feltolná ezt nem?UI a kép egy netes kép. Nekem más a fordulatszám meg a hőmérséklet is.
[ Szerkesztve ]
Samsung A54 5G 8+256GB
-
Mustármag
őstag
válasz Becksman #12759 üzenetére
Azt írják hogy a minimumja 1200rmp, szóval 1360 az kb a minimumja, 40°C-nál meg nem nagyon fog fölpörögni olyan 48-50 fölé kell vinned hogy fölpörögjön.[Ha Q-fan Control van és Standard profil van.]
Intel Burn Test-et neki ha 4gb ramod van akkor 10 kört neki ha több akkor 5-6 kör elég(Time- to Run)[Letöltöttem Norton-al ellenőriztem, tiszta volt.]
De folyamatosan monitorozd mellette a hőmérsékletet, ne menjen 70°C fölé. Mert károsodhat.[ Szerkesztve ]
-
ben-ga
tag
Sziasztok!
A gurukat kérdezném, egy barátom gépében ez van: Asus P5QPL-AM
erre lehet sata hdd-ket kötni? -
vuk777
aktív tag
válasz ben-ga #12763 üzenetére
Igen minden további nélkül!
"nternal I/O Connectors
2 x USB connectors support additional 4 USB 2.0 ports
1 x IDE connector
4 x SATA connectors
1 x High Definition front panel audio connector
1 x S/PDIF Out connector
System Panel
1 x Internal Speaker connector
1 x CD audio-in connector
24-pin EATX power connector
4-pin ATX 12V Power connector"[ Szerkesztve ]
-
vuk777
aktív tag
válasz Becksman #12771 üzenetére
Azzal ne foglalkozz mit mutat az aida ez esetben!
Nem mindig írja ki helyesen a memória adatokat
CPU-Z programmal nézd meg milyen sebességen fut, vagy az aida-ban az eszközök menüben a CPUID menüpontban akár a gyorsítótár és memória sebességmérés menüben jól fogja kiírni
ha helyesen állítottad be BIOS-ban -
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Remélem jó helyre írok.
Volna nekem egy olyan problémám hogy,adott egy Asus P5QD Turbo alaplap nem hajlandó képet adni.
A hibajelenség hogy nincs kép se csipogás,de ha kiveszem a memóriát akkor kisípolja de mást nem ha kiveszem értem ez alatt a videokártyát vagy esetleg a procit.
Bios flashelést nem tudok csinálni mivel nincs kép.
Több mindent kipróbáltam de nem megy a tápom bőven elég neki azzal baj nincs az alkatrészek is jók mert le vannak tesztelve.
Nem látni semmi hibára utaló jelet a lapon.
8-tűs tápcsatlakozós a CPU tápellátása abból nekem csak 4-tűs van de tudtommal ez nem okozhat hibát neki.
Esetleg valaki találkozott már ilyennel??????Update:Levettem a prociról a hűtést és nem igazán melegszik a proci mert sokáig rajta tartottam a kezem és éppen hogy langyos volt,ebből arra következtetek hogy nem kap elég feszt, és az a baj(gondolom én).
Nézegettem videókat ilyen hibával és elég sok lapnál kondi okozta a problémát,de nekem Japanese Solid Capacitor kondijaim vannak és nem látok semmi fél le elváltozást rajtuk,bár ettől még lehet hibás valamelyik. -
Fapomogacs
tag
válasz kaszas19 #12773 üzenetére
Nekem már ott gyanús a lapod, hogy kizárólag a memóriát sípolja ki, azt is csak akkor ha nincs benne, a többit nem.
Ilyen hiba nem csak konditól lehet, hajlott lapnál találkoztam hasonlóval, szálszakadás is okozhatja tápellátó áramkörből pl. Az hogy langyos a procid azért van mert kap feszt, mivel be van kapcsolva. Kérdés melyik áramkör sérült?
Ha tudod hogy minden működik a lapon kívül és kipróbáltál már megannyi variációt, akkor halott a deszka.
Ezek a szilárdelektrolitos kondik nem igazán szoktak tönkremenni. 50000 óra élettartamot vállal a gyártó, több mint 2000 nap folyamatos üzemidő. Az rengeteg.§§ A pénzt sokszor el lehet játszani, a becsületet csak egyszer. §§
-
kaszas19
senior tag
válasz Fapomogacs #12774 üzenetére
Vicces de hajlott a lap bár nekem volt már némileg hajlott lapom mégis működött.
A cpu környékén van némi hasa a lapnak,esetleg ez okozhatná a kontakt hibát?
Mivel nem látni a lapon szakadást Sehol.
Olvastam egy fórumot ahól egyik felhasználó írta hogy úgy hajlandó csak működni a lap ha a lapot kitámasztotta alulról,lehet itt is ez lenne a baj?
Akkor a bios kizárva? -
Fapomogacs
tag
válasz kaszas19 #12775 üzenetére
Szakadást azt nem fogod látni, mikro repedésekről van szó. A hajlott lap nem jelent egyértelműen hibát, ám az esély megvan rá. Nekem 478-as lap csak úgy volt hajlandó elindulni, ha rátettem egy súlyt az északi híd hűtőjére. Előtte álló gépben volt és meghúzta a lapot.
A bios hibáját kizárni sem lehet, pont ezért látok kicsi esélyt arra, hogy működjön a lapod.
Egy P4-et nem sajnáltam, de komolyabb alkatrészeknél már nem érdemes a kitámasztós, lenyomkodós megoldásokkal bíbelődni.§§ A pénzt sokszor el lehet játszani, a becsületet csak egyszer. §§
-
klac
aktív tag
válasz kaszas19 #12773 üzenetére
Gondolom az alaplap gombelemet kivetted majd visszatetted a lapba.?
Vagy CMOS resetet csináltál.?
Egyébként betölt a Windows, üdvözlő hang van ?[ Szerkesztve ]
-
kaszas19
senior tag
Fapomogacs:
Majd megpróbálom lefotózni hogy egyértelműbb legyen a hajlás.Thrawnad
A kártyán amit kölcsön kaptam a teszteléshez van D-sub+DVI,én a D-subra kötöttem a monitort mert nincs átalakítóm hozzá.klac
Igen első dolgom volt az elem kivétel és teljes resetelés,de ez nem segít rajta.Még annyit hogy a hajlott lapnak mit tudok csinálni hogy működésre bírjam??? ha esetleg ez lenne a bibi.
[ Szerkesztve ]
-
FF23
senior tag
válasz kaszas19 #12781 üzenetére
És mégis, milyen hűtő volt/van rajta, amitől elvetemedhetett? Mert nem írod, és úgy kell találgatni.
A megoldás egyébként az, hogy olyan hűtőt veszel, amihez jár hátlapi merevítő, vagy szerzel külön egyet (pl.: ilyesmit az aprón, vagy akárhol) és a házban is minden lefogató csavart beteszel és meghúzol.RT-AX58U v1
-
-
kaszas19
senior tag
Azt nem tudom hogy milyen volt a másik félnél nálam csak gyári hűtés van.
Ma nézegettem a lapot és annyira nincs meghajolva hogy ez okozna hibát,nyomásra nem reagál.
Szerintem bios baj lehet de nem tudom frissíteni.
Ha bekapcsolom akkor a billen a ledek felvillannak aztán semmi,az usb-és egér nem világít.Még valami,befogok szerezni egy PCI-Post Card hiba keresőt azzal hamarabb rájövök a hibára.
[ Szerkesztve ]
-
BiOszi
tag
Jó dolog lenne ez a PCI-Post Card, de vajon a hiba diagnosztizálása után javíthatóak ezek a lapok???
I think that I will be a DJ! This profession is a bitch magnet! by:Pusheen
-
-
kaszas19
senior tag
válasz Fapomogacs #12793 üzenetére
Tudok én olcsóbban is és garanciával vállalja a srác.
De még nem lehet biztosra venni hogy az a baja. -
BiOszi
tag
Most akkor ezt kellene megvenni???? [link]
[ Szerkesztve ]
I think that I will be a DJ! This profession is a bitch magnet! by:Pusheen
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autós topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs