- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- A Blackview tudja, hol szeret a cápa
- Akciófigyelő: 22 ezer forintos kedvezményt ad a Telekom új szerződés mellé
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
Új hozzászólás Aktív témák
-
samu74
addikt
válasz kaszas19 #12788 üzenetére
Anno nekem is a fél éves lapom hasonló hibajelenséggel döglött meg.Azt gariba kicserélték. A hajlás nem kellene gond legyen, nekem egy 700 grammos hűtő van rajta (hátlapi merevítővel) ,olyan már mint egy kifli de hibátlanul működik.
Kezdj el másik lap után nézni, szerintem.-----------
-
BiOszi
tag
Az enyém sajnos egy 8600gt-vel se volt hajlandó képet adni....
Érnek ezek így valamit? Mennyiért lehet eladni?
[ Szerkesztve ]
I think that I will be a DJ! This profession is a bitch magnet! by:Pusheen
-
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Na most néztem meg hogy a lap amivel szenvedek nem is támogatja az Elpida ramokat,én meg csak azzal próbáltam ki,lehet ennyi baja van csak de majd kiderül.
Van még itthon Nanya ram 1gb-os igaz 667-es de ez legalább szerepel a listán.
Kíváncsi leszek hogy ezzel mit művel majd a lap. -
kaszas19
senior tag
válasz R̲e̲m̲ #12808 üzenetére
Szia.
Kipróbáltam de semmi változás.
Nekem még mindig fura hogy le reseteltem a biosz és a cpu ventillátor vezérlő csatin úgy forog a venti mint mikor be van állítva a vezérlés silent módra.
A másik lapomon ami megint csak Asus azon fullon pörög ilyenkor a ventillátor.[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
P5Q Deluxe lapka.
Elment a BIOS setup, ram időzítéseket és a feszültséget újra be kellene állítanom, valaki tudna dobni nekem pár képet a BIOS ról ki indulási pontnak?
Fejből nem tudom, és nem tudok elmenni hogy beállítsam így maradt a távsegítség. -
Mezga Aladár
veterán
Üdv.
Lett egy p5q deluxe, q9650, 2x2, 2x1 1066 ram.
Tökéletesen müxik.
Ami kérdés.
Command rate beállítás?
A proci hőmérséklet értékei? Nálam a cpu 50/60, a magok, 60/70 fokosak terhelés közben.
Hűtő: Scythe Ninja Mini.
Esetleges túlhúzás 400x9 proc, 1066 ram értékek.
Számomra zavaróak a feszültség értékek, ha valaki elmagyarázná.
Előre is köszönöm. -
klac
aktív tag
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz Mezga Aladár #12817 üzenetére
Tudtommal a CR nem állítható a P5Q szérián. (default CR2 - jobban lehet húzni akár időzítésben, akár órajelben mint CR1-en)
nálam P5Q-ban E5440 40 fokos load alatt vízzel 1,225V-on. (400x8,5)
az 1066 fölösleges, inkább 800@CL4 ha a ramod bírja. Legalább szinkronban lesz a procival.
1066on úgy éri meg hajtani ha 533 az fsb-d.
Anno a q6600-al 533@cl3-as ramokat használtam, mert 800as ramokkal sem volt gyorsabb a rendszer.
Számháborúban biztos jobb az 1066, de gyakorlati haszna nincs, csak szarabb időzítése.Klac!
800as ramokkal kb ugyanezt az eredményt hozza nekem, bár az olvasás 11k+
Azt a 20:12es osztót próbáld ki 1:1-en 400as fsb-vel.[ Szerkesztve ]
-
klac
aktív tag
-
Mezga Aladár
veterán
válasz R̲e̲m̲ #12819 üzenetére
Nagyon köszönöm.
Most 1.15 a proci fesz és 400x9 3,6 ghz.
A ramok mennek majd lejjebb, a következő a 445x9 4ghz.
Itt jók lesznek a az 1066-os ramok, mert biztos bírják ha 890 mhz futnak.
Amit nem értek az a cpu vid érték.
Alapórajelen, ha 2ghz fut a proci akkor az adia 1.1 ír, ha terhelem, 3ghz, akkor 1,236 az érték. -
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #12821 üzenetére
Én megálltam.
445x9 1.3 feszültség felett megy, és a mostani hűtővel képtelenség lehűteni.
A prime 1/2 másodperc után 90 fok fölé hajtja a mag hőmérsékleteket. -
R̲e̲m̲
senior tag
válasz Mezga Aladár #12822 üzenetére
az nagyonmeleg...
60fok körül állj meg vele... -
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #12824 üzenetére
-
samu74
addikt
válasz Mezga Aladár #12824 üzenetére
1,32 körül nekem nem ment 70 fölé, igaz az e8400 volt.
Pasztázás lehet kellene neki,ha esetleg régen volt. Meg nézd meg azt is hogy a hűtő illeszkedik-e normálisan.-----------
-
Thrawnad
senior tag
-
klac
aktív tag
válasz R̲e̲m̲ #12819 üzenetére
Na igen, így is szoktam használni, mint az általad javasolt beállítás, így kicsitt jobb a CPU hőfoka, mint 400FSB feletti beállítások esetén.
-
klac
aktív tag
-
FF23
senior tag
Csúcs
A performance levelt nem tudod csökkenteni 9-ről 8-ra, netán 7-re? Az latency-ben sokat hozhatna még rajta.
Nekem azonos FSB-vel 1066MHz-en így megy.RT-AX58U v1
-
klac
aktív tag
Lehet majd egyszer megnézem, de legtöbbet így használom, ez a legjobb ami még stabil az általam használt játékoknál.
-
zozoo83
tag
Sziasztok, van egy P5QC alaplapom, amibe jelenleg DDR3 2x2 gb 1600 corsair xms3 ram van (cmx4gx3m2a1600c9), tökéletesen megy (1333-on), fejlesztés céljából vettem 2x4 1600 vengeance ramot (cmz8gx3m2a1600c9r), és egyáltalán nem indul el a gép vele. Nem hibás a ram, csak simán nem kapcsol be a monitor, és nem sípol memo hibát sem. (Visszavásárolták a ramot nem gond.)
Viszont tudnátok olyan 2x4-es ramot mondani amivel működik ez a lap?
Az asus honlapján a specificationba 2x dimm up to 8gb van írva a ddr3-hoz, tehát egy komoly számítás után kijön hogy 1 foglalatba max 4gb mehet, viszont ugyanitt a support/memory support alatt, egyáltalán nincsenek 4 gb-os modulok feltüntetve, sőt alig van pár memoria, és max 1333-asok.
A tomshardware-en találtam olyat akinek ment a (CMZ8GX3M2A1600C9) de az ugyan az amit vettem csak nincs a végén az R betű ami szerintem csak a színét jelöli. Szóval azt szerintem eléggé lutri lenne megvenni. Szegény bolttal meg nem csesznék ki azzal, hogy állandóan visszaviszem a vásárolt ramokat.
Esetleg arra látok esélyt, hogy az xms3-ból pontosan ugyan az ami most van benne csak a 2x4-es menne talán. De pont azért írok ide hátha valakinek volt már vele dolga, vagy jelenleg le tudja tesztelni, hogy létezik e olyan 2x4-es DDR3 ram amivel elindul.[ Szerkesztve ]
-
CarajoEsp
senior tag
Sziasztok!
Elnézést a barom kérdésért, de létezik az, hogy az Asus Vanguard B85-ben, nincs wifi antenna, hanem külön kell hozzá venni?
Köszönöm előre is!
-Battletag: CarajoEsp#1838 -Steam: CarajoEsp -WP7 Gamertag: CarajoEsp1-BF3: HUNGeriEnd
-
Esztebán
csendes tag
Üdv mindenkinek.A tegnapi nap folyamán került hozzám egy ASUS P5QD TURBO Alaplap,teljesen új,csak raktáron állt.A telepítés során nem merült fel semmi probléma.Viszont a processzorhűtőm,bármit állítok a BIOS-ba hogy Silent legyek,vagy Fan Xpert nevű programmal,egyszerűen mindig csak 100%-on (2200-as fordulaton pörög,amikor a procim csak 30 fokos vagy alatta.Egy Xilence M302 hűtőről van szó,és egy Intel Core Q6600-ast hűt.Semmi tuning nincs a processzoromon,és semmi máson a gépemben.4x1 GB rammal használom,és egy Sapphire Radeon HD6670 van benne.Valaki tudna nekem ebben segíteni?A segítséget előre is köszönöm.
-
Esztebán
csendes tag
válasz kaboska #12842 üzenetére
Ugye még csak 2 napja üzemel nálam,és használok játékra is.A tuninghoz nagyon nem értek,talán a procihúzás amit nyugodt szívvel meg merek csinálni,főleg ha a hűtő ilyen,játék közben is csak 40-41 fokos.Vagy te mire gondoltal még?És milyen "komolyabb" VGA-t lehetne bele venni amit a procim még kihúz?Van valami konkrét ötleted?Ha nem akkor bocsi
-
kaboska
aktív tag
válasz Esztebán #12843 üzenetére
Ebbe a topik-ba többet tudnak segíteni tuning terén.Leírod hogy milyen konfigod van alaplap,proci,ram ,hűtő,táp.És tudnak javasolni VGA-t is amit a procid ki tud hajtani.Természetesen az is fontos hogy milyen felbontáson játszol.
Meg hogy mennyit vagy hajlandó rá áldozni!Nem is feltétlenül fontos új VGA-t venni.Egy használt de erősebb lehet hogy jobb választás![ Szerkesztve ]
"Fej vagy gyomor"
-
Mustármag
őstag
válasz Esztebán #12844 üzenetére
Igen, megfogja oldani, de annak is kérdezz utána a léghűtés topikban mert van ház hűtésére és van borda hűtésére alkalmas(ab) ventilátor.
-
Nwis86
aktív tag
Sziasztok!
Kéne 1 kis segítség, olyan gondom lenne, hogy van 1 régi IDE HDD amiről mindenféle képen le kéne mentenem az adatot, a gépembe p5q lapba kb 1 éve nem volt bent ez a hdd, se egyéb ide eszköz, régen ment sata hdd és ide íróval együtt is a gép, most 1 éve ssd-n van a windoz és csak sata hdd és író van bent, most rádugtam az ide vinyot és sehogy se látja, már minden létező módot kiprobáltam a biosba, meg jampert a meghajtón de semmi, hallom hogy pörög melegszik is ha sokáig hagyom de nem látja a win7, kíváncsiságból rákötöttem a régi ide dvd írómat de azt se látja, kiprobáltam másik ide kábellel de semmi változás Valakinek valami ötlet, nagyon fontos lenne! -
Nwis86
aktív tag
őszintén szólva fogalmam nincs hogy ezt hol tudnám megnézni, biosba nem találok ilyen lehetőséget.
bár valami rémlik hogy mikor mindent cseréltem sata-ra akkro minden ide-vel kapcsolatos dolgot letiltottam. De ezt a gépet kb már nem is használom mert raktam össze már régóta 1 másikat, csak azon meg nincs is ide, azért a régi gépemmel próbálkozok, csak már nem nagyon emlékszem erre a régi biosra[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ASRock B650E Steel Legend Wifi VADI ÚJ! 3 ÉV GARI!
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest