- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mustármag
őstag
válasz Andrissimo #12049 üzenetére
Elméletileg Ai Tweaker fül alatt a lap vége fele "Dram voltage" néven! először csak 1,8 v-ot adj neki, majd 0,02 vel emeld míg be nem indul.(2,1v-nál sem indul be akkor nem az lesz a ludas rakd vissza 1,8V-ra)Ara figyelj hogy ha emeled az FSB-t akkor emelkedik a Dram frequency is próbáld 1100Mhz alatt tartani!
Ha sikerült beindítani akkor IBT-vel vagy Linx terheld le a gépet és Core tempel vagy AIDA-val figyel a cpu hőmérsékletet ne menjen 72°C fölé.Mert károsodhat.
(Én az IntelBurnTest-et preferálom,"stress level:maximum'' beállítással)
(Linx-nél "All" gomb bekapcsolva!)[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
P5Q Delux laphoz a 2301-es BIOS a legújabb?
(újabbat nem igen találtam az Asus honlapján.) -
samu74
addikt
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
P5Q-E alaplapnak mi a mai megfelelője? Z68 as szériában? Lehet lecserélem, ha megéri.
E8400 as helyett i5-2500K lenne benne. -
hicks11775
csendes tag
Sziasztok!
ASUS P5Q3-as alaplapon van Intel core 2 quad 6600 proci, 2x 2 Gb corsair 1600 MHz DDRAM3 /XMS3, 9-9-9-24/. Próbáltam bőviteni még 2 ugyan olyan rammal, de nem működik. A kérdésem az lenne, be lehet-e állitani valahogy a BIOS-t ugy, hogy működjön? A BIOS-t frissitettem 1102-es verziora. A segitséget előre is köszönöm. -
samu74
addikt
válasz hicks11775 #12057 üzenetére
Gondolom a kèt pàr modul nem megy együtt.Ám külön-külön megy ? Ha a gyàrilag megadott feszt beàllìtottad(pl. 1,6 v ),ès nem megy akkor az NB feszültséget emelheted egy picit(pl. 1,2-1,3 v),mèg arra is figyelj hogy adott modul a pàrjàval egy csatornán legyen.
-----------
-
Maggisz
csendes tag
válasz hicks11775 #12059 üzenetére
Szerintem úgy próbáld ki hogy amik benne voltak eredetileg egy forma színű foglalatba tegyed majd a másik 2-őt amit most vettél pedig a másik 2 egyforma színű foglalatba tegyed feszültségnek pedig azt az értéket ad meg amelyik a legnagyobb ( pl ha az egyik memória kit 1,6v-os a másik meg 1,8v-os akkor 1,8v-ot adj meg fesznek, nyugi nem lesz a másiknak semmi baja) Az igazából hogy csak egy csatornán mennek 1600-ba a ramok pedig lehetetlen mivel ha ha az egyikben mennek az 1600-ba akkor a másikba is kell hogy menjenek
Üdv:Maggisz
-
hicks11775
csendes tag
-
regvoltrossz
aktív tag
ASUS P5QPL-AM alaplapom van. Miután beindul semmi gond nincs vele, amíg viszont beindul addig sokszor fél perc is eltelik nem igazán értem miért. Valami beállítási hiba, vagy valami más?
[ Szerkesztve ]
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
samu74
addikt
válasz hicks11775 #12061 üzenetére
A tálcán jobb egér katt,ès a feladatkezelőben nèzd mèg hogy mi tekeri a procit.
Amúgy mèg mindig lehet valami a rammal ha a böngésző kifagy...-----------
-
szab.tam
nagyúr
válasz samu74 #12063 üzenetére
borítékolom: a 30% cpu usage winlogon.exe, vagy utorrent....
böngészőfagyás: tesztre blokkolni kell az active x vezérlők közt az adobe flash player-t. annak a tetves frissítései szivatják állandóan az explorer-em. azután meg jönnek az ie fagyások....
tehát tiltani kell, hogy úgy is fagy-e..[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz hicks11775 #12065 üzenetére
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Mióta húzva van a proci, van hogy bekapcsolás után pár percig nem működik az egér vagy ha rá dugom a nyomtatót nem látja rendesen, lehet nem kap elég kakaót ez a terület?
Mivel tudnám korrigálni a problémát?
Ez egér a hátsó alaplapira van dugva a nyomtatót meg az előlapira szoktam dugni![ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz Mustármag #12067 üzenetére
Nekem amióta 6870 vga került a gépbe ha bekapcsolom egy pillanatra elindul majd mintha kikapcsoltam volna leáll minden majd elindul. Igaz ez egy Asus vga ami gyárilag 915-re van húzva. Ha csak újraindítom a gépet pl valamilyen driver telepítésnél akkor nem csinálja. P5Q lapom van nincs húzva benne se proci se memória a táp corsair 650W.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Maggisz
csendes tag
válasz Flashget #12068 üzenetére
Ez akkor fordul általában elő ha a tápegység nem kap elég áramot, bekapcsoláskor hirtelen kellene a tápnak áramot átalakítani a gépnek és mivel bekapcsoláskor minden alkatrész maximális teljesítményen megy előfordulhat hogy nem tud elegendő áramot biztosítani a gépnek, az egyik megoldás az ha a hosszabbítón lévő gombot bekapcsolod majd a tápon lévő kapcsolót is bekapcsolod és vársz kb 5 másodpercet, ez az idő alatt a tápban lévő alkatrészek teljesen áram alá kerülnek és nem történik kimaradás, és akkor nem fog úgy csinálni mintha kikapcsolt volna, Legalábbis nálam így ez volt a megoldás erre.
Maggisz
-
Maggisz
csendes tag
válasz Mustármag #12067 üzenetére
A te esetedben a feszültségekkel lehet a gond, próbáld a tuningot egy kicsit lejjebb venni és azzal együtt a feszeket is, de megpróbálhatod hogy adsz egy kis plusz fesz még a NB-nek talán nem kap elég áramot, és mivel az NB vezérli az usb-ket is ezért lehet nem tudja biztosítani a megfelelő feszt a usb vezérlőknek.
Maggisz
-
Flashget
félisten
válasz Maggisz #12069 üzenetére
A pc és minden más periféria (nyomtató, monitor) egy olyan túlfeszültség elleni védelemmel ellátott aljzatba van kötve aminek van külön kapcsolója. Azzal szoktam áramtalanítani ill. bekapcsolni a tápon a kapcsoló on-ba van mert elég macera lenne mindig ki-be kapcsolgatni.
De a bekapcsolásnál szerintem van 5mp különbség, de akkor majd figyelni fogok erre.
Thx.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
samu74
addikt
válasz Flashget #12071 üzenetére
Ez egy ismert bug,szinte hetente volt itt tárgyalva a fórumon .Nagyrészt a tuning vagy az alap(default) beállításoktól eltérő bios beállítások,okoznak ilyet ha teljesen áramtalanítod a gépet(tehát ha meg van szakítva az áramforástól).
szab.tam: böngészőfagyás
Hát...Használni kell igazi böngészőt. Pl.: Chrome.[ Szerkesztve ]
-----------
-
szab.tam
nagyúr
válasz samu74 #12072 üzenetére
az ie-n kívül van egy olyan böngésző is, ahol a könyvjelzőket parancsikon szerűen, mappába rendezve tárolja? tehát egy olyan könyvtárszerkezetben, amit külön elérek, (nem a böngészőből csak), és ctrl+c-vel ki tudok másolni internetes parancsikont, ha akarom?
mert ha igen, oszd meg légyszi. nálam előfeltétel.
[ Szerkesztve ]
-
Maggisz
csendes tag
válasz Flashget #12073 üzenetére
Hát amúgy az is lehetséges mivel jóval többet eszik az új vidikarid mint a régi, és indulásnál nem tudja biztosítani megfelelően az áramot a tápod. Amint néztem a tápod bőven elég a konfigodhoz úgyhogy a táp teljesítménye elegendő legfeljebb amperileg nem biztosít eleget a 12v-os ágad a tápon gépnek induláskor mert a vidikariknak megvan a minimum táp teljesítmény és hogy 12v-os ágon mennyi ampert kell hogy tudjon biztosítani a táp hogy stabil legyen, vagy esetleg a villannyal van gond a házatokban hogy hirtelen nagy teljesítmény igénynél ingadozik a feszültség pl: alapból 220 v van a konektorba de mikor bekapcsolod a gépet hirtelen ingadozik és leesik 200 v-ra és a táp standbyba lép egy időre amíg nem kap megfelelő feszültséget.
Maggisz
-
Flashget
félisten
válasz Maggisz #12076 üzenetére
A 12V-os ág 52A és van külön 2db PCI-E táp csatlakozója is azzal nincs gond.
Amire én gyanakszom (lakótelepi lakás) villanyóra alatt 20A van a lakáson belül 4db 10A biztosíték. vagy ez nem bírja el a megnövekedett fogyasztókat vagy szimplán elöregedett a megszakító és csere érett erősebbre, 16A-ra. A gond vagy magával a MGE Pulsar CL+al lesz vagy a hálózattal.Realme GT Master Edition
-
samu74
addikt
válasz Flashget #12078 üzenetére
Az a kártya nem hinném hogy sokkal többet fogyasztana mint a 4850-ed,szóval nem a hálózat meg nem a táp.Szimplán a lap nem csipázza,vagy alapórajelen kellene próbálni a videókártyát, hogy indításkor duplán indúl-e.Ha a hálózat nem bírná simán leverné az automatát.A tápod meg 3 olyan kártyával is elbírna.
-----------
-
szab.tam
nagyúr
válasz samu74 #12079 üzenetére
nekem aléyneg az, hogy a böngésző a kedvencként elmentett könyvjelzőket eleve internetes parancsikonként hozza létre, mappaszerkezetben tárolva. hajszál pont úgy, mint az ie. ne valami saját adatbázis file-ba, ahonnan elő kell csalogatni. tehát a könyvjelzőket a böngésző megnyitása nélkül is el tudjam érni, és rendezni. mint az ie favorits mappáját.
nem esetszerűen kicsempészni akarok néha 1-1 parancsikont...a chrome létrehoz ilyen mappát? ha igen, akkor hol van, mert én nem találom....
-
samu74
addikt
válasz szab.tam #12081 üzenetére
Figyu ez már nagyon off ,de ha fent van a Chrome,akkor az egérrel ha rámész a könyvjelzők fülre(mappára) akkor azt másolhatod vagy kirakhatod az asztalra.És ha a további könyvjelzők fülre mész akkor az IE,Firefox,és az összes importált könyvjelzővel azt csinálsz amit akarsz.
A címsáv alatt jobb egér-könyvjelzőkezelő,és a menüben kilistázza a mappákat.[ Szerkesztve ]
-----------
-
szab.tam
nagyúr
válasz samu74 #12082 üzenetére
persze, hogy offolunk, mert nem a kérdésemre válaszoltál. hanem ahelyett valami másra....
én azt kérdeztem, hogy a chrome a könyvjelzők mentését olyan rendszerben csinálja-e, mint az ie. tehát rögtön, direkt mappába, internet parancsikonok formájába, vagy egy adatbázis file szerű valamibe.
nem az kérdeztem, hogy a böngésző megnyitása után hogyan lehet kicselezni, kinyerni az infót, exporátálni stb. mert nekem az nem jó. töbszörösen nem. de hagyjuk...szerk.
má rasszem látom, mit nem értesz. nem a böngésző könyvjelző menüjéből elérhető mappára gondolok. olyanra, amit a saját gépből elindulva elérek. és ott látok egyszer csak egy mappát a winyón, amit ki tudok tenni egy ablakba, a böngészőtől függetlenül. és nem naponta akarom kiexportálnia böngésző belesejéből, hanem azonnali módon frissül a használta során, mint az ie-nél....teccikérteni?
[ Szerkesztve ]
-
samu74
addikt
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.
Asus P5Q lap + E8400 proci(elvileg tuningos) cuccnál ennél a lapnál hogyan kezdjem a tuningot alapfeszen?
Gigabyte lapom ok, azt vágom, itt nem tudom miket szoktatok inkább.>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Ha a CPU hűtő minden része tökéletesen működik, akkor mi okozhat CPU FAN error BIOS hiba üzenetet?
Csináltam egy BIOS resetet, leszedtem a hűtőt, újra pasztáztam az első két indításnál még mindig kiírta, a másik kettőnél már nem. -
Flashget
félisten
Üdv.
Megtudnátok mondani ez a memoria kit megy reccenés nélkül P5Q lapban?
KINGSTON 4096MB DDR2 800MHz CL5 KIT
Realme GT Master Edition
-
vibra
tag
Üdv Mindenki !
Segítsetek a következőben.
Kíváncsiságtól hajtva fentebb vettem az FSB-t 425-re,a DRAM ezt az értéket követve 850-re állt be.Nem jó, az os betöltése után lefagy a rendszer.Nem tudom lentebb venni BIOS-ban 850 a minimum.A kérdésem az lenne,hogy ha a 800-as ramok helyett mondjuk 1066-ost tennék be, akkor lehetséges lenne-e még egy kis tuningolhatóság?
Tudom,hogy a lapom nem egy tuning bajnok csak érdekel miaz amit max kilehet hozni belőle.
-
Maggisz
csendes tag
Hello
Nem a memóriákkal van a gond a 800-as ramok 850 simán kell hogy menjenek csak plusz feszt kell adnod nekik, illetve a nb-nek és a cpu-nak is kell adnod plusz feszt hogy stabillá váljon a géped. Adj több feszt mindennek és utána futtass le egy stabilitási tesztett és ha nem fagy le és nincs kék halál akkor akkor pedig vedd vissza a feszeket addig amíg még stabil a rendszer.
1066-os ramokat ezért fölösleges lenne venned.
Üdv:Maggisz
-
vibra
tag
válasz Maggisz #12096 üzenetére
Szia!
Nagyjából 2 hónappal ezelőtt volt kék halál gondom az megoldódott.
Akkor sokat segítettek itt a fórumtársak.A fesz értékek lettek emelve ill. a L.L.C. is engedélyezve lett + LAN driver csere.
Emelek majd még a RAM feszen mert az most 1.9 V.-on van.Hátha bejön.
1066-os ramot kapok kölcsön próbára,szerencsére így azt még nem kellene vennem.ÜDV !
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz Maggisz #12094 üzenetére
Mert itt volt vele gond de aztán (#11732) ezt a verziót írja KVR800D2N6/2G amit beraktam az CL5-ös és ne hogy így járjak én is. Legutolsó BIOS van nekem szóval, akkor majd belevágok.
Thx.Realme GT Master Edition
-
hatter
tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem hogy ha 4-4-4-12-re teszem a ramokat 2,1V-on akkor nem tapasztalok és látok semmi gyorsulást a memória késleltetésben(everest, aida 64). Mit kéne még a biosban beállítani hozzá? Ramok 2x1Gb Geil ultra, Lapom természetesen P5Q több infó az adatlapomon is látható, köszönöm a segítségeket!
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- ASRock h510 pro btc+
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest