Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter789
senior tag
válasz samu74 #12600 üzenetére
igen, az kimaradt hogy egy 4850-el használom másfél éve hiba nélkül - más újabb generációs ati / nv-vell még nem volt módom kipróbálni... ezért is dobtam fel itt a kérdést, hogy másnál is merült e már fel ez a probléma ilyen / hasonló lappal...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Van arra lehetőség, hogy usb-s billentyűzettel lehessent indítani a gépet, mert nekem csak ps/2-vel sikerült eddig?Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
Mustármag
őstag
Mellé ment, elnéztem a topicot.
[ Szerkesztve ]
-
< CyberBob >
őstag
válasz < CyberBob > #12602 üzenetére
Még egy kérdés: a hátlapi USB-k (1-6) teljesen egyenrangúak (sebességben és terhelhetőségben) az alaplapra külön elő és hátlapi panellal csatlakoztatottakkal (7-10) vagy is mind a déli hídból jön? Az alaplap P5Q Deluxe.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
sklopp
őstag
válasz < CyberBob > #12602 üzenetére
A biosban usb beállításoknál engedélyezed a legacy eszközöket és menni fog.
-
tigerk
tag
Hali
Segítséget szeretnék kérni.Van egy Asus P5Q3-as alaplapom és folyamatosan maxon pörgeti a ventilátort hol lehetne ezt szabályozni vagy csak azért van mert 3 pin-es a proci hűtőm?Most szeretnék venni egy nagy hűtőt és nem szeretném ha folyamatosan maxon pörögne a gép.
Üdv
Tigerk -
tigerk
tag
Köszi a venti dolog megoldódott most viszont felmerült egy új kérdés.Vajon a win 8-an hogy működne egy ilyen öreg lapon?Driverek felmennének meg ilyesmi?(kipróbálnám a w8-at)
-
tigerk
tag
Szerintetek az úgy kóser ha alaplapi driver nélkül megy a gép?Mindent felismer tehát van hang meg internet is.
Üdv
Tigerk -
HERR Z
veterán
Sziasztok
Adott lenne egy asus p5q és egy q9300
eddig hibátlanul ment egy 2x2gb ocz reaper 1066-tal ezért lett véve egy másik ugyanilyen kit is.....
amivel viszont valami nem klappol, mert mind magában, mind a 4 együtt egy idő után hibázik, néha fagymi lehet a gond, mi lenne a megoldás?fesz 2.2V, bios beállítás 1066MHz
-
violator7407
újonc
Sziasztok!
A napokban vettem az alaplapomba (P5Q3) egy Kingston 8192MB 1600MHz CL9 DDR3 HyperX - KHX1600C9D3K2/8GX-es 2x4gb-os Kitet, gondoltam lecserélem a régebbi OCZ Reaper HPC OCZ3RPR1333C92G 2x2gb-os memória kitemet. Sajnos nem akar vele működni sehogyan. A boltal megegyeztünk a visszavásárlásról, viszont a régi ramjaimat eladtam. Tudna nekem segíteni, hogy milyen ramot tudnék bele venni, ami legalább 8gb-os és 1600 Mhzes, vagy 2x4Gb-os Kit? Esetleg van valaki akinek ekkora memória van benne?
A segítségeteket nagyon megköszönném! -
Mauddip
aktív tag
Sziasztok
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy van nekem 2 éve egy P5Q Deluxe alaplapom, és mostanában rosszalkodik. Előtte egy P5B Deluxe volt a gépemben, viszont az a régi tápom túlfeszültsége miatt le is égett, magával víve a videókártyámat is. Akkor vettem egy új Chieftec 500as tápot és egy 460 gtx-et újonnan, viszont az alaplapot vateráról kerestem, mert akkoriban már nem igen lehetett kapni 775ös tokozású, normális lapot.
A problémám a következő jelenleg. Mostanában hülyéskedik az egerem, tehát átváltozik a kurzor ilyen 8 vagy 16 bites színű valamivé, mintha valami probléma lenne a videókártyával, és több esetben is befagy a képem pár másodpercre, 5ből egy alkalommal pedig kékhalálozik is a gép, viszont semmi értelmes információt nem szűrtem ki a log-ból. 2 hete nézegetem, hogy mi lehet a probléma, a hőmérsékletek igazából nagyon jók, procimé (E6600) ilyen 35-42 szokott lenni, játék alatt is max 60, de az nem sok. 2 winyómat megnéztem ashampoo-val és hard disc sentinellel, nem volt probléma, se hibás szektor sem rajtuk. Cseréltem már adatkábelt is mindkettőn, átdugtam más tápcsatiba, hátha... De semmi. Videókártyámmal sincs elvileg gond, semmi más hiba nem szokott előfordulni. Viszont sok esetben játsza el tényleg, hogy ledobálja az eszközöket az usb portokról, pendrive-okat gyakran, viszont a billentyűzetemet még nem vettem észre.
Mit érdemes ilyenkor tenni? Már 2szer szétszedtem teljesen az alaplapról mindent, újra bedugdostam, hátha valami érintkezési hiba lehet, de semmi azóta se. Új windowst raktam fel, hátha, de azóta is csinálja, igaz nem olyan sűrűn, de akkor is bosszantó. Esetleg méressem le a tápom, hátha valami baki van vele, és mint múltkor, több feszkót ad le, aztán megsínylette a lap? (Everest szerint jók az értékei, semmivel sem több mint kéne.)Előre is köszönöm a válaszokat!
üdvNikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
-
F-ECT$
titán
P5Q-E-be milyen elem kell, CR2032? Ilyet merre lehet kapni az Infopark körül?
Dive ever, work never.
-
enemy107
senior tag
-
geprombolo
őstag
válasz Mauddip #12616 üzenetére
A magam részéről inkább az ellenkezőjére gyanakszom, hogy gyengül a tápod. Gyenge tápnál előfordulhat, hogy ledobálja az usb cuccokat, kezdve azokkal, amik sokat esznek, aztán a spórolósakat is. Egy sima multiméterrel menet közben mérj rá a táp kimeneteire a csokikon, az 5 meg a 12 volt nem szabad sokkal kevesebb legyen a névlegesnél.
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
enemy107
senior tag
válasz F-ECT$ #12629 üzenetére
Gyanúsan döglődik a lap.
Enyém is ezt csinálta, illetve indításnál Power hiba üzit sípolt. Utána ha beindult semmi gond nem volt vele. BGA hibás lett a proci foglalatnál valahol.
Eladtam egy srácnak itt, persze tudta hogy gáz van vele, ő egy pepsis kupakot rakott a lap alá a foglalatnál. Hogy megy-e még neki nem tudom.http://cpu-tuning.joruska.com/
-
Becksman
őstag
windows 8.1et szeretném feltenni majd ( vidkari váltás történik nemsokára hd7770et veszek a Q9400 proci mellé)
A kérdés:
a gyári drivereket fel lehet tenni? ASUS EPU-t sokszor használom mert hallkabb a gép maximum energy savingbe...Samsung A54 5G 8+256GB
-
Becksman
őstag
QUAD 9400-hoz ati radeon hd7770 elég jó?
Jelenleg HD5770-em van. Csak fogyasztásba kicsit csökenne a 7770el a gép, de teljesítményben is +20%.
Vagy mit ajánlotok mellé 27000ftig?Samsung A54 5G 8+256GB
-
Barni22
tag
Hali.p5q-pro lapom van,és egyik este normálisan kikapcsoltam,reggel viszont mikor beakartam kapcsolni a no signal felirat fogadott.a gép maga megy világit,pörögnek a ventik,vinyó,videókártya minden,csak éppen kép nincs,és nem dolgzik a gép.valami ötlet?köszi
Barni
-
Ka Bala
csendes tag
válasz Barni22 #12639 üzenetére
El is átkoztál, mert ma, illetve tegnap reggel én is erre ébredtem. Mármint hogy nincs kép.
ASUS P5Q. Vga ki, be egy másik, akkor sem. DVI kábel csere HDMI-re akkor sem. Monitor teszt egy másik géppel, az is jó. Nah a jó öreg /induljunk a kályhától megoldás/ , kivettem a memókat, majd vissza az egyiket és láss csodát már megy is, van kép. Vissza a másik memó is, és ugyan úgy ok minden.És semmi sípolás, vagy hiba jelzés sem volt a bekapcsoláskor sem, mint amikor pl nincs benne ram.
Így szerencsére az enyém legalább gyorsan megoldódott.[ Szerkesztve ]
-
Ka Bala
csendes tag
válasz Barni22 #12642 üzenetére
Nah, ja. Azt is megpróbálhattam volna.
És szerintem az is rendbe hozhatta volna a dolgot.Hogy mitől van azt én sem vágom.
Talán már kezdenek öregek lenni ezek a lapok, és az elöregedő kiszáradó kondik rakoncátlankodnak.
És ezért néha van egy kis gebasz. Vagy ilyesmi.Más indokot nem igen tudok az ilyen, és hasonló hibákra.
Mivel új korában semmi ilyet nem tapasztaltam. -
beldeczki
aktív tag
Üdv!
Adott egy Asus P5Q Pro alaplap. Alapból van rajta 6 SATA port, ami Intel vezérlőről működik. Ezzel idáig nincs is gond. De ezen kívül van egy Marvell 88SE6111 vezérlő, ami ad 2 SATA portot és egy IDE portot. A két SATA port rá van kötve egy Silicon Image Sil5723 nevű vezérlőre, ami ezen keresztül üzemel és lényegében kibővíti az alap Marvell vezérlő SATA portjait RAID képességgel. Ezzel idáig nincs is gond.
Amikor megvettem az alaplapot, akkor nem tettem újra a Windowst. Feltettem minden drivert, örültem. De amikor a Windows indul el, akkor arra lettem figyelmes, hogy Win7-nél amikor a "Windows indítása" szöveg felett a logó összeáll és van neki egy kis animációja, akkor ez egyszer lefagy. A merevlemezek is csöndbe maradnak, a logó "fagyva" van. Egy kis idő múlva a logón újra folytatódott ez az animáció, merevlemezeknek a hangja is megjött és indul is Windows. Azt hittem operációs rendszer hiba van, mivel alaplap csere volt és nem tettem újra. Újratettem, feltettem minden drivert, újra előjött a hiba. Bele is törődtem, gondoltam már elég régi alaplap és valami nem kompatibilis. Nem rég feltettem a Win8.1-et és ott is feltettem minden drivert, és ott pedig amikor a kis logó körül pörögnek a karikák, akkor azok fagynak be. Merevlemez újra elcsöndesül, kis idő múlva pörögnek kis pontocskák, merevlemez dolgozik, Windows indul, minden király.
De most szereztem egy másik merevlemezt amire feltettem egy alap Win8.1-et, és a driverekkel elkezdtem játszani, mivel gyanús volt, hogy valamelyik driver fagyassza be gépet induláskor. Rá is találtam a bűnös driverre. A Marvell 88SE6111 vezérlő driverje fagyassza be a gépet induláskor.
Ha a Marvell driverja fel van telepítve, akkor működik a két SATA port + az IDE port is, de a gép befagy induláskor. Ha nincs feltelepítve a Marvell driverja, akkor nem fagy be a gép induláskor, de akkor csak az egyik SATA port működik (kettőből egy) + az IDE port továbbra is jó. Ezzel nem is lenne gond, összesen 8 SATA portból egy nem működik az nem tragédia, de akkor legalább nem fagy be gép induláskor és nem veszítek időt az indulási időből.
De azért akkor is zavar, hogy egy SATA portot elbukok ez miatt (így ugye nem fagy gép induláskor). Ha felteszem drivert akkor fagy, de működik mindkét SATA. Az IDE port akkor is működik ha fel van téve driver, ha nincs feltéve akkor is.
Elkezdtem még egy kicsit kísérletezni. Feltettem Marvell drivert, és BIOS-ban kikapcsoltam ezt a Drive Xpert technology-t (ami a Silicon Image Sil5723 vezérlő). Lám-lám, így nem fagy gép, de egyik SATA port se működik ami Marvell-en keresztül jön, IDE port továbbra is hibátlanul működik. Visszakapcsolom BIOS-ban a Drive Expert-et, újra fagy Windows induláskor, de működik mindkét SATA.
Ha már ekkora regényt írtam és valakit összekavartam volna, akkor megpróbálom összegezni a helyzetet.
Ha fel van téve Marvell driver és Driver Expert be van kapcsolva BIOS-ban: fagy Windows induláskor, de működik mindkét SATA port és az IDE port is.
Ha fel van téve Marvell driver és Driver Expert ki van kapcsolva BIOS-ban: nem fagy Windows induláskor, de nem működik semelyik SATA port sem (amelyik Marvell-en keresztül jönne), de az IDE port az jó.
Nincs feltéve Marvell driver és Driver Expert be van kapcsolva BIOS-ban: nem fagy Windows induláskor, de csak egyik SATA port működik, IDE port továbbra is jó.
Nincs feltéve Marvell driver és Driver Expert ki van kapcsolva BIOS-ban: nem fagy Windows induláskor, de csak egyik SATA port működik, IDE port továbbra is jó.Még egyszer, a Silicon Image (Drive Expert elnevezés) vezérlő az csak a Marvell két SATA portját bővíti ki RAID-el.
Ebből azt szűrtem le, hogy valamiért a Silicon Image vezérlő fagyasztja be gépet induláskor, ha fel van telepítve Marvell driver. Ha nincs felrakva akkor nem fagy, de egy SATA port mínuszom van (mint írtam nem nagy tragédia, de hát ha tud valaki rá megoldást).
Tehát a kérdés:
Hogy lehetne megoldani, hogy a Marvell driver és a Silicon Image Driver Expert együtt dolgozzon (ne fagyasztja be gépet induláskor, de működjön mindkét SATA port)? Vagy esetleg továbbra is használjam driver nélkül és fogadjam el azt az egy mínusz SATA portot?Jelenleg nincs fent Marvell driver, így nem fagy Windows, de egy SATA port mínuszom van. Windows csak induláskor fagy ha fent van driver, ha egyszer elindult utána már nincs fagyás.
A regény végére két videó, hogy lehessen látni is a problémámat:
Itt driver nélkül.
Itt pedig driverrel.Egyértelműen látszik a hiba.
Elnézést ezért az iszonyat hosszú írásért, próbáltam jól körülírni a problémát. Ha valaki elolvassa és netán még válaszol is, annak előre is köszönöm!
-
FF23
senior tag
válasz beldeczki #12646 üzenetére
Melyik verzióval próbálkozol?
Itt a v1.2.0.8400-at írják a legújabbnak: Marvell 61xx SATA2 RAID driversRT-AX58U v1
-
beldeczki
aktív tag
Ezt feltettem és utána már el se indult a Windows. Szokásosan befagyott Windows induláskor és utána nem is ment tovább (másik driverrel a fagyás után ugye kis idő után magától tovább ment). Szerintem marad driver nélkül és akkor nem fagy Windows és legalább a sárga SATA port működik (és benyelem azt hogy fehér nem fog működni). Driverrel ugye fehér és sárga is működik.
[ Szerkesztve ]
-
FF23
senior tag
válasz beldeczki #12648 üzenetére
Akkor használd a support oldaladról az utolsó drivereket, meg tanulmányozd a manuals-ban a DriveXpert módokat.
Próbáld meg driver nélkül a biosban a DriveXpert-et átállítani normál módra, vagy Marvell driver+DriveXpert progit feltéve, win alól beállítani a normál módot:
EZ Backap-> mentés
Superspeed-> RAID
Normal-> normál SATART-AX58U v1
-
beldeczki
aktív tag
Akkor használd a support oldaladról az utolsó drivereket, meg tanulmányozd a manuals-ban a DriveXpert módokat.
Idáig is ezt csináltam, ugyanúgy fagy Windows bootkor (mint ahogy a videóban).
Próbáld meg driver nélkül a biosban a DriveXpert-et átállítani normál módra, vagy Marvell driver+DriveXpert progit feltéve, win alól beállítani a normál módot:
Ezt is csináltam, ugyanaz mint amit feljebb írtam (fagy). Idáig is normal módban volt, RAID-et az Intel vezérlővel használok.
Valamiért ez a Silicon Image chip nem komázik Marvell driverjével...
Úgy látom neked is (P5Q Deluxe) 6 SATA Intel vezérelt, meg még van egy Marvell 88SE6121 vezérlő (vs. Marvell 88SE6111 ami enyémen van), ami ugyanaz mint az enyémen (P5Q Pro), csak tieden van egy külső SATA port pluszba.
Milyen drivert, operációs rendszert és DriverExpert módot használsz? Neked nem "fagy be" induláskor Windows ha fel van telepítve Marvell driver?
Tehát:
Marvell driver + DriveExpert bekapcsolva BIOS-ban: fagy induláskor (működik mindkét SATA)
Marvell driver + DriveExpert kikapcsolva BIOS-ban: nem fagy induláskor (viszont így nem működik a két SATA port)
Marvell driver nélkül + DriveExpert bekapcsolva BIOS-ban: nem fagy induláskor (csak 1 SATA működik)
Marvell driver nélkül + DriveExpert kikapcsolva BIOS-ban: nem fagy induláskor (csak 1 SATA működik)Vagy tűröm a fagyást és akkor tudom használni mindkét SATA-t, vagy tűröm, hogy egy SATA port nem működik (fehér színű), de legalább nem fagy Windows.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest