- iPhone topik
- Yettel topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nwis86
aktív tag
Sziasztok!
1 kis segítség kellene!
Adott 1 Asus p5q alaplap, Xeon e5450 (Q9650) 4x2gb1066ram HD5780 1SSD és 5db sata HDD (2napja raktam össze a gépet) ha bekapcsolom kb 1-1.5 percig nem történik semmi, a ventik felpörögnek világítanak is, alaplapon világit a led hogy áram alatt, a billentyűzeten is világit a led, szóval minden ahogy kell! Semmi sípolás, nincs hibajelzés! De nincs kép, a monitoron a led is villog hogy nincs jel, mintha ki lenne kapcsolva a gép... Aztán kb 1-1.5perc múlva bekapcsol a monitor és elindul boot és betölt a win... Ez így 1 kicsit idegesítő, pláne hogy most raktam a gépbe az SSD-t és nem hogy gyorsabb de kb ez miatt most lassabb lett a betöltés mint a régi sokkal kisebb gépemen! Ha már 1x elindult a gép akkor minden jól működik, csak ez a 1 -1,5 perces fektetéség nagyon zavar! Pláne hogy tuningolgatnám mit bír, és ugye minden bios változtatásnál újraindítás aminél mindig eljátssza ezt a 1,5 perces várakozást... biost már frissítettem, de nem segített. Viszont a bios teli van olyan funkciókkal amikről fogalmam nincs mire jó, lehet csak állítanom kéne valamin, esetleg valakinek van ötlete?
-
Nwis86
aktív tag
A HD5870-el van a gond! Kipróbáltam másik VGA-val 1rossz (csak 2d-be működő) 560ti-vel a gépet és azonnal bekapcsol, 20 másodperc alatt már be is tölt a Windows, 5870-el még 2percig feketeség és csak utána kezd el töltögetni...
Ezzel a gonddal viszont szerintem átmegyek a VGA fórumába... -
Nwis86
aktív tag
Az normális ha P5Q-n cpu alatt lévő sárga borda 72fokos? A többi borda valamivel hidegebb de még azokat is soknak gondolom cpu tól nézve oldalt, fent és a vga alatti kocka alakú is 50+ fokos. véletlen értem hozzá és rendesen égetett 4ghz-re húzott Xeon E5450-el 1.35V (gyári órajelen az alaplapi borda is hűvösebb 56fok, aida szerint 41
Bitfenix recon érzékelőjét raktam rá a bordákra úgy mértem a hőmérsékletet, kb azonnal felmegy 72fokra csipog meg villog is... Aida szerint ilyenkor az alaplap 45fokos, de érdekes hogy más adat nincs is az adatlapról, öcsémnek vagy 3 alaplapi hőmérsékletet is kiír.
-
Nwis86
aktív tag
Sziasztok!
Kéne 1 kis segítség, olyan gondom lenne, hogy van 1 régi IDE HDD amiről mindenféle képen le kéne mentenem az adatot, a gépembe p5q lapba kb 1 éve nem volt bent ez a hdd, se egyéb ide eszköz, régen ment sata hdd és ide íróval együtt is a gép, most 1 éve ssd-n van a windoz és csak sata hdd és író van bent, most rádugtam az ide vinyot és sehogy se látja, már minden létező módot kiprobáltam a biosba, meg jampert a meghajtón de semmi, hallom hogy pörög melegszik is ha sokáig hagyom de nem látja a win7, kíváncsiságból rákötöttem a régi ide dvd írómat de azt se látja, kiprobáltam másik ide kábellel de semmi változás Valakinek valami ötlet, nagyon fontos lenne! -
Nwis86
aktív tag
őszintén szólva fogalmam nincs hogy ezt hol tudnám megnézni, biosba nem találok ilyen lehetőséget.
bár valami rémlik hogy mikor mindent cseréltem sata-ra akkro minden ide-vel kapcsolatos dolgot letiltottam. De ezt a gépet kb már nem is használom mert raktam össze már régóta 1 másikat, csak azon meg nincs is ide, azért a régi gépemmel próbálkozok, csak már nem nagyon emlékszem erre a régi biosra[ Szerkesztve ]
-
Nwis86
aktív tag
Kösz, közbe már megtaláltam, és igen le volt tiltva, amint vissza állíttattam már arra is rájöttem miért tiltottam anno le, mert úgy 3-4 másodperccel hamarább bekapcsol a gép nem keres ide eszközöket. De így se volt tökéletes, felismerte ugyan de 30gb-nak és formázatlannak, miközben 160gb amin 2 partíció is van, egyiken Win7 másikon adatok, szóval így se volt jó valamiért, de közbe gyors már megoldódott szerencsére van itthon pár régi altkarész, ezzel kellet volna kezdenem, régi AMD lap + proci meg ddr2 ramokat gyors össze raktam, + használaton kívüli táp, is csak rá kellett kötni a hdd-t 5 perc volt összerakni, csak a VGA-t kellett kiszedni a rendes gépből. és már megy is, mivel a hdd-n van op rendszer így az is müködik a partíciókat is látja minden adat megvan, csak semmi driver, de lényegtelen is, mentést így is meg tudom oldani!
Mindenesetre köszönöm a segítő szándékot!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest