Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • gabi256

  csendes tag

  Próbáld ki: dolgozz a 10-el, utána meg egy korábbi verzióval: nem kell bennfentesnek lenned, hogy rájöjj, milyen k***va jó lett a 10-es. Ha ez a zsákutca, akkor csak előre így tovább! :) A másik: ha símán tönkre akarták volna tenni a konkurenciát, sokkal olcsóbban is meg lehetett volna tenni: a Nemetschek a vételt túlnyomó részt hitelből finanszírozza: jó napot kívánok, szeretném hitelből bezáratni a legnagyobb európai konkurenciát. Nem hiszem, hogy erre adnának pénzt. (Skoda - Volkswagen, Nemetschek - Vektorworks stb...)
  11 meg biztosan lesz. Szerintem elég hamar. Az építész szakma számítógéppel való megoldása még kb 45%-os lehet. (A megoldandó feladatokat figyelembe véve). Van még vagy 10 év biztos fejlesztés. (felmérés, műemlékvédelem, szakágak, automatizmusok, térinformatika online, kiviteli tervek online, stb...)
  Az Allplan-Archicad meg user oldalról olyan ellentétes, mint az Illusztrátor-Corell Draw.. Az Archicados usereket az Allplan nagyon nagyon nehezet kapná meg, elveszíteni meg vagy 45000 felhasználót meg senki nem akarhat :)

 • gabi256

  csendes tag

  szia, mit csinálsz vele, ha elég a 6.5? Az olyan, mint ha redisztollal kellene rajzolni, és nem használhatnék csőtollat. Kemény.
  Ha csak 2D, akkor meg nem elég valami sokkal egyszerűbb? Egyébként sokba ne reménykedj: a 6.5 olyan messze van a 10-től, hogy nézz szét nyudodtan a piacon, annyi energiával bármelyik más programot is megtanulhatsz. (Bár kényelmesebbet azt hiszem, nem nagyon találsz, de ha mégis, szólj!) (én a corell draw, datacad, microstation, integraph, nemecsek és a 3forma közül választottam. Az autocadot derekt nem)

 • Gyantusz

  tag

  Kösz!
  Én is találtam nemrég 1-2-t GDL-es gyűjteményt. Bár még nem néztem át egyiket sem alaposabban...
  http://www.archicentrum.hu - [link]
  http://www.proidea.hu - [link]
  Utóbbi most nem megy, nem tudom, mi a répa lehet...

  [Szerkesztve]

  Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

 • Gyantusz

  tag

  Részletre vetted, vagy kp-ra?

  Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

 • Gyantusz

  tag

  Most nincs kéznél egyik sem... (hhmmm, biztonsági mentések...)
  Szóval, ha jól emlékszem, akkor az alábbi:
  [ArchiCAD főmappa]/Kiegészítők/
  Ide bemásolod simán a Velux.lib(? talán) könyvtárat, amiben benne van az egész cuccos. Eztán, ha fut a progi, kilövöd, ha nem, akkor elindítod és ha jól csináltad és én is jót írok, akkor látszik majd a főmenüsor végén a VELUX menü.
  Mivel így a tervben lesznek extra file-ok is, célszerű archív formátumban menteni a tervet (.pla kiterjesztés)!

  De. Itt van a 2004-es Tondach CD-m. Az pont ezt írja, tehát megerősítést nyert.
  [ArchiCAD főmappa]/Kiegészítők/
  Kis idézet erről a lemezről (CAD támogatás menüpontban található, csak hogy a forrást is megnevezzem)
  ''A Tondach 2004 CD-n található, az Ön ArchiCAD-változatának megfelelő könyvtárba (ArchiCAD 6.5 vagy ArchiCAD 7.0) a Tondach 2004 mappát helyezze az ArchiCAD mappában lévő Kiegészítök könyvtárba, a szükséges könyvtárak a program <ez utáni> első futtatása folyamán automatikusan betöltődnek. ArchiCAD 8.1 alatt a programot az „Eszközök” menü „Kiegészítő kezelő...” almenü segítségével is telepítheti. Fontos! Amennyiben rendelkezik a Tondach CAD egy korábbi változatával, akkor azt szedje ki a Kiegészítök mappából, mert a két változat egyidőben nem tud működni!''

  <ez tőlem>

  Szóval Velux, Tondach egy kutya.

  A Bramac adott ki ilyet?

  [Szerkesztve]

  Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

 • Gyantusz

  tag

  Szerintem a File menü -> Könyvtárkezelő... segíthet ezen a problémán is.
  Itt a bal ablak Helyi/LAN fülével lehet bányászmunkát végezni a winyón. Ha megvan a file, vagy a könyvtár, akkor kijelölöd azt és az >>Add>> gombra katt, majd a Kész! gombra.
  Betölti a .pln file-ba az új cuccokat is és lehet melózni tovább.

  Mondjuk én még nem próbáltam, de pár napon belül lehet jelentkezek ez ügyben. Nekem a szálas hőszigetelés ''hurkái'' hiányoznak nagyon. Elkezdtem saját kitöltést is fabrikálni, de az már régen volt...

  Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

 • Gyantusz

  tag

  Okay.
  Jó ''poén'', hogy a Graphisoft honlapján nincs is árlista... Mindenesetre jó marketingfogás.

  Egyébként kiadták az angol ArchiCAD 11-et. Viszont ez sincs rajta, legalább is én még nem láttam.
  [link] - magyar honlap
  [link] - angol

  Van hozzá már keygen is... Val'szeg júliusra várható a magyar verzió, mint ahogyan az lenni szokott.

  [Szerkesztve]

  Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

 • Koós Miklós

  csendes tag

  az API-kat az ArchiCAD gyökerében lévő Kiegészitők könyvtárába kell másolni. Praktikus idemásolni a hozzájuk tartozó lib. könyvtárakat is,mert akkor nem vesznek el.

  Arra oda kell figyelni, hogy az egyes változatokhoz külön-külön API-k tartoznak, tehát más megy a 8.1, a 9 és a 10 alá is. A jelenleg legaktuálisabb a 2006-os tondach és a 2007-es velux. ez utóbbi most májusra igérte a 2007-es változatot. A honlapjukon jelenleg már ez van irva, de letöltve kiderül, hogy az még a 2006-os változat. Ajánlom figyelmetekbe a www.eptar.hu -t ott az összes (magyar) kiegészitő letölthető + a magyar fejlesztésű könyvtárak jelentős része is.

  koos.hu | GDL-Centrum

 • Koós Miklós

  csendes tag

  ''Azt nem tudja vki, h kitöltést hogy lehet átvinni 6,5-ből 9-be?''

  a 6.5-höz már szerencsére régen volt közöm, igy nem tudom, hogy abban már benne volt-e az un. Attribútum kezelő (AC9-ben : Lehetőségek/Attribútum kezelő)? Itt el lehet menteni, törölni, betölteni nem csak kitöltéseket, hanem vonalfajtákat, felületeket, fóliákat, szinte mindent. aztán egy másik tervben be lehet hivni és felül lehet iratni vagy hozzáadatni a meglévőkhöz.

  koos.hu | GDL-Centrum

 • ToRR3nt3

  senior tag

  Sajna a Mediterrán honlapjáról nem lehet letölteni, CD-t kell igényelni. :O Pedig nekem már ma is jól jött volna... Na mindegy.

  ...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...

 • Koós Miklós

  csendes tag

  a magyar fejlesztésű anyagok legnagyobb része - mint lentebb irtam már talán - az ÉPTÁR honlapjáról letölthető, igy a Mediterrán is természetesen

  http://www.eptar.hu/eptar_letoltes_addon.php#mediterran

  koos.hu | GDL-Centrum

 • Koós Miklós

  csendes tag

  full install-kor az AC gyökerében létrejön egy PDF Converter nevű mappa. Onnan egy virtuális nyomtatót tudsz telepíteni. Vagyis amikor pdf-be akarsz menteni, akkor a Nyomtatást választod és ott, mintha csak file-ba nyomtatnál megadhatod a nevet.stb. és létrejön egy pdf file. A tulajdonság lapján jópár dolgot be lehet állitani (pl. vizjelet...). Én pl úgy használom, hogy mentés után egyből nyíljon is meg és akkor egyből látom, hogy jól mentette-e el ?

  Az Amyuni PDF Converter-ren kivül létezik még más is, de ez az AC része. Pofonegyszerű, meglátod....

  koos.hu | GDL-Centrum

 • ToRR3nt3

  senior tag

  OK, megoldottam...

  ...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...

 • Módis

  csendes tag

  Marhaság!!!! Mint a Vörös téren: a hír igaz, csak nem osztogatnak, hanem fosztogatnak:)
  A Graphisoft R&D Zrt megmarad önálló cégnek és fejleszti tovább az ArchiCAD programot.
  A Graphisoft a felvásárlás után a Nemetschek Holding része lett. Nem azért vásárolták meg, hogy bezárják, hanem azért mert nyereséges. Egyszerűen egy jó befektetés. Érdemes nézegetni a Nemetschek negyedéves pénzügyi jelentéseit...:)

  Az ArchiCAD 10-es verzió egy új korszak kezdete és a legnagyobb változás volt az ArchiCAD életében a 4.55- 5.0 változat óta! Az ArchiCAD 8.0 egy teljesen korszerű és belül egységesített programnyelvet kapott és az AC9 -el bezárólag utólérte magát minden olyan funkcióban, amit a felhasználók már régóta sürgettek, jóllehet a program addig is az élvonalban -ha addig is nem az élen- volt. Az AC10 forradalmi verzió, mert intelligens tervezői eszközzé lépett elő. Az AC11 megjelenése pedig igazolta, hogy továbbra is felkel a nap. Jövőre már AC12, és így tovább.

  Módis Péter ArchiCAD CENTER MódiStudió Kft

 • Módis

  csendes tag

  Skacok, legyetek pontosak és tájékozottak! Aki hallja adja át!!! Íme:

  2007. év eleje óta ingyenesen letölthető az ArchiCAD mindenkori változata az alábbi lehetőségek szerint: Próba Verzió 1 hónapos használattal, DiákVerzió: mint az előzó: DiákVerzió: 1 éves használatra. Ugyanez igaz az Artlantis és más kiegészítő programokra.
  Honnan?: www.modistudio.hu oldalról Regisztráció kötelező, persze kijátszható mindenféle hülye név megadásával, de az e-mail cím legyen korrekt, mert arra küldi a Graphisoft rendszere a felhasználói kódot.

  Módis Péter ArchiCAD CENTER MódiStudió Kft

 • Gyantusz

  tag

  Nekem a HP DeskJet 1220 C-m csinált ilyesmit egy időben, de azt is csak és kizárólag MS Word alatt (a többi MS sw. nem marháskodott). Kicsit "vicces" volt ~100 oldalas doksit laponként kinyomni... (sárgán villogott a középső "lapadogató" gomb)
  Aztán más okból, de szétszedtem az utolsó darabjáig, kitakarítottam, összeraktam és azóta nincs probléma... :DD
  (bár az is lehet, hogy az XP újrapakolása segített neki, már nem emlékszem... :U )

  Nyomtatási beálításokban nem állítottál el valamit? Más sw. is csinálja ezt?

  [ Szerkesztve ]

  Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

 • Gyantusz

  tag

  Én mondjuk a pausznak (Alt+F2) jelen szerkesztésekben nem sok hasznát veszem, nem használom.
  Ezek a szintes témák a 10-esben jelentek meg, még nem folytam bele
  Viszont nem tudom, szoktál-e billentyűkombinációkat használni. Nagyon-nagyon meggyorsítja a szerkesztést, és az ínszalagjaidat is kíméli, az idegeidről és az egérről már nem is beszélve.
  (de kockázatok és mellékhatások elkerülése érdekében kérdezd meg kezelőorvosod vagy gyogyószerészedet).

  Szóval melegen ajánlom, hogy rászokj a bill.kombinációkra.
  Alapvetők:
  - vidd: Ctrl+D
  - másolatát: Shift+Ctrl+D
  - forgasd: Ctrl+E
  - vágd szét: Ctrl+F
  - tulajdonság-pipetta szívás: Alt+C
  - kinyomás: Ctrl+Alt+C
  - sokszorozd: Ctrl+U

  A 11-esben:
  Nézetek
  F2 - alaprajz,
  F3 - 3D,
  F4 - metszetek kiválasztása,
  F5 - kijelölővel kijelölt terület 3D-je.
  Bármelyikben vagy, bármelyikhez beléphetsz ezekkel. (engem személy szerint idegesített a 10-esben a Helyi menü teljes megreformálása - egér jobb gomb, de ezek az F-gombok még gyorsabbak) - Kényelmes.

  Eszköz összemetszése: Ctrl (alapvető)
  Varázspálca: Space

  Mást tán nem is igen használok.

  Én alapvetően a Munkakörnyezet és a Billentyűkombinációk beállításával kezdem a szűz ArchiCAD 10-11-el való dolgozás.
  Ez elérhető: Lehetőségek menü -> Munkakörnyezet

  És itt mi szem-szájnak ingere. (majd itt lesz egy-két kérdésem nekem is, mert lassúbb a 11, mint a többi mpeg-DVD-t nézve, gyorsítani kellene, innen kivettem már minden "látvány" cuccot, de en maz igazi)
  Amire figyelj, hogy az alapértelmezett Eszköztár-ban (bal oldali eszköz-kincsesbányánk) nincs benne pár eszköz, amik a régiekben alapból benne voltak: Ilyen a görbe (bár ez el van dugva az Egyebek eszköztár-csoportban), a szögméretezés.. még volt valami...

  Ja igen. Szint fel-leugrásnak szintén lehet gombokat adni, ill. vannak adva. => Bill.kombik beállításában, il. Eszközsorokat, Menüket szintén áttúrhatod teljesen.

  Mindegy, testre tudod szabni az egész progit, csak szánj rá vagy 1-2 órát, mire kitapasztalod, mi hogy jó neked. (mondjuk szerkesztés közben gyorsabban jönnek az "igények")

  Le is lehet menteni neked tetsző névre, ami már a 10-esben is megvolt, ott indult.
  Ez a legkirályabb a 10-11-ben, hogy gyakorlatilag olyanra alakítod most már, amilyennek neked kell. Le is mentheted, más munkaállomáson ez magaddal vive, betöltve...

  Ahogy egyik építész kollégám mondta a 10-esre:
  "Szabadság, szeretem."

  A billentyűkódokat szintén a Munkakörnyezet beállításaiban leled, mint ahogy a (koordináta)Követőt is. Ez engem szvsz. zavar, de ki hogy szokta meg, én mindíg kikapcsolom. Úgyis "x", "y", "r", "a" gombokat nyomkodok, és Numpadról gépelek, nem nagyon van a Követőre szükségem. Ki tudja, majd lehet rászokok egyszer.

  Viszont nekem lassúbb lett és érdekelne, miért? gyakorlatilag filmhallgatás közben, ha csak izomból, mint a bolond huzigálom jobbra-balra egyfolytában az egérkorzort is megakat a filmfolyam (hang, lévén nem nézem, szerkesztek)...
  Egyenlőre tanácstalan vagyok. Lehet a SATA RAID vezérlő is hurka lehet, PATA-vinyóval még nem AC11-eztem.
  Majd kiprószálom.

  [ Szerkesztve ]

  Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

 • Manitou

  addikt

  11-et most próbálgatom, de sajnos erre a szellemszintes dologra amit lejjebb feszegettem még mindig nem jöttem rá (azaz mért csak az aktuális szint alattit/felettit lehet csak szellemszintnek berakni?, a 9-ben bármelyiket be lehet)

  Bármelyik szintet be tudod tenni pauszra. Navigátorban jobb gombot kattintasz azon a szinten amit be akarsz tenni pauszra, és ott kiválasztod, hogy aktuális szint megjelenítése pauszon vagy valami ilyesmi.

 • copass

  veterán

  Súgó -> Az Archicad...
  de induláskor kiírja a kezdőkiskép alsó sarkában.

  "amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis."

Hozzászólok Aktív témák