Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz CharlieDrop #6505 üzenetére

    Magyarországon sem császároznak, csak ha muszáj, meg ha fogadott dokid van, mert ugye neki akkor lóvé, ha akkor szülsz, mikor ügyeletben van.

    Nekem erről más a tapasztalatom. A császár az kórházfüggő is, a honvédban szeretnek vágni, uzsokiban is jellemző, bajcsyban viszont kevésbé, ott kétszer meggondolják.

    Alapvetően ahol vágnak, ott azért vágnak szívesebben, mert tervezettebb, az orvos számára kevesebb kockázattal jár (van rá biztosítása, könnyebben lehet elkenni a komplikációt), gyorsabban megvan. Az anya számára nyilván kevésbé előnyös.

    (most nyilván itt a vitatott indokoltságú esetekről beszélek, ahol indokolt, ott indokolt)

    Ahol nem preferálják, ott azért nem preferálják, mert akárhonnan nézzük, ez egy komoly műtét, szövődményei lehetnek, stb.

    Fogadott dokinál nem tudom, hogy mi az arány, az már tényleg a legalja, ha azért vág, mert magasabb a tarifa, nálunk ilyenről szó nem volt, hogy akkor többet kellene fizetni. Szerintem inkább visszafelé működik ez, aki fogad dokit, sokszor azért fogad, hogy majd az nem vág, és ha mégis, akkor úgy érzi, hogy átverték, és nyilván ezt is terjeszti.

Új hozzászólás Aktív témák