- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wm2
őstag
válasz blakey #89949 üzenetére
Szóval a szintetikus tesztektől elájul, majd elkezdi magyarázni, hogy “vagy nincs még jól optimalizálva a final cut vagy ott volt a gépnek a vége vagy kevés volt a 8 gb memória de hogy már nem volt olyan folyamatos mint iMac-en” ill. hogy elérte a gépnek a határait egy 4K-s 10 bites videóval. Mások meg pont arról beszélnek, hogy ez milyen smooth. Ok a hűtés és az ár. Ill. hozzátehette volna még, hogy a videósok hány monitoron dolgoznak. Nem 13” + 1. A GPU meg kb. amit már korábban írtam, MX350 -1050 közt valahol.
Ozora <3
-
Gomba
senior tag
válasz consono #89950 üzenetére
1. nem gondolnám, hogy emiatt változtat az árain az apple - meglátjuk
2. az előző pont abból a szempontból nem helyes, hogy céges vásárlásnál van értelme továbbra is az apple care-nek, hiszen ott nincs a 3 év jótállás, mivel a céges vásárló nem fogyasztó
3. azért annyi különbség van, hogy 1 év után (tehát 2. és 3. évben) - persze ha 250ezernél drágább a Mac, de ugye az... - neked kell bizonyítanod, hogy hibás a gép. AppleCare-nél azért máshogy állnak hozzá.
4. Az AppleCare 77ezer forint. Az jelentős, ekkorát nem lehet emelni.
5. inkább hozzák az AppleCare+ -t végreÉp hardverben ép szoftver
-
consono
nagyúr
Hát, a 77kHUF az 10-15% egy Mac árához képest, szerintem benne van simán ekkora emelés, de majd kiderül egy hónap múlva...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
vomir1
tag
Sziasztok!
Rendelt esetleg valaki az új M1es Airből az Istyletól?
22-én lerendeltem, azóta egy visszaigazolás jött csak, hogy fogadták a rendelést, de nincs raktáron. Azóta semmi hír,kezdjek aggódni? Meddig várjak? -
blscrn
tag
Saját tapasztalat, de lehet nem ez az általános.
Hiába hívja fel, nem fognak mondani semmit, "majd tájékoztatnak" - "nincs információjuk róla" stb..
Hasonló válaszokat kaptam én is nyáron (3x), amikor a visszaigazolt időpont után hetekkel sem érkezett meg az előre kifizetett rendelésem.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Na, ez van nálam is.
https://discussions.apple.com/thread/252086955
"KERNEL - Failed to write key xxxxxxxxxx to SMC with error code 86" -- ilyenből másodpercenként 5 a system logban. Egyelore nem latom, hogy barmit okozna, de kíváncsi leszek
.. őszintén szólva itt mar elkezd hiányozni a Linux, ahol meg tudtam nézni, mit az a 'code 86'.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
SharpSA
veterán
-
Head88
addikt
válasz SharpSA #89964 üzenetére
Ez a világon mindenhol így van.
A céges infrastruktúra az profitot termel...
Nem mondanám lehúzásnak, hogy a cégek visszaigényelhetik az ÁFA-t. Ezek után simán belefér a kiterjesztett jótállás megvásárlása. ÁFA mentes gép + ÁFA mentes applecare...sztem jó biznisz.[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
válasz Head88 #89968 üzenetére
Bocsánat, rosszul írtam, szerintük igen, a cég nem fogyasztó. Azonban igazából mégis az egy cég is, sőt nagyobb, mint egy mezei júzer. De mindegy ezt így találták ki, hogy ahol csak lehet, megvágják a cégeket, ugyanazért a dologért, szolgáltatásért nem csak az áfával kell többet fizetni.
Megnéztem Handrás videóját is és egyre jobban érdekel az M1, illetve hogy később mi lesz belőle. Kíváncsian várom a fejleményeket. Végre egy igazi fejlődés, nem csak valami pár %-os mozdulás.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
Gomba
senior tag
válasz Head88 #89965 üzenetére
Amit most vettem új airt (cégesen, hiszen munkára használom) ott az applecare nettó ára + a gép nettó ára az már majdnem ugyanannyi, mint a gép alap bruttó ára az end-usernek 3 év jótállással. Nem látom, hogy hol itt a jó biznisz
[ Szerkesztve ]
Ép hardverben ép szoftver
-
válasz CharlieDrop #89974 üzenetére
Nem vagyok járatos a könyvelésben, de tudtommal nem olyan egyszerű dolog. Egyszerre nem lehet az egész összeget visszaigényelni, csak a felét. Ráadásul naptári évre kell elosztani (decemberben elég kis összeg jár vissza), a többire társasági adót kell fizetni, stb.
De mint írtam, lehet rosszul tudom, valaki javítson ki.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Smiley
addikt
válasz SharpSA #89966 üzenetére
Meg a szopatas ami mogotte van. Vettem par eve 8db egyforma disk-et, az egyik nem indult el, semmi gond viszem vissza masnap. Kozli a gyerek hogy igazabol nem tudja kicserelni 3 napon belul mert ez ceges vasarlas, es adjam le garanciaztatni. Mondom oke, akkor szeretnek venni egy ugyanilyet, amit megfogott es levett a polcrol. Majd 2 honap utan kaptam a levelet hogy mehetek az uj disk-ert.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
TigerCat
nagyúr
Újabb Big Sur hiba:
Viber szöveget kimásolom, beillesztem az Üzenetekbe, kínaiul küldi tovább...(persze, kódolás hiba, de akkor is)
[ Szerkesztve ]
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
válasz CharlieDrop #89977 üzenetére
Írtam, hogy nem értek hozzá. Én így ismerem. Valaki írja le hogy lehet egy fél-egy millás laptop áfáját visszaigényelni
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
D347HBR1NG3R
tag
Sziasztok!
Előre is bocs, nem értek hozzá.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy ez az új Macbook Air a magyar oldalon 430.000 kHUF, míg az USA-ban 999 USD, ha onnan rendelném meg gondolom nem tudok garanciát érvényesíteni, van ezenkívül más hátulütője? Vagy onnan egyébként sem szállítanak ide közvetlenül? Csak azért kérdezem ezt, mert ez a 130 kHUF difi elég sok.
Köszönöm szépen a választ, és kérlek ne akadjatok ki, ha nagy f@szságot kérdeztem.Jaffa jokes???
-
nord_
veterán
válasz D347HBR1NG3R #89980 üzenetére
Magyarországi szállítással nem tudsz az amerikai Store-ból rendelni.
-
törölt tag
Még ha meg is rendelhetnéd, megfognák a határon hetekre, és ráraknák a ~10% vámot amire még az áfát (vagy fordítva), és a végén halom idegeskedésért fizetnél ugyan annyit.
-
consono
nagyúr
999 USD+szállítás+(VÁM)+ÁFA+ügyintézés és nem lesz magyar billentyűzeted sem...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Head88
addikt
1 apróságot elfelejtesz. Az a 999USD TAX nélkül értendő ár. (USA-ban így szokás, mivel államonként változó a TAX )
#89984 AlStokes
Először is rátennék a 27% áfát, az áfázott+szállítási költséggel terhelt árra számítanák a vámot és még ezen felül vámeljárási díjat is fizetni kellene.[ Szerkesztve ]
-
D347HBR1NG3R
tag
@nord_ @sprX @AIStokes Köszönöm mindhármótoknak, megértettem.
@consono @Head88 Nektek is köszi, gondoltam, hogy nem olyan egyszerű a dolog mint ahogy én elképzelem, egy szó mint száz sok sebből vérzik amit kérdeztem.
[ Szerkesztve ]
Jaffa jokes???
-
CharlieDrop
veterán
-
válasz CharlieDrop #89989 üzenetére
Hogyhogy minek? Csak mert érdekel, mi a legális útja. Semmi szükség itt adócsalásra utalgatni
-
Macika_MC
tag
A Én cégem havi Áfa-s megveszem decemberbe a laptopot és január hónapba visszaigénylem a teljes Áfa-t ennyire egyszerű.
[ Szerkesztve ]
Olvastam,hogy 1,7milliárd év múlva a Nap miatt el kell költöznünk a Bolygóról.....Örülök, hogy időben szóltak, mert nem szeretek kapkodni
-
-
vadászcsiga
félisten
válasz D347HBR1NG3R #89988 üzenetére
Az apple kb olyan mint az a kérdés, hogy melyik ujjadba harapj? Mindegyik fájni fog.
Eggyel jobb ha más ujjába harapsz, csak az meg néha retkes vagy gombás, és többe kerül a gyógykezelés mintha a sajátodba haraptál volna, tehát ugyanott vagy mint az elején -
SharpSA
veterán
válasz CharlieDrop #89974 üzenetére
Igen, ez így van, ezt írtam korábban én is, de amire válaszoltál, ott nem erről írtam.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
SharpSA
veterán
Egyszerű ez a rész. A cégnek vannak kimenő áfás számlái, ez a bevétele. Ez ugye normál esetben több, mint a bejövő számlák összesen. Az egyszerűség kedvéért legyen mindkét számla 27% áfás.
Példa:
kimenő számlák összesen 100.000,- Ft + áfa (27.000 Ft), azaz 127.000,- Ft
bejövő számla x termékről 10.000,- Ft + áfa (2.700 Ft), azaz 12.700,- FtA kimenő számlák áfa tartalmát be kell fizetni az NAV-nak, ami itt 27.000,- Ft
Viszont van egy elszámolható bejövő áfás tétel, aminek 2.700,- Ft az áfa tartalma, ezt "vissza lehet igényelni". Ami pontosan annyit tesz, hogy 27.000-2.700 Ft áfát kell majd befizetni, tehát 24.300,- Ft-ot.
Tehát lennie kell legalább annyi befizetendő áfának, mint amennyit "vissza lehet igényelni". Legalábbis ajánlott, mert ha negatív lesz az összeg, azaz csak visszaigényelt áfa van, akkor vajon mit csinál a NAV? Na vajon mit? Ellenőrzést tart, mert nem nagyon akaródzik neki fizetni. Ettől még lehet minden rendben van és fizetni fognak, de maga az ellenőrzés nem éppen kellemes...
Nagyon nagy vonalakban ennyi az egész.Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
válasz SharpSA #89998 üzenetére
Köszi, ezt a részét ismerem (volt régen áfás vállalkozásom). Ami nekem homály, az a számítógép kezelése. Úgy mondták, hogy 100 000 Ft feletti értékben vagy komplett gép esetén "leltárba kell venni", két év alatt avultatni. Nem lehet azonnal leírni a teljes összeget költségként és mint ilyen, a gép áfáját sem lehet azonnal egyben visszaigényelni.
-
tboldi
nagyúr
90000! 🥳
Sorry, képtelen voltam kihagyni.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 16 inch M1 Max 10c/32c 64gb RAM 1TB
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- Üzletből, garanciával, újszerű dobozos Macbook Air Retina M1 13" Space Gray 8 RAM 256SSD magyar bil
- Beszámítás! Apple MacBook Pro 16 2023 M3 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs