- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Ami hianyzik egy Windowos laptophoz képest igy par ora utan:
- touchscreen (igen, szerintem csomoszor jo lenne, ha lenne)
- kicsit kevesbe ódivatú kulso... egyelore 1 órája megy akkurol a gép, ebbol 30 perc videokonferencia, meg mindig 100%-on van az akksi .
while (!sleep) sheep++;
-
blscrn
tag
Ilyen kommentek után nem bánom annyira, hogy fejlesztési célra 3 hónapja vettem egy inteles Pro-t.
@Gomba: én se szoktam állítani, de még a kijelző fényerejét sem, és ugyanígy nem értem a problémát. Automatán van mindkettő, azért van hozzá szenzor, mobilon szintén ugyanígy.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Van olyan, aki tapasztal olyan problémát, hogy amikor amikor AirPods Pro van használatban (MacOS-rol), akkor néha reccsen, illetve ha konferenciabeszelgetes alatt a hangeroszaobalyozo ikonra kattintok, akkor reccsen egyet?
while (!sleep) sheep++;
-
SharpSA
veterán
Kicsit nekem is furcsa, hogy 1TB-osat vettél arra, amit írtál, de gondolom lesz még ott pár dolog tárolva.
Üzemidő egyértelműen jó lesz, majdnem 1 egész napot mennie kell az eddigi infók alapján.Más: lehet valahogy változtatni a bejelentkező képernyő hátterét Big Sur alatt?
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
félisten
válasz SharpSA #89908 üzenetére
Sajnos elég irracionális a számítógéppark itthon (5 éve is 64 GB RAM volt az asztali gépben, meg 2x10 mag), szóval nem a minimumra lövök
Nem is az akkuidő az igazán impresszív, hanem hogy végre nem melegíti a combomat videokonferencia közben. Ez tényleg zseniális, nyilván egy Samsung Galaxy Book S is hasonló lett volna.
while (!sleep) sheep++;
-
MODERÁTOR
válasz Smiley #89920 üzenetére
Első dolgom lesz, brew fel és a következő szoftverek frissítése:
- bash és zsh (+ OhMyZsh)
- git
- python
- talán még a ruby is... valamit kihagytam?
- vim, nano, mc... etc.Elég régi verziók vannak fenn sajna.
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
félisten
válasz Smiley #89922 üzenetére
Rosszul mondtam, van Python 3.8.2.
Egyébként forrasbol megpróbáltam a 3.9-et felrakni,
==> make
Last 15 lines from /Users/mvarga/Library/Logs/Homebrew/python@3.9/02.make:
self.run_command(cmd_name)
File "/private/tmp/python@3.9-20201130-89910-1aqmuvf/Python-3.9.0/Lib/distutils/cmd.py", line 313, in run_command
self.distribution.run_command(command)
File "/private/tmp/python@3.9-20201130-89910-1aqmuvf/Python-3.9.0/Lib/distutils/dist.py", line 985, in run_command
cmd_obj.run()
File "/private/tmp/python@3.9-20201130-89910-1aqmuvf/Python-3.9.0/Lib/distutils/command/build_ext.py", line 340, in run
self.build_extensions()
File "/private/tmp/python@3.9-20201130-89910-1aqmuvf/Python-3.9.0/./setup.py", line 470, in build_extensions
self.detect_modules()
File "/private/tmp/python@3.9-20201130-89910-1aqmuvf/Python-3.9.0/./setup.py", line 1807, in detect_modules
self.detect_readline_curses()
File "/private/tmp/python@3.9-20201130-89910-1aqmuvf/Python-3.9.0/./setup.py", line 1038, in detect_readline_curses
(tuple(int(n) for n in dep_target.split('.')[0:2])
AttributeError: 'int' object has no attribute 'split'
make: *** [sharedmods] Error 1
These open issues may also help:
python@3.9: update pip https://github.com/Homebrew/homebrew-core/pull/65953
Python@3.9 fails to install on ARM Big Sur https://github.com/Homebrew/homebrew-core/pull/65866
python@3.9: make test run on ARM https://github.com/Homebrew/homebrew-core/pull/64869while (!sleep) sheep++;
-
MODERÁTOR
válasz Smiley #89926 üzenetére
A screen engem annyira nem érint, nem vagyok egy vim + powerline user de amúgy igen.
A gyári terminál appra ráférne egy kis funkció bővítés... Git után pedig powerline fontok következnek...
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
blakey
titán
válasz adamssss #89930 üzenetére
Apple-nél nincs szürke import. Minden eszközt szervizelnek. Ha Kínában veszed akkor is figják itthon javítani.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Macika_MC
tag
válasz adamssss #89930 üzenetére
A garancia nem márkára vonatkozik hanem értékre, szóval egy 250 ezer forintért vásárolt műszaki cikkre Magyarországon 3 évet kell vállalni a gyártónak, ha nem akkor mehet isten hírével.
De megbízható forrásból vásároljál úgy tuti a 3 év.[ Szerkesztve ]
Olvastam,hogy 1,7milliárd év múlva a Nap miatt el kell költöznünk a Bolygóról.....Örülök, hogy időben szóltak, mert nem szeretek kapkodni
-
consono
nagyúr
válasz Macika_MC #89935 üzenetére
Azt viszont senki nem mondta, hogy a garancia idő emelésének az árát le fogják nyelni a cégek... Én simán belelátok ebbe 10-15-20%-os áremelést karácsony után :(
[ Szerkesztve ]
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
félisten
válasz hszilard666 #89933 üzenetére
Oh, köszi, figyelni fogom. Big Sur update után nem jött még elő újra.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz #30786816 #89934 üzenetére
Nem, de nem mértem. Akkun fordítottam egy Pythont forrásból, ennyi. Fél 2-től 10-ig nyúztam, kb. másfél óra kivételével, közben volt sok vacillalas a brew-val, 2 óra videokonferencia, plusz a major OS upgrade, stb. Több, mint fele akku megvan.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
whited
addikt
Ha már három év lesz rá, és az ember akar venni rá apple care-t, akkor azt fogja tovább növelni? Tehát akár 4-5 év is lehet ? Mert az ütne
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
blakey
titán
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
consono
nagyúr
válasz whited #89948 üzenetére
Szerintem nem, hanem beépíti az Apple Care árát az Apple a termékekbe és úgy adja a szokásos 3 év garit, ugyan annyiért, mint eddig.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Macbook pro 2020 M1 13"
- Bontatlan vadiúj! 15" MacBook Air M3 16GB 512GB CTO GAR
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs