- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
entropy
tag
Este Mission Controllal elsotitettem a kepernyot, aztan kesobb, fel ora-ora mulva lecsuktam a gepet felelesztes nelkul. Tehat az elsotetitett allapotban ment deep sleepbe. Reggel nem akart bekapcsolni a kepernyo, meg is ijedtem, hogy gond van a geppel, vagy megnyekkent, de valoszinuleg csak bugos ez a sotetitett allapotbol deep sleepbe menés. Ujrainditas utan rendben volt minden.
Persze lehet, h vmi mas a gond, de en erre tudok gondolni, mert mikor nyomkodtam a kepernyo fenyerot egy pillanatra felvillant a kijelzo, aztan el is sotetult pont ugy mint mikor Mission Controllal sotetitem el.
Sierra 10.12.6 (16G29).
[ Szerkesztve ]
-
-
x220i7
tag
Sziasztok!
Nagyon sokat olvasgattam és próbálgattam megoldani a problémámat, mindeddig sikertelenül.
A helyzet a következő: vásároltam egy iPhone 5s készüléket. Töltőről töltve semmilyen problémám nincsen, mindig minden rendben van. Ha viszont a Macbook Air (Early 2015)-re dugom, az esetek nagy részében azt produkálja, hogy állandóan kapcsolódik/ledob, mintha kontakthiba lenne. Sokáig erre gyanakodtam, de rájöttem, hogy nem erről van szó. Külföldi oldalakat is végigböngésztem, igazából ott sem jutottak az emberek sokra ez ügyben.
A kábel eredeti, és teljesen új. Kipróbáltam többel is, a hiba ugyan az. Ugyan ezt a jelenséget csinálja Androidos telefonnal is, akármelyik USB ajzatra dugva. Ha viszont pendriveot, MIDI kontrollert, vagy akármi mást dugok fel, sosem volt még semmilyen probléma, így az USB aljzatok mechanikai hibáit is kizárhatjuk. Továbbá azért sem lehet érintkezési hiba, mert ha ne adj Isten egyszer sikerül "bevennie" bármelyik eszközömet, és nem dobál le, akkor akárhogy mozgatom óvatosan a kábelt mind a telefonos végénél, mind a Macbookosnál, nincs kapcsolat megszakadás.
Olvastam, hogy ajánlott SMC és NVRAM reset is a Mac-en, de nálam ez sem segített. Másoknak az iPhone helyzet és biztonság visszaállítása oldotta meg a gondjait - hát nekem ez sem. Természetesen az elmúlt napokban 1001 alkalommal indítottam újra a számítógépet s a telefont is. Minden bizonnyal valami szoftveres hiba lehet a Mac-kel, hiszen ha kábel vagy telefon hiba lenne, akkor az Androidos készülék nem ugyanezt produkálná.Kérem segítsetek, most már nagyon kétségbe vagyok esve. Csatolok egy képernyőmentést is.
Üdv mindenkinek!
-
gamer187
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy 2015-ös Macbook Air-em ma reggel csinált egy olyat hogy kikapcsolt úgy hogy 40-50%on volt a töltöttség, nem engedett újraindulni lemerülésre hivatkozva, feltettem töltőre akkor bekapcsolt a gép és 40%on volt a töltöttség ha kihúztam majd visszadugtam a kábelt ez hol 30%ra csökkent hol 60%ra nőtt. Azóta gyorsabban töltődik és merül mint eddig. PPT007-es hibával akku cserére buzdít a diagnosztika. Mi lehet a gond? Azért furcsa nekem ez így elsőre mivel eddig semmilyen előjele nem volt, tökéletes üzemidőről zuhant kukára az akksi úgy hogy 160ciklus van benne, februárban vásárolt gép.
Az alap Apple gari kiterjed az akksira is? (attól tartok hogy erre pont nem)
Program telepítés után jelentkezett a probléma nem tudom mennyi köze lehet hozzá.
Haver javasolta hogy maxra töltés után hagyjam még 2 órát töltődni ezzel újra életet lehelek az akksiba vagy mi.. Ebből mi igaz?
Ha tudtok bármilyen megoldást a problémámra az akkumulátor cserén kívül (mivel számomra hihetetlen hogy 1ről2re elromlott) szívesen várom!Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
válasz gamer187 #56712 üzenetére
Pedig megeshet... Mikori gyártású az akku? Coconut Battery kiírja (összefoglalóban a link).
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
r4z
nagyúr
válasz x220i7 #56710 üzenetére
Van egy kis meretbeli gyartasi hibatures a csatlakozoknal, a 2014-es Airem jobb oldali USB-je is tulmeretes volt. Pontosan ugyanilyen tuneteket produkalt, es ahogy nalad is, nalam is csak bizonyos kabeleknel jott ki ez, a legtobb esetben nem okozott gondot. Tobb kabellel is probaltad a telefonokat?
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
gamer187
tag
válasz Head88 #56717 üzenetére
Hát ezaz!
Pedig vigyázva volt rá soha nem hagytam tápon, mindig ha 10% körül volt feltettem maxra töltöttem és használtam.
Vírus vagy szoftveres dolog nem idézheti elő ezt? Egyik pillanatról a másikra történt egy telepítés után, és az is érdekes hogy előtte 1 töltéssel használtam minimum 20-25órát, most a töltés is 20-30perc alatt 100% és kb. 1 óra alatt nullára merül..[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz gamer187 #56718 üzenetére
Vírus vagy hasonló kártevő nem okoz ilyesmit. Valószínű gyenge volt alapból egy cella és az adta be a kulcsot most. De az is lehet, hogy az akku elektronikája zavarodott meg. De a gyors merülés inkább a cella hibára billenti a mérleget. Lényeg, garanciában cseréltesd.
-
gamer187
tag
Újabb fordulat az ügyben!
Semmit nem csináltam a géppel, itthon lett hagyva kikapcsolva. Már épp akartam megtenni a hibabejelentést amikor gondoltam ránézek mégegyszer a rendszerinformációkra, és 6ezer feletti töltöttséget mutat, és most az általatok ajánlott programban is máshogy néz ki a dolog.Ilyenkor mi van? Egy újra telepítés ráfér? Amióta megvettem nem volt újratelepítve.
[ Szerkesztve ]
-
majestic
őstag
Hol lehet azt beállítani, hogy az adott alkalmazás/ablak bezárásakor szép animálásal csukódjon be, illletve nyíljon ki? Sokszor láttam ezt az effektet videókon. Nálam simán becsukodik, minden animálás nélkül...
Macbook Pro 15', iPhone 16 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2 Black, iPad Pro M4 LTE 256GB, G30
-
r4z
nagyúr
válasz gamer187 #56721 üzenetére
Ezek szerint magahoz tert az akku, es csak a kalibracioval volt valami gond, amit a fagyas okozhatott. Ha tovabb maszik felfele a kondicio, akkor nem erte maradando karosodas az akkut, csak pillanatnyi zavar volt.
-
bmwk1200s
őstag
válasz gamer187 #56730 üzenetére
Új gépnél? Aligha! Min. fél év, de igazából 1 év nemzetközi apple gari, aztán újabb év jótállás a kereskedő részéről. Tehát hazudtak, vagy rosszul tudják, mert ezt az EU szabályozza. De lehet rosszul tudom, akkor javítson ki valaki!
Ellenben hivatalos Apple szervízzel valóban jobban jársz. Ajánlani nem akarok, mert igen csak megosztott e kérdésben a fórum.Semmit sem írok alá!
-
TigerCat
nagyúr
Milyen billentyűkombó kapcsolhatja ki a hangerő állítást? Munkatársam állandóan ezzel rongál, hogy nem tud hangot állítani, mert nem reagál a gombokra... Újraindítást követően ismét megy.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
TigerCat
nagyúr
-
majestic
őstag
válasz bmwk1200s #56728 üzenetére
igen, ez az, köszi! De valóban csak akkor működik ha minimalizálod az ablakot...
Lenne egy másik banális kérdésem: mit kell tennem ahhoz, hogy a Macbookhoz csatlakoztatott iPhone tartalmát (képek) meg tudjam jeleníteni a Finder-ben? Bocs a teljesen idióta kérdésekért de egyszerűen majd megbolondulok... Nagyon egyszerű Windowsos dolog itt vagy nem vagy teljesen máskép működik...
Macbook Pro 15', iPhone 16 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2 Black, iPad Pro M4 LTE 256GB, G30
-
majestic
őstag
Valami Grab nevezetű szart nyitottam meg . Így már minden ok! De számomra érthetettlen, hogy miért ne lehet ezt megoldanin a Finderben és megjeleníteni az Eszközök között Teljesen érthetettlen és logikátlan...
-
r4z
nagyúr
válasz majestic #56740 üzenetére
A Finder fajlokat kezel, az iPhone fajlrendszere viszont nem erheto el fajlszinten. Ilyen egyszeru a dolog. Az Apple inkabb azt mondja, hogy hasznald az iCloud Photo Libraryt a Photos appban, ahhoz ra se kell dugnod a telefont a gepre, es meg bevetelt is hoz nekik.
-
majestic
őstag
Hogy hogy nem elérhető file szinten? Nekem csak a fotók kellenének (amúgy a Windows is csak azokhoz fér hozzá) és az elérhető bármilyen op rendszerben. Azt miért ne lehetne megjelenítetni? Érthetetlen...
[ Szerkesztve ]
-
bmwk1200s
őstag
válasz majestic #56742 üzenetére
Leírtuk. Image Capture. Megadsz egy mappát és bemásolja a készülékről az összes kiválasztott képet. Onnantól, amennyiben nem akarod a Photost használni, simán megnézheted a képeket a Finderben.
Nekem mondjuk eszembe nem jutna windowsos megoldásokat keresni a macen, főleg ezért, mert sokkal kényelmesebb, hogy már eleve a Photos appban vannak a nap folyamán lőtt iPhone képeim. Nem kell szinkronizálni, összedugni, másolni... a háttérben szépen megoldja.Semmit sem írok alá!
-
majestic
őstag
válasz bmwk1200s #56744 üzenetére
A Photos app egy nagy szar mert nem lehet mappákat létrehozni, mindent ömlesztve kezel, csak ez a bajom viele. Az az értelmetlen, hogy két app kell egyfajta dologhoz (file mozgatáshoz).... Sajnos azt kell mondanom, hogy a Windows (legalábbis ezen a téren) sokkal de sokkal egyszerübb és logikusabb.
-
bmwk1200s
őstag
válasz majestic #56745 üzenetére
Én létre tudok hozni, rendszerezni is tudom és még alap-editálni is. Sőt! Még keresni is tudok benne! Beírom, hogy cat és kiadja az összes olyan képet amin macska van. És ez rengeteg dologgal működik igy. Ha nem jön be és több kell, akkor használj profi appot, pl. Lightroomot.
Én sosem állítottam, hogy mindenkinek jó a mac. Nekem ez a logikusabb és hibái ellenére sem térnék vissza a windowshoz. Az még mai napig sem konzisztens saját magával.
Photost sem szaroznám le a helyedben, főleg azért nem, mert látszik, hogy lövésed sincs a működéséről, használatáról.[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
hernor02
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Vettem egy MacBook White-ot, amibe, ha módosítani akarok rendszer beállításokat, akkor kéri az előző felhasználó jelszavát.
Mivel ezt nem adja meg a volt gazdája, arra lennék kíváncsi, hogyan tudnám létrehozni a saját felhasználó fiókomat?
Esetleg telepítsem újra? Ha igen, hogyan fogjak neki?Nem foglalkoztam még Mac-es rendszerű gépekkel, de nyitott vagyok rá.
Köszönöm
Nem jegelek olyannak, akivel még nem üzleteltem, mostanában elég sűrűn "elolvadt" a jég...
-
bmwk1200s
őstag
válasz hernor02 #56748 üzenetére
Megírnék egy trükköt, de nem biztos, hogy szerencsés lenne... aki nagyon akarja megtalálja a neten.
A te esetedben a legegyszerűbb valóban egy clean install lenne, amennyiben az alaplap nem jelszóvédett.
Amennyiben nincs fontos adat a gépen, úgy hálózatra kötve indítsd újra, majd a command - R együttes lenyomásával indítani tudod a recovery módot. Itt tudod formázni a lemezt és internet segítségével újratelepíteni. Kis útmutatás: [link]Semmit sem írok alá!
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Macbook PRO 16 M3 PRO CHIP! 18GB/512GB SSD silver 2025 március 25-ig Apple garancia! Akku 100%!
- Eladó Macbook Air A1370 Laptop.
- Apple Macbook Air Retina 2018 13' Laptop
- MacBook Air 13" 2017 - iStyle - Thule laptoptáskával és Transcend Jedrive 130-al (256 GB)
- Új bontatlan Apple MacBook Air 13.6" M2 8GB RAM 256GB SSD Magyar Bill. (Silver) Ezüst
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest