- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rjg
őstag
válasz Yiggdrasil #33498 üzenetére
Megtaláltam a topikot, ezt olvasd végig.
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
RexMaximus
senior tag
válasz Yiggdrasil #33498 üzenetére
Adapter teljesitmenye lehet magasabb, attol meg annyit vesz fel a keszulek amire szuksege van. Gond inkabb forditott esetben szokott lenni, ha tobbet szeretne mint amit biztositani tud az adapter.
Inkabb a foldeles iranyabol kozelitenem meg en is. Mindegyik konektorral csinalja?
Nekem ugyanezt csinalja, miota osszetortem (ujra osszeraktam). At kell majd emiatt neznem... ? Kulso behatas erte a tied
-
Ragnar95
félisten
Közben rájöttem,h valóban elhamarkodottan gondolkoztam, mert a töltési elektronika a gépben lekorlátozza az áramfelvételt, így valóban mindegy, mekkora a táp.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
DanielK
addikt
A gond nem a dugalj, hanem a töltő. Nekem is ilyen az mbp, de ez normális. A töltő két részből áll. Ha a "hosszabbítós" részt nem teszed rá, akkor csinálja ezt. Azért, mert ez a kábel nem földelt. Ha a "hosszabbítót" ráteszed, akkor megszűnik, mivel földelt lesz.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Köszönöm mindenkinek az infókat!
Akkor holnap megkeresem a hosszabbítóját
-
tomtom9
tag
2010-es mbp i5 2.5ghz 4gb ram ssd. Lecserélném air-re és a kérdésem az, hogy melyik van kb egy szinten vele mivel visszalépni nem szeretnék sebességben. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
whited
addikt
Sziasztok
A minap megnéztem YT-on Magyarósi Csabának egy videóját amin bemutatja a legdurvább MBP-t, amiben már nem az iris pro van. És elég rendesen lehordja, hogy az a graf gyorsító annyira erős mint a leggyengébb MB-ban szóval semmi értelme venni.
Korábban már kérdeztem hasonlót, igaz akkor a renderelés és videóvágás stb miatt de tényleg ennyire gyenge, már csak azért is mert úgy néz ki, hogy használt almát vennék de azok között inkább olyanokat találok amikben Intel van.Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
megema
őstag
Mit gondoltok a Parallels új vásárlási lehetőségeiről? Lehet csak nekem új, de elő lehet fizetni folyamatos frissítésre, ami 99.99€/év, vagy 179.99€/2 év. Vagy meg is lehet venni csak az adott verziót 79.99€-ért. Upgrade is van egyelőre egységesen 49.99€-ért. Kicsit rablásnak érzem ezeket az árakat mondjuk.
[ Szerkesztve ]
-
rjg
őstag
válasz megema #33512 üzenetére
Én kb háromszor fizettem érte, beleértve az upgrade-eket, de akkora előnyt nem látok a Virtualbox-hoz képest, hogy megint fizessek érte. Verzió váltásonként 10-15 Eurót nem sajnálnék érte, de a jelenlegi árazást kicsit erősnek érzem.
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
csabi94
őstag
Így van! Ez hiba, nem hiba, de van. Még idegesítőbb, hogy fülhallgatót használva azt tapasztaltam, hogy ha be van dugva a gép (földeletlen táppal, tehát az adapter megy a konnektorba, nem a hosszabbító kábel), ha nem érek hozzá, és földelem a gépet, akkor egészen egyszerűen búg a hang. Ez valami tervezési hiba lehet...
-
whited
addikt
ezt a 30-50%-t általánosságban értsem, tehát a legtöbb feladatnál ami azért erőforrást használ, értem ez alatt a FC 10, Photoshop etc mindegyik alatt kb ennyivel gyorsabb egyik a másiknál?
ez mennyire hiteles teszt? [link]
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
Teszla_
senior tag
Sziasztok!
Kb egy hete vásároltam egy retina MBP 13-at. Ez az első Apple gépem és sok mindent megtanultam már a kezeléssel kapcsolatban, de biztos lesz majd pár kérdésem
Az első az lenne, hogy hogyan tudom alapértelmezetté tenné a Libre Office-t, hogy a gyakran használt fájljaimat (word, excel) azzal nyissa meg a gép, és ne Pages-szel, meg hasonlókkal? Mert most úgy használom, hogy minden fájlnál minden megnyitásnál meg kell keresnem, hogy a Libre Office-szal nyissa meg...
Valamint azzal mit lehet csinálni, hogy valamelyik dokumentumot nem engedi megnyitni, mert szerinte az nem biztonságos? E-mail csatolmányokat töltök le, azokkal dolgozok (szintén word, excel, stb.), de ez borzasztó idegesítő
-
Ragnar95
félisten
válasz whited #33519 üzenetére
Photoshopnál nehezen, mivel az RAM-ot használ elsősorban, nem GPU-t. Amúgy nézz FCPX összehasonlító teszteket, biztos, h van ilyen a neten bőven, ha úgyis videóvágásra fog kelleni a gép...
A linkelt teszt meg nagyon nem tűnik hitelesnek.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
plus44
veterán
Mennyire ajánlott most 13"-os MB Air-t venni? Illetve helyette (a kijelző miatt) ajánlátok a 12"-os MB-ot, vagy inkább a 13-as Retina Pro-t?
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
Ragnar95
félisten
válasz plus44 #33522 üzenetére
Ha van rá keret, mindenképp retina Pro inkább. Felhasználás függő is mondjuk, h melyik éri meg legjobban, de én a kijelző miatt mindenképp retinás gépet választanék, azok közül meg a Pro a nyerő, mert teljesítményben sok dologra kevés lehet a sima MacBook, ráadásul az 1db USB is zavaró lehet.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
jeromosi
aktív tag
Sziasztok!
Mejik éri meg jobban a 12 colos macbook vagy a macbook air 11 colos mindegyikből az alapmodell?[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Üdv. mindenkinek. Sajnos még ennyi idő és frissítés után is azt tudom leírni, hogy a Yosemite óta a laptopom nem a régi, szarabb lett. Nem tudom ki, hogy van vele, nagyon megbántam, hogy frissítettem. Remélem a következő szeptemberi OS frissítés megoldja a problémát. Korábban 6-8 mp alatt bootolt a gép, jelenleg 10 mp felett vagyok. Safari sem a régi
Gépezet: MacBook Pro (Retina, 15-inch, Late 2013), i7, 8 gb ram.
[ Szerkesztve ]
-
csabi94
őstag
Sziasztok, haveromnak megérett egy tisztításra (és pasztázásra) a gépe, és kérdezi, hogy hova érdemes vinni. Kihez vigye? Boltba, vagy tudtok valami szakit, aki olcsón, jó munkát végez?
Köszönjük előre is!
-
Ragnar95
félisten
válasz allein #33528 üzenetére
Ugyanezzel a géppel nálam is fennállnak a leírt problémák. El Capitan sajna nem biztos, h szeptemberben jön, hiszen csak őszt ígértek, de reméljük, valóban javítja ezen hibákat is.
-
TigerCat
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #33534 üzenetére
A processzor és a hűtő közé teszik, a hőelvezetés feljavítására.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
biker
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #33534 üzenetére
Amikor olasz estet tartunk
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
csabi94
őstag
válasz bupemko #33540 üzenetére
Jól tudod! Bár egyszer beszívtam, mert a TM mentésre bíztam magam a parallelses Windows tekintetében is, és valami gebaszt csinált, megsérült a fájl. Azóta a TM nem csinál semmit a Parallels mappájával, nem véletlenül van olyan beállítás parallelsbe, hogy "do not back up virtual machine", vagy valami ilyesmi.
Egyszerűen nagy a TM-nek az a fájl, ráadásul ugye minden induláskor változik, stb., nem szabad, hogy minden nap amiatt csináljon 40-50 gb biztonsági mentést, biztos az enyém is azért csavarodott be.
Viszont ha szépen lemented azt az egy fájlt, akkor elvileg ugyanúgy tudod futtatni később egy másik Mac alatt is. -
tomtom9
tag
Iphone-nal készítettem pár videót de kevés volt eajta hely így mindig egy mappába gyűjtöttem őket. Most hogy a telefonon nagyobb lett a tárgely visszahelyezbém őket. A könyvtárból beimportáltam a Fotók alkalmazásba mac-en kérdés hogy ha összedugom a telefonbal akkor autónatikusan letölti? Vagyis hogy tudnám elérni hogy minden készüléken meg legyenek ugyan azok a képek/videók?
-
Teszla_
senior tag
Újabb kérdéseim lennének
Safariban be lehet állítani, hogy minden letöltésnél rákérdezzen, hová szeretném menteni a fájlt? Mert én csak Letöltések mappát látok, valamint egy általam előre meghatározott mappát lehet még választani. Elég sok időt vesz el, hogy a fájlokat mindig át kell másolnom a Letöltések mappából oda, ahová eredetileg szeretném tenni.
Másik kérdésem, hogy a mappákban nem lehet valahogy használni a böngészőben megszokott touchpados gesztusokat? Itt is sokat segítene, ha legalább vissza és előre tudnék lépni, de így mindig fel kell mennem a bal felső sarokba, hogy visszalépjek egy mappával.
-
-
TigerCat
nagyúr
válasz tomtom9 #33543 üzenetére
Hellyel-közzel jó úton jársz...
Egy iCloud account-ot használj mindegyik eszközödön és vezeték nélkül is szinkronizálja majd. Bár ahogy észrevettem, ezt jellemzően akkor teszi 100%-os pontossággal, ha a telefon töltőn van. És persze WiFi hálózaton.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
dabgergo
őstag
Újra jövök pár alap kérdéssel bocsánat
1) Mappák kék színét meg lehet változtatni (lehetőleg nem egyenként hanem az összesét)?
2) A Dock-ra rakott mappáknál be lehet vhogy állítani h egyből a finder nyíljon meg, ne pedig legyező/rács/lista? (eddig csak úgy sikerült ezt elérnem h Alias-t tettem oda)
3) Windows-os billentyűzettel máshol van a hosszú í meg van még jópár probléma. Nincs vmi megoldás erre vagy program ahol be lehet állítani h melyik billentyűzet mit csináljon?
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Air 2018 Használt/8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3807
- ÚJ Macbook Air 15inch retina kijelző 256GB SSD, GARANCIÁLIS!
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13"2020 Touch Bar i7/32GB RAM/512GB SSD/magyar billetyűzet
- Beszámítás! Apple MacBook Pro 16 2023 M3 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest