- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TigerCat
nagyúr
Fotók alkalmazás kérdés:
Ha egy képet szeretnék feltölteni a netre, akkor a böngészőből tallózva felajánlja a Fotók alkalmazást is. Ez baromi kényelmes, ugyanakkor a legrégebbi van felül és nem sikerült rájönnöm, hogy fordíthatnám meg a sorrendet. Ráadásul fixen, hogy mindig a legfrissebb legyen felül. Nézetváltás után sem tartja meg, ezt próbáltam és néhány képet így sem jó helyen jelenít meg. Ötlet?♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
dabgergo
őstag
Bocsánat jövök megint a kezdő kérdéseimmel:
- Az új Office for Mac-ben h lehet beállítani h legyen magyar helyesírásellenőrzés?
- Felhasználói képemet hogyan tudom sima mappában lévő képre lecserélni? Csak a saját fotostream-et meg ilyesmiket látok de semmi tallózást...[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
válasz dabgergo #33404 üzenetére
Nekem alapból működik, de nem javítja, csak aláhúzza (Word).
Ezt feltelepítetted már?
Az Office-os avatárod csak webes felületen tudod módosítani, a fiókbeállításoknál.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Mohhoj1986
tag
Nem bírom tovább szétszedem a macbookom. Büdös égett szag jön ki a ventiknél. Tuti h tiszta és mx2-vel kezelt a proci is. Mit nézzek meg, mi leht ami ilyen szagot áraszt magából? A típus amugy macbbok white 2009 mid
[ Szerkesztve ]
-
KMan
őstag
válasz tDr1v3r #33409 üzenetére
Elozo melohelyemen en voltam az uccso alkalmazott akinek windows xp-rol windows 7 re frissitette a gepet az IT. Utana belattam hogy melora a legjobb win 7 es egy thinkpad laptop. Azota is ezt hasznalom es nagyon meg vagyok vele elegedve, user-kent meg a peacy-t is megszoktam. Orulok hogy enterprise szinte n odaig nem jutottunk el soha hogy win 8 ra atalljunk, pedig azota munkahelyet valtottam. Ha jelenleg mac-em lenne az irodaban is nem tudnam elvegezni a munkamat olyan hatekonysaggal mint win 7 alatt.
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
TigerCat
nagyúr
-
Ragnar95
félisten
válasz #33846528 #33412 üzenetére
Elégszer megszólalt itt már a ló túloldala is, ha aktívan követed a topikot, tanúja lehettél ennek többször is. Mondjuk egy MacBook topiknál részben érthető is, ha csak a ló egyik oldala szólal meg, de a topik egészét nézve nem ez a helyzet.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
tDr1v3r
veterán
-
törölt tag
válasz Ragnar95 #33415 üzenetére
Értem én, csak a 2 oldal vallásosságát fel nem foghatom.
Én win 7-ről jövök, most clean install Yosemite-t használok, és azt kell mondanom, hogy hétköznapi userként mindkettő jól működik. Nálam mindkettő stabilan fut, és szerintem így van ezzel az emberek 95%-a. Nyilván a maradék hardcore user oda és vissza ismeri a rendszereket, ők tényleg tudhatják, hogy mi is kell nekik, de teljesen felesleges általánosítani. Én a mai napi keresem 4 k-ig, hogy mi a Macbook Pro alternatívája (szükség esetén 9-10 óra akkuidő, minőségi kidolgozás és tartósság, nagyszerű képernyő), de nem halmoztak el az ötletekkel. Amit mondtak is, ugyanúgy voltak hibái, úgyhogy nem gondolom, hogy valamelyik platformnál, illetve gyártónál már ott lenne a bölcsek köve, és minden más szar.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Ragnar95 #33415 üzenetére
Már rég itt hagytam volna a platformot, de van pár megoldása ami annyira bejön...
Azt azért hozzá kell tennem, hogy nem vagyok benne biztos, hogy egy C2D 4 giga ramos géppel, ssd nélkül, hdd-vel PC téren nem biztos, hogy használható sebességem lenne. Ez meg megy a mai napig, igaz átlagos itthoni/irodai feladatokra. Ez egy xp, maximum vista környéki pc lenne (2008), ki tudja hanyadik windows frissítéssel - nem biztos, hogy úgy használnám, mint ezt a gépet, a Leopard óta a 6. OSX-szel, ami sose volt újratelepítve, mindig upgrade.
Szóval fújok az osx-re, de azért ugyanakkor elismerem, hogy ezt a működést nem biztos, hogy hozná egy PC. Szomorúan be kell látnom annak a lehetőségét, hogy a problémáim egy (jó?) része az őskövület hardverből adódó.
Valószínű, megvárom míg a Telekom elkezdi forgalmazni üzletiben az új force touch-os Macbookokat, és veszek egyet. A nyüves fényképeim tárolására kell kitalálnom valamit, majd kitalálom hogy mi a leggyorsabb, leghasználhatóbb külső adattároló. Ha van erre ötletetek, azt szívesen meghallgatom. Nem kell, hogy mobil legyen az adattár. De 2 tera jó lenne, ha meglenne.
Amúgy kár hogy a 17"-os gépeiknek nincs folytatása.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz lugosi #33418 üzenetére
Na igen, ilyen hardverrel kínszenvedés lenne PC-t használni, OSX-el meg használható még a gép. Én 2 éve váltottam egy az általad leírt hardverű iMacre, csak abban SSD is volt és bár nyilván az SSD is közrejátszott benne, de mindennapi feladatokra gyorsabb volt, mint az i5-ös PC dGPU-val HDD-vel.
Ez az, amit nem tudnál eljátszani windows-zal, hogy 6 éve újratelepítés nélkül, 6 főverzió frissítést végigcsinálj... Nekem 1 évnél tovább sose bírta egyik win verzió sem.
Stabilitásban sajna a Yosemite óta nincs előnye az OSX-nek, de funkcionalitásban még mindig annyival többet tud, ha az ember belecsöppen az Apple ökoszisztémába.
Ár/érték arányban mindenképp az USB3-as 3.5"-os külső HDD a nyerő adattárolásra, én is ezzel élek, ha viszont a sebesség a fő, akkor USB3 házban SSD vagy ha tényleg minden MB számít, akkor TB házban SSD.
Jaja, a 17"-os gépeik megszüntetését én is sajnálom, bár használtan még ki lehet fogni 1-2 jó darabot, de nem maiak már azok sajna.
alek41: hát nem tudom, nem hiszem,h egy hétköznapi usernek ne tűnnének fel azok a hibák, amiket nálam a Yosemite előhoz, bár az is igaz,h sok ezek közül amiatt van, hogy tényleg nagyon sok appot hagyok egyszerre megnyitva, de ettől még az tény,h Mavericks alatt ugyanilyen használattal nem voltak gondok és vannak hibák, amelyektől hemzsegnek a fórumok (Safari memory leak, ami a fő gond, a letöltőcsík beragadása már csak hab a tortán), így ezek nyilván nem egyediek.[ Szerkesztve ]
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz tDr1v3r #33416 üzenetére
Már nem azért, de most épp te vagy az egyetlen, aki winfosoz, senki más száját nem hagyta el ez a szó Az objektív kritika és a sz@rozás között elég nagy a különbség, bár úgy látszik, ez eddig nem tűnt fel neked.
Amúgy általában a ThinkPad fogadatlan prókátora vagy itt, az a szerep áll legjobban neked, kár a winfost (csak hogy a szófordulatoddal éljek, mielőtt kifejtenéd,h én jöttem ezzel most) ide keverned.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Ragnar95 #33420 üzenetére
Igen ez is imac ami nekem van. Annak idején mikor vettem, ár-értékben nagyon jó volt (250 bruttó), kellett egy monitor, billentyűzet, egér, ha prémium gépet építettem volna akkori színvonalon (monitorral), ugyanennyibe jött volna ki.
Nálam mondjuk a windowsok nagyon sokáig bírják a telepítést, tehát szinte sose kell újrarakni. A jelenlegi windowsom 4 éves. Igaz főverzió váltása nem volt.
Ha ez az imac olyan könnyen szerelhető lenne, mint egy pc, már rég egy 512-es ssd lenne benne és a fejem se fájna. A laptopomba is ilyet raktam az mondjuk 1 csavar volt, egy külső takarólemez. Ez az a szint szerelésben, amit meg merek csinálni
-
Ragnar95
félisten
válasz reflxx #33424 üzenetére
Nem sajna, írtam a supportnak, épp várom a választ részükről...
tDr1v3r: ne aggódj, nem zavar Amúgy attól még,h nincs neked, ugyanúgy foggal-körömmel véded az objektív, tényekkel alátámasztott kritika ellen is...[ Szerkesztve ]
-
reflxx
aktív tag
Sziasztok,
Lenne mégegy kérdésem:
Ha iPhone naptárba írok, azt látom MacBook-on, de fordítva nem.
Mit kellene hozzá beállítani, hogy lássam iPhone-on is?Köszi
-
Ragnar95
félisten
válasz reflxx #33428 üzenetére
Gépen a Calendar appban nyomj rá a Calendars gombra, majd nézd meg a bal oldalra nyíló menüben,h a színkód alapján a MacBookon létrehozott eseményt melyik naptárhoz adta hozzá a gép, mert lehet,h nem az iCloud naptárhoz és ez a baj.
-
tDr1v3r
veterán
-
Ragnar95
félisten
válasz tDr1v3r #33430 üzenetére
5+ év alatt 4 hibás modell, mindegyik különböző hibákkal, tuti én vagyok szerencsétlen, véletlenül sem lehet,h mégsem annyira tökéletesek ezen gépek, mint ahogy itt páran próbáljátok beállítani
Persze, lehet,h nagy átlagban elmennek a sivatagban is évekig, csak épp ti úgy állítjátok be, mintha mindegyik tökéletesen működne. És a céges rendszergazda is csak szerencsétlen, azért mondta,h sok a hibás ThinkPad a cégnél...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz tDr1v3r #33425 üzenetére
Nekem van az irodában, és oda nem is vennék mást (ott muszáj a windows, ugyanakkor semmi bajom sincs azzal sem, sőt kifejezetten jónak tartom).
Itthonra is akartam egy W szériásat desktop replacementnek a mac helyett, de annyi mindenben már a mac-ra és osx-re támaszkodok itthon, hogy semmi kedvem már a visszaváltáshoz. Mindig előtör belőlem, de a megszokás, a lustaság és a berögződött reflexek feladása mindig visszatart.
Az a bajom az apple-vel OS szinten, hogy vannak zseniális megoldásaik, amiket fájna kidobni, ugyanakkor vannak olyan hülyeségeik, amiktől a falra mászok, és legszívesebben megtaposnám a gépet. Jelenleg úgy érzem, hogy a mac-hez és az OSX-hez jelenleg csak végletesen tudok hozzáállni, vagy nagyon jónak tartom, vagy nagyon nem -
privacy99
senior tag
Sziasztok!
Bár Decemberről volt szó, lehetőséget kaptam, hogy már most kapjak egy macbookot, gyakorlatilag "bármilyet", korrekt áron.
Ma azért személyesen is átnézem őket, de kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre abban, hogy a Retina MacBook vagy a Retina Pro a jobb választás (az Air egyelőre nem játszik, de aztán ki tudja mi lesz estére).
A lényegesebb különbségek, amiket én eddig összeszedtem:
Retina Pro: Teljesítmény, értéktartás/kiforrott technika, több eszköz egyszerre csatlakoztatása
Retina MB: Stílus (passzol az i6-hoz, nagyon tetszik stb.), hordozhatóság, dupla annyi tárhely (256GB)
Ami egyezik: 8GB RAM, Retina kijelző, kb. 10 óra üzemidő
Kis Photoshop, programozás, netezés, zene lenne rajta, tehát nem egy 3D tervezés a cél.
Nem igazán tudok dönteni.. A két gép forintra pontosan ugyan annyiba kerülne.
A tanácsokat megköszönöm!
-
bull84ghia
őstag
Mi a teendő akkor ha boot-nál a az alma logó helyett csak az jön be hogy no bootable device.
Hiába nyomom előtte a command+r vagy a Cmd+option+r gombokat. Mindig a fekete képernyő fogad.
mbp 2008-ról van szóHazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
bull84ghia
őstag
válasz bull84ghia #33439 üzenetére
Közben sikerült megoldani. Viszont a tulaj szeretne rá win 7-et is. Próbáltam boot camp segítségével de csak az optikai meghajtót erőlteti az meg nem jó benne. Erre megoldás van?
Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
privacy99
senior tag
Ilyen árak mellett már nem mondanék le a lényegesen jobb kijelzőről, és a 8GB RAM-ról, mert nem kell sokat hozzátenni (70 ezer Ft a különbség).
Köszönöm a véleményeket, egy hajszállal most a Pro felé húzok (félek a MacBook értékvesztésétől, és teljesítményétől), de azért még egy iCentre-be benézek.
-
TigerCat
nagyúr
válasz privacy99 #33441 üzenetére
MacBook Pro 13'
Kizárólag.
Majd ha akadozni, szaggatni kezd a másik, akkor bánod meg, hogy nem a Pro mellett döntöttél. Inkább legyen kicsit nehezebb, de hasítson. Nem beszélve arról, hogy 2-3 év múlva is simán eladod. Első generációs a MacBook, engem ez is visszatartana.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
dabgergo
őstag
Az SSD miatt kérdezem h a gépnek az rossz ha esétre nem kikapcsolom csak mindig altatom?
-
bull84ghia
őstag
Megcsináltam a boot camp szerint a pendrive telepítés win 64bit-el. Újraindul a mac de nem indul el a telepítés. Olyan mint ha nem láttná a pendrive-ot amin a win van. Valaki rakott már fel 2008 early mac-re?
Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
MajaG
senior tag
Eddig nem tűnt fel, de a Macbook Pro Retinám touchpadának alsó része nem érzékel, a teteje igen.
Megnézné valaki, hogy ez hiba-e?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Üzletből, garanciával, újszerű dobozos Macbook Air Retina M1 13" Space Gray 8 RAM 256SSD magyar bil
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13"2020 Touch Bar i7/32GB RAM/512GB SSD/magyar billetyűzet
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs